Ugrás a fő tartalomra

Félbehagytam, de nem bánom. - Avagy melyek azok a könyvek, amik nem kötöttek le az elmúlt hónapokban

Mostanában többször előfordult, hogy olyan regényekbe futottam bele, amik untattak, nem nekem íródtak, vagy egyszerűen csak rosszkor rossz időben találkoztunk. 
Régebben nem igazán hagytam félbe könyvet, de rá kellett jönnöm, hogy csak és kizárólag az időmet pazarlom az ilyen jellegű olvasmányokra, hiszen nem fog tudni maradandó élményt nyújtani, abban az esetben főleg, ha már olvasás közben csak szenvedek és nézegetem, hogy mikor érek már a végére. Nincs szükségem arra, hogy egy könyv rányomja a bélyegét az olvasás szeretetére, hiszen maga az olvasás a kikapcsolódásról és a lelki egyensúly fenntartásáról szól, legalábbis számomra. 

Mutatom, hogy az elmúlt hónapokban mely könyveket hagytam félbe és ezek azok, amit biztos, hogy nem fogok újra elkezdeni.

A gyönyörű és figyelemfelkeltő borító ellenére nagyon nehezen rengeteg koncentrálással indult számomra a történet, így nem sikerült beszippantania és magával ragadnia. Kicsit úgy éreztem magamat, mintha kötelező történelmi tanulmányokat kellene folytatnom olvasás közbe. Annak ellenére, hogy imádom a történelmet, illetve a történelmi témájú regényeket itt és most ez a regény nem nekem szólt, pedig próbáltam megszeretni. Talán úgy tudnám jellemezni, hogy túl tömény volt. Most nézem, hogy a Moly-on 3-4,5 közötti csillagozást kapott és 87%-os értékelést számomra egy bugyuta szereplőktől hemzsegő szirupos történetet takart ez a regény. Több, mint a feléig eljutottam, mert reménykedtem, hogy lesz ebben még kakaó, de sajnos csak híg és kihűlt kávé lett a vége. Nem szerettem, a karakterek unalmasak, kidolgozatlanok voltak, a nyávogásukat, meg a buta történetet pedig nem tudtam elviselni 352 oldalon keresztül. Sajnos ez számomra egy nagy melléfogás volt.

Igazából nincs ezzel a regénnyel semmi nagy baj, de nekem számomra annyira lassan történtek az események, hogy nem győztem kivárni és úgy éreztem, hogy sokkal jobb és élvezhetőbb olvasmányoktól veszi el a drága időt. Úgy döntöttem, hogy bár picit fáj, de félreteszem és Mr. Holmes következhet helyette, akivel remélem több szerencsém lesz.Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Borsa Brown-A maffia ágyában

A Borsa Brown írói álnév mögött nem is gondolnánk, hogy egy váci illetőségű magyar hölgy bújik meg, hivatalosan Szobonya Erzsébetnek hívják és amellett, hogy karriert épít, két gyermeket nevel még az írásra is jut ideje.
Első kötete A maffia ágyában címmel jelent meg. 
Amikor  csak a könyvet forgattam, azaz tettem az éjjeliszekrényről a könyvespolcra és vissza még meg voltam győződve, hogy egy számomra eddig ismeretlen külföldi szerző munkája, talán angol, vagy amerikai lehet az illető. Majd kutakodni kezdtem, hogy valójában ki írhatta a könyvet, ekkor jutottam el az Álomgyár oldalára , ahol lehullott a lepel és több információval is szolgálnak a szerzőről.
Nem is tudom miért pakoltam hetekig a könyvet, talán mert jó volt ránézni a borítóra és várni, hogy mit fog adni a könyv, vagy néha azért, mert túl nehéznek gondoltam egy maffia történetbe belefogni, egyszóval nem tudtam mit várjak, mire készüljek. 
Valójában nagyon örülök, hogy erőt vettem magamon és elolvastam, igaz egy nap alat…

Tavaszi nyereményjáték

Elérkezett a kedvenc évszakom, a várva várt tavasz, ennek örömére szeretnék kedveskedni Nektek egy nyereményjátékkal.
A játékba történő belépés nagyon egyszerű, nincs kérdés, egyszerűen elegendő ha a facebookon a játékfelhívás alatt hagysz egy kommentet, vagy akár itt a blogon ezen bejegyzés alatt, elegendő ha a a két feladat közül az egyiket teljesítitek.

Elérhetőséget mindenképpen írjatok, ha ennél a bejegyzésnél hagytok üzenetet. 
A facebook like vagy a blogra történő feliratkozás nem kötelező, de megköszönöm ha mégis mellette döntötök.

A játék vége: 2016.04.30. 

A nyeremény:A nyereményt csak magyarországi címre postázom, köszönöm a megértést. 
Sok szerencsét!