2016. szeptember 13., kedd

Őszi tervezgető

Ahogy a nyár végéhez közeledünk - a hőmérő higanyszála még nem ezt mutatja, de én már érzem a csípősebb reggeli levegőből és látom a lehulló gesztenyéket, ami mind arra enged következtetni, hogy visszavonhatatlanul ismét eljött az ősz - visszapillantottam az elmúlt 8 hónapra. Meg kellett állapítanom, hogy közel sem olvastam annyit, amennyit szerettem volna, vagy éppen elterveztem. 
Ettől függetlenül kb. 40 kötet van a hátam mögött és ezek közül csak egyetlen egy a vcs listámról. Voltak idáig jobb és kevésbé kellemes olvasmányok egyaránt, de összességében azért elégedett vagyok az eddigi olvasmányaim minőségével, a mérleg az izgalmas és szerethető olvasmányok felé billen. 

Eddig nem igazán írtam listákat és nem állítottam fel magamnak kötelező terveket, nem vagyok egy nagy listázgató.
Az ősz viszont egy picit arra késztet, hogy szakítsak ezzel a hagyománnyal és megpróbálkozzak listába szedni azokat a regényeket, amiket feltétlenül szeretnék elolvasni. 

Íme az őszi listám, melyet rögtön egy már elkezdett könyvvel nyitnék:

Mr. Holmes időskori történetébe már bele is vetettem magam és azt kell mondanom, hogy más, mint amit vártam, de közel sem rossz. 
A levelek Sky szigetéről a vcs listám részét képezi és mégsem zárhatom az évet kizárólag egy, a listáról elolvasott könyvvel. 
Beretva és tőr, mit mondjak, alap. Sőt úgy érzem nekem, mint Ambrózy báró rajongónak kötelező is. :)
Orhan öröksége és az Arkanyal éjjel pedig felkeltette az érdeklődésemet és reményeim szerint nem is fogok csalódni. 

Ez lenne az őszi listám és remélem, hogy az említetteken kívül még számos remek olvasmány el fog férni. 


Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről


3 megjegyzés:

katacita írta...

A Skye meg az Arkangyal is nagyon jók, remélem, nálad is betalálnak majd! :) Mr. Holmes időskori kalandjai engem is érdekelnek, de a többi két könyv is ígéretes!:)

theodora írta...

Uhh a Levelek Sky szg. nagyon jó őszre, gyorsan olvasható - ezzel is kéne újráznom egyet. Az Arkangyalt meg mindeképpen olvasd el ;)

Könyvlelő Kritta írta...

Remélem sort tudok keríteni mindkét könyvre, a Levelek Sky szigetéről elsőbbséget fog élvezni, mert a várólistámról csak a második kötet lesz..

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon