Ugrás a fő tartalomra

Csokoládé Book Tag

Tudom, hogy már nagyon sokan kitöltötték a csokoládé Book Tag-et, de én sem tudom kihagyni, mert imádom a csokoládét, kb. annyira, mint Gombóc Artúr. Az elmúlt időszak olvasmányaiból szemezgettem.

1. Étcsokoládé - egy sötét témájú könyv:

Egy elég sötét témájú könyv volt számomra, bár ugyanakkor szerettem is:

Markus Zusak: A könyvtolvaj

2. Fehér csokoládé - egy vidám témájú könyv:Egy könnyed, csajos és vidám könyv:

Trisha Ashley: Csokoládécipők és esküvői harangok3.Tejcsokoládé - egy népszerű könyv, amit nagyon el akarsz olvasni:

Most egyértelműen a kívánságlistám elején ez a könyv áll:

Cecelia Ahern: Ahol a szivárvány véget érKéptalálat a következőre: „milk chocolate”

Képtalálat a következőre: „caramel chocolate picture”4. Csokoládé, aminek karamell van a közepén - egy könyv, ami ellágyított:

Imádtam, imádtam tényleg olyan volt, mint egy finom csokoládé, aminek lágy karamell van a közepén, ahogy haladsz előre egyre közelebb érsz a karamell réteghez és amikor eléred.....
Ilyen volt ez a könyv:

Diane Pearson: Csárdás


5. Ostyamentes Kit Kat - egy könyv, ami meglepett téged:
Képtalálat a következőre: „kitkat”

Egy YA könyv lepett meg,  mert teljesen mást vártam és pozitívan csalódtam:

Anna Banks: Posszeidón

6. Snickers - egy könyv, amiért megőrülsz:Most itt nem azt a könyvet írom, amit imádok, hanem azt amitől tényleg szó szerint megőrülök, mert sajnos a Snickers is ilyen, nem szeretem, pedig komolyan nem vagyok válogatós csokik terén, de ez valahogy nem az én műfajom, pedig az összetevőit külön-külön szeretem. 

Szóval attól őrülök meg, hogy egy másik sikeresebb sorozatot próbál lemásolni az írónő, de valahogy nem jött össze, bosszantott a könyv:

Jessica Beck: Cukormázas gyilkosság

7. Forró csokoládé tejszínhabbal és pillecukorral - egy könyv, amit bármikor újraolvasol:

Kate Furnivall könyveit szívesen újraolvasom, mert mindig egy picit mást nyújtanak, érdekes, izgalmas és szerethető könyvek. Most éppen az Árnyak a Níluson c. kötet olyan, amiről tudom, hogy egyszer még leemelem a könyvespolcról.
8. Bonbon - egy sorozat, aminek olyan tulajdonságai vannak, amiket sokféle olvasó szerethet:

Szerintem ez sokaknak bejönne, mert van benne:
-humor
-Balaton
- magyar életérzés
-nyár, napfény
-vidámság

Tóth Gábor: Édesvízi mediterrán és Szerelmem, Balaton


A Tag nyugodtan vihető, tölthető, mert nem tudom hol és merre járt már.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…