Ugrás a fő tartalomra

Őszi tervezgető

Ahogy a nyár végéhez közeledünk - a hőmérő higanyszála még nem ezt mutatja, de én már érzem a csípősebb reggeli levegőből és látom a lehulló gesztenyéket, ami mind arra enged következtetni, hogy visszavonhatatlanul ismét eljött az ősz - visszapillantottam az elmúlt 8 hónapra. Meg kellett állapítanom, hogy közel sem olvastam annyit, amennyit szerettem volna, vagy éppen elterveztem. 
Ettől függetlenül kb. 40 kötet van a hátam mögött és ezek közül csak egyetlen egy a vcs listámról. Voltak idáig jobb és kevésbé kellemes olvasmányok egyaránt, de összességében azért elégedett vagyok az eddigi olvasmányaim minőségével, a mérleg az izgalmas és szerethető olvasmányok felé billen. 

Eddig nem igazán írtam listákat és nem állítottam fel magamnak kötelező terveket, nem vagyok egy nagy listázgató.
Az ősz viszont egy picit arra késztet, hogy szakítsak ezzel a hagyománnyal és megpróbálkozzak listába szedni azokat a regényeket, amiket feltétlenül szeretnék elolvasni. 

Íme az őszi listám, melyet rögtön egy már elkezdett könyvvel nyitnék:

Mr. Holmes időskori történetébe már bele is vetettem magam és azt kell mondanom, hogy más, mint amit vártam, de közel sem rossz. 
A levelek Sky szigetéről a vcs listám részét képezi és mégsem zárhatom az évet kizárólag egy, a listáról elolvasott könyvvel. 
Beretva és tőr, mit mondjak, alap. Sőt úgy érzem nekem, mint Ambrózy báró rajongónak kötelező is. :)
Orhan öröksége és az Arkanyal éjjel pedig felkeltette az érdeklődésemet és reményeim szerint nem is fogok csalódni. 

Ez lenne az őszi listám és remélem, hogy az említetteken kívül még számos remek olvasmány el fog férni. 


Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről


Megjegyzések

katacita üzenete…
A Skye meg az Arkangyal is nagyon jók, remélem, nálad is betalálnak majd! :) Mr. Holmes időskori kalandjai engem is érdekelnek, de a többi két könyv is ígéretes!:)
theodora üzenete…
Uhh a Levelek Sky szg. nagyon jó őszre, gyorsan olvasható - ezzel is kéne újráznom egyet. Az Arkangyalt meg mindeképpen olvasd el ;)
Krisztina konyhája üzenete…
Remélem sort tudok keríteni mindkét könyvre, a Levelek Sky szigetéről elsőbbséget fog élvezni, mert a várólistámról csak a második kötet lesz..

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…