Ugrás a fő tartalomra

Könyvtár Book Tag

Mostanában egyre többször megfordulok a könyvtárban. Ezért gondoltam készítek egy tag-et, amit bárki nyugodtan vihet és szabadon felhasználhat, módosíthat.


manikinfear: látta ezt a salvos ma ez a napomat!  💙📖💜 #bookstagram #bookshelves

1. Könyvesbolt vagy inkább könyvtár? Indokold!
+Melyik kedvenc karakteredet tudnád elképzelni, mint könyvtáros/könyvesbolti eladó?

Mostanában egyre inkább könyvtár. Erre elég egyszerű a válaszom: éves tagdíj mellett szinte korlátlanul kölcsönözhetek ki könyveket, amit megvenni nem tudok, vagy éppen nem szeretnék, mert már előre tudom, hogy maximum egyszer fogom elolvasni (ha mégsem akkor még mindig megvehetem). 

+ Rainbow Rowell: Eleanor, szerintem tökéletes könyvesbolti eladó lenne felnőtt korában.

2. Milyen gyakran jársz könyvtárba? Egy vagy több könyvtárat látogatsz?
+Melyik kedvenc karaktereddel mennél szívesen könyvtárba?

Havonta minimum egyszer, de van olyan, hogy kétszer is elmegyek a könyvtárba, mióta lehetőség van akár neten is előjegyezni könyvet ez szinte elkerülhetetlen, mivel bármikor jöhet az sms, hogy megérkezett a vágyott könyv.  Leggyakrabban egy nagyobb városi könyvtárat látogatok, de van, hogy a helyi kisebb könyvtár kínálatát is megnézem, ez utóbbit évente egy-két alkalommal.

+Agahta Christie: Miss Marple, mert jópofa, belevaló öreglány, aki tökéletes társ lenne egy könyvtári válogatáshoz. 

3. Szoktál ezt-azt találni a könyvtári könyvekben, amit az előző olvasó bennfelejtett a lapok között? Mit?
+Melyik kedvenc karakteredet látnád szívesen egy könyvjelzőn?

Igen, elég gyakran előfordul, szárított virágot, vagy éppen könyvjelzőt találtam már. Legutóbb egy Santoro könyvjelző volt az egyik könyvben.  :)

+ Leginkább Anna Banks: Poszeidónjából Galént, mert biztos el lehetne nézegetni akár olvasás közben is. :)4. Szoktál beszélgetni a könyvtárossal, szokott neked könyveket ajánlani!
+ Melyik könyves karakterrel beszélgetnél szívesen, mert véleményed szerint lenne közös témátok?

Amikor nincsenek sokan akkor szoktunk egy kicsit beszélgetni, megbeszéljük, hogy mit olvastunk legutóbb és mennyire tetszett, vagy éppen nem,  de könyveket nem szokott ajánlani, mert valahogy mindig van elképzelésem, hogy mit szeretnék és sokszor előre le is foglalom a könyvet és mivel 5 könyv a limit a kölcsönzésnél, ezért ezt a számot gyorsan el szoktam érni. 

+Egyértelműen M.C. Beaton Agatha Raisinjével, mert mostanában ő nőtt a leginkább a szívemhez, mint kedvenc könyves karakter. 

5. Van kedvenc könyvtárad, akár a könyvek, akár a szépsége miatt?
+Ki az a karakter aki mostanában a legjobban idegesített és biztosan nem vinnéd el a kedvenc könyvtáradba?

Igen, a pannonhalmi bencés apátság könyvtára. Amellett, hogy gyönyörű még a gyűjtemény is tetemes, mintegy 400.000 kötetet számlál. Amikor a környéken kirándulunk mindig megcsodálom a könyvtárat.

+ Mostanában M.C. Beaton Hamish Machbethje szokott a leginkább idegesíteni, hosszú távon biztos az idegeimre menne ha egy ilyen fickó létezne a való életben. Pedig tetszenek a történetek csak a főszereplő személyisége nem.

DPP_2033.JPG


6. kérdés. Nem könyvtár, de hasonló kezdeményezés a Könyvmegálló. A Te lakóhelyeden, vagy környezetedben működik könyvmegálló, kipróbáltad már? Mi a véleményed róla?
+Melyik az a könyv aminek a legjobban örülnél ha megtalálnád a könyvmegállóban?

Nálunk pont mos nyílt meg az első könyvmegálló és remek kezdeményezésnek tartom. Mivel mindig van olyan könyvem, amit nem szeretnék megtartani, de természetesen kidobni sem, ezért ezt a módot választom, hogy még olvasókra találjon a könyvem, mert lehet, hogy valaki pont erre a könyvre vágyott. A legjobb, hogy mindezért cserébe én is "kölcsönözhetek" könyvet. Amit eddig leadtam a könyvtárban mostantól elviszem a könyvmegállóba. 

+Leginkább Jhon Curran: Agatha Christie titkos jegyzetfüzeteinek örülnék, mert mostanában ez a leginkább vágyott könyvem. 

kép forrása:pozitivnap.hu


Megjegyzések

Rentsi üzenete…
De jó, szerintem ezt valamikor én is megcsinálom majd. :)
Kritta üzenete…
Örülök neki, hogy tetszik, mert én nagyon szerettem elkészíteni, kíváncsi vagyok a válaszaidra, kellemes időtöltést kívánok a kitöltéshez! :)
dtp üzenete…
A Cserépfalvi könyvmegállót ismeriktek?
theodora üzenete…
Szia! Köszönöm itt a kedves szavakat, és muszáj lesz kitöltenem ezt a book taget, könyvtár miatt :D Holnap nekilátok ;)
Kritta üzenete…
dtp! sajnos nem ismerem, majd neten utánanézek. :)

theodora! Örülök, hogy kedvet kaptál a kitöltéshez. Jó szórakozást kívánok hozzá! Majd megyek és meglesem. :)
Törpilla üzenete…
Köszönöm, hogy felhívtad a figyelmemet erre a bejegyzésre.
Amint időm engedi, e kérdések alapján lehet, hogy én is közzé teszek majd egy bejegyzést. :-)
Amint ez elkészült, jelzem neked.
Hilla üzenete…
Szia, ha nem baj viszem, nagyon kreatív tag. :) További jó bloglást!! :)
Kritta üzenete…
Szia!
Örülök neki, hogy tetszik és kiöltöd. Köszönöm szépen! Neked is további kellemes blogolást kívánok!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…