Ugrás a fő tartalomra

Viszlát augusztus! Összegzés.Eltelt a nyár utolsó hónapja is, eljött a szeptemberi készülődés az iskolára, a lehulló levelekre és a gyertyák szezonjára. Igen, az őszt már úgy számolom, hogy kuckózós, gyertyagyújtogatós, forró teás időszak. Mondom ezt úgy, hogy még ma is 30 C körüli hőmérséklet van odakint, de már érezni lehet az őszt is, például korábban sötétedik.

Az augusztus a nyaralásról, készülődésről szólt, így az olvasások kicsit háttérbe szorultak, de a beszerzések egész jól alakultak. 

Összesen 5 könyvet sikerült elolvasnom augusztusban, ami nem valami sok, de ezek legalább jók voltak. 

Azokat a könyveket is augusztusi olvasásnak számítom, amit júliusban kezdtem el, így visszatekintve kevesebbre számítottam, de inkább mutatom a listát. Emellett több könyvet elkezdtem még augusztusban, de befejezni csak ebben a hónapban fogom tudni őket, így ezeket nem is számoltam bele az elolvasott könyvek számába.

Augusztusban 4 könyvről született értékelés:


Tizenegyes állomás
Anna Banks: Triton
Rita Falk: Télikrumpligombóc
Durica Katarina: Szlovákul szeretni

Emellett kitöltöttem egy book tag-et, újra jelentkeztem a Mini könyvklubba, és hoztam a szeptemberi megjelenéseket is.

Feltűnhetett, hogy mostanában kevesebb az örömködős poszt. Ennek nem az az oka, hogy mostanában búskomor vagyok, hanem, hogy az ilyen jellegű bejegyzést - leginkább képeket - átvittem az Instagram oldalamra.

Az augusztusi beszerzéseim pedig így alakultak:

Recenzióra érkezett Valcsicsák Zoltán Álmomban Bhutánban ébredtem című kötete, valamint Dolores Redondo A láthatatlan őrző című regénye, a többi pedig névnapi ajándék és saját beszerzés volt.


A többiek augusztusa:

Tekla nyári összegzője
katacita
Dóri
PuPilla
Amadea
NitaMegjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…