Ugrás a fő tartalomra

Moly.hu Book Tag

Dórinál láttam meg a Moly.hu oldallal összefüggő Book Taget, ami mellett nem tudtam csak úgy elmenni. Én magam is aktívan használom az oldalt, valamint mostanában remek Tag-ek jönnek szembe, ezért úgy döntöttem ismét kitöltök egy ilyen kis szösszenetet. 
Remélem nem bánjátok, hogy ismét egy taget hoztam és vigyétek bátran tovább én például szeretem olvasgatni az ilyen jellegű bejegyzéseket. 

Melyik könyvet jelölted be utoljára olvasottként?

Szinte a bejegyzés írásával egyidejűleg jelöltem be Belinda Alexandra Zafír című regényét. 2. Mi az aktuális olvasmányként bejelölt könyved?

Több is van, mint úgy általában. 

Mitch Cullin: Mr. HolmesRene Denfeld: Az elvarázsoltakNick Cutter: A falkaJulia Williams: Last Christmas

3. Milyen könyvet adtál utoljára hozzá a várólistádhoz?

Bevallom ezt a listát nem vezetem napra készen, ezért teljesen üres ez a lista.

4. Milyen könyvet tervezel legközelebb elolvasni?

El szeretném kezdeni Jessica Brockmole Levelek Skye szigetéről című regényét, ezzel is csökkentve a várólistámat, de a terveim száma végtelen. :)

5. Használod a csillagozós értékelési rendszert?

Naná, nagyon jó rendszernek tartam és véleményem szerint általában hiteles képet nyújt a könyvekről. Jól értékelnek a molycik. 

6. Részt veszel-e valamilyen kihíváson?

Elvileg 10 kihívásban veszek részt ebben a pillanatban.
Csökkentsd a várólistádat, Könyvtárazzunk 2016-ban, Légy Te is Sherlock Holmes Vol.7., 2016 a romantika éve, Jane Austen könyvklub, Mert szeretek blogot írni, Új vizeken 2016-ban is, Miamona's Reading Challenge 2016, Mit is olvastam? Áh, semmit!

7. Használod a kívánságlistát! 

Igen, használom, de néha elfelejtem levenni a már beszerzett köteteket, ezért volt, hogy többször is megajándékoztak azonos könyvvel. 
Most elvileg aktuális a listám

8. Milyen könyvet fogsz venni legközelebb?

Ez nálam mindig a pillanat varázsa szokott lenni, de Böszörményi Gyula Ármány és kézfogó című regénye biztos a képzeletbeli bevásárló listám élén szerepel.

9. Van kedvenc idézeted? Melyik idézetet kedvencelted utoljára?

Legutóbbi kedvenc idézetem R. Kelényi Angelika Szulejmán és a magyar udvarhölgy 318. oldaláról származik.:

Beleolvasott: „Habent fata suant libelli…” – A könyveknek sorsuk van…..

Legutóbb pedig ezt kedvenceltem: 
A művészek tudják, hogy tanulnak a természet intenzív megfigyeléséből, de nyilvánvaló, hogy maga a megfigyelés mégsem elég ahhoz, hogy megtanítsa a művészt a művészi ábrázolásra. Az ókorban a művészi illúziókeltés még annyira új volt, hogy a festészetről és szobrászatról folytatott vita elkerülhetetlenül az utánzásra, a mimézisre koncentrálódott.
Az idézet E. H. Gombrich: Művészet és illúzió - A képi ábrázolás pszichológiája című műből  származik és tintapatronus  vitte fel.

10. Kik a kedvenc szerzőid?

Szinte felsorolhatatlan, de a legek Agatha Christie   Jane Austen Böszörményi Gyula  Harper Lee Leslie L Lawrence és még folytathatnám a sor a végtelenbe és tovább. 

11. Csatlakoztál valamelyik zónához?

Több zónához is csatlakoztam, de jöjjenek azok, amelyeket rendszeresen látogatok is.:


12. Min változtatnál a Moly.hu oldalán?

Úgy jó ahogy van, minden hibájával és szépségével együtt. 

13. Te milyen kérdést tennél hozzá a tag-hez?

Dóri kérdezte, hogy hogyan találtál rá a Moly-ra és mikor regisztráltál?

Egy könyvet kerestem és valahogy a Moly.hu-n találtam magamat és onnantól megállíthatatlanul rabja lettem, mindez 2010 december 10. napon történt.

A saját kérdésem pedig az lenne, hogy a frisseket rendszeresen elolvassátok, vagy bátran használjátok a törlés gombot?

Személy szerint nekem olyan mennyiségű frissem van akár 1 nap alatt is, hogy képtelenség idő hiányában átolvasni mindent, ezért a kedvenceket és ismerősök karcát megnézem, vagy éppen a nyitó firssben látott érdekesebb karcot, de egyébként gyakran törlök is és nem azért mert nem érdekel, hanem egyszerűen hatalmas az információ áramlás és sokat írnak a Molyok, ami szuper. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Borsa Brown-A maffia ágyában

A Borsa Brown írói álnév mögött nem is gondolnánk, hogy egy váci illetőségű magyar hölgy bújik meg, hivatalosan Szobonya Erzsébetnek hívják és amellett, hogy karriert épít, két gyermeket nevel még az írásra is jut ideje.
Első kötete A maffia ágyában címmel jelent meg. 
Amikor  csak a könyvet forgattam, azaz tettem az éjjeliszekrényről a könyvespolcra és vissza még meg voltam győződve, hogy egy számomra eddig ismeretlen külföldi szerző munkája, talán angol, vagy amerikai lehet az illető. Majd kutakodni kezdtem, hogy valójában ki írhatta a könyvet, ekkor jutottam el az Álomgyár oldalára , ahol lehullott a lepel és több információval is szolgálnak a szerzőről.
Nem is tudom miért pakoltam hetekig a könyvet, talán mert jó volt ránézni a borítóra és várni, hogy mit fog adni a könyv, vagy néha azért, mert túl nehéznek gondoltam egy maffia történetbe belefogni, egyszóval nem tudtam mit várjak, mire készüljek. 
Valójában nagyon örülök, hogy erőt vettem magamon és elolvastam, igaz egy nap alat…

Tavaszi nyereményjáték

Elérkezett a kedvenc évszakom, a várva várt tavasz, ennek örömére szeretnék kedveskedni Nektek egy nyereményjátékkal.
A játékba történő belépés nagyon egyszerű, nincs kérdés, egyszerűen elegendő ha a facebookon a játékfelhívás alatt hagysz egy kommentet, vagy akár itt a blogon ezen bejegyzés alatt, elegendő ha a a két feladat közül az egyiket teljesítitek.

Elérhetőséget mindenképpen írjatok, ha ennél a bejegyzésnél hagytok üzenetet. 
A facebook like vagy a blogra történő feliratkozás nem kötelező, de megköszönöm ha mégis mellette döntötök.

A játék vége: 2016.04.30. 

A nyeremény:A nyereményt csak magyarországi címre postázom, köszönöm a megértést. 
Sok szerencsét!