Ugrás a fő tartalomra

Back to school book tag
MFKata blogján  láttam meg a BookTAg PénTek keretében a Back to school tag-et, úgy gondoltam, hogy mivel az iskolakezdés nálunk is aktuális, idén már a felső tagozat első évfolyamát tapossuk, ezért kedvet éreztem a tag kitöltéséhez, a kérdések pedig igazán érdekesek voltak.1. Egy könyv, amit minden iskolakezdés alkalmával újraolvasol.

Nincs ilyen, mert bevallom már a 80-a és 90-es években sem vonzottak a kötelező olvasmányok, én már akkor idejétmúltnak éreztem őket és ez a mai napig sem változott, maximum az érzés erősödött fel. 
Személy szerint már nem ragaszkodnék a Kincskeres kisködmönhöz, a Kőszívű ember fiaihoz és hosszan sorolhatnám. 
Ez véleményem szerint már közel sem aktuális a mai kor gyermeke számára, de természetesen ahogy látom a mai napig változatlan keretek közé van szorítva a kötelezők köre, néhol veszek észre egy-egy újítást, de ezt még nagyon kevésnek érzem.

2. Minden kötelezőt olvasmányt elolvastál?

Jaj, dehogy! Sőt, azt kell mondanom, hogy az iskolás évek alatt jó, ha egy, vagy két kötelezőt elolvastam. Akkoriban megnéztem a filmváltozatot, vagy éppen a rövidített változatot olvastam el és ettől függetlenül kitűnő voltam irodalomból. Sokkal jobban estek ezek a regények és novellák később, már felnőtt korban. 3. Félsz, hogy mostantól kevesebbet tudsz majd olvasni?

Mivel sajnos már nem járok suliba (18 évig jártam, elégi is volt) így annyiban változhat az olvasásra fordított idő, amennyit esetleg a gyermekemmel tanulni kell.


4. Melyik sorozat következő részét várod a legjobban?

Az Agatha Raisin regényeket, mert fog jönni belőle a tervek szerint több is, nem vagyok egy nagy sorozatfüggő, így ha éppen érdekel valami elolvasom, de úgy konkrétan nincsenek nagy vágyaim e téren. 

5. Mutass egy borítót, ami az iskolakezdésre/jelen évszakra emlékeztet! 

A Szent Johanna gimi borítói. 6. Te mennyire vigyázol a tankönyveidre?

Mindig is nagyon vigyáztam rájuk, nem gyűrtem össze és a borítók is épek maradtak még év végén is.

7. Melyik nyári olvasmányodról fogsz írni irodalomórán?

Nekem már inkább a blog tölti be az olvasónapló szerepét, ide pedig elmaradt bejegyzések fognak kerülni, ha odáig jutok. Ilyen lenne Belinda Alexandra regényei, mert megérdemelnének egy bejegyzést, illetve egy-egy mesekönyv is megérne egy saját értékelést. 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…