2023. augusztus 15., kedd

MeseBár - Kisiskolásoknak ajánlom a tanévkezdésre

 Megérkezett a MeseBár első része! 


A rovat kedden és csütörtökön jelentkezik gyermekirodalmi ajánlókkal.


Fogadjátok szeretettel


Egy szuper kis csokrot szeretnék a figyelemetekbe ajánlani Móra Könyvkiadó kínálatából. A válogatást kimondottan kisiskolásoknak ajánlom. 











Kezdeném a szuper Ne feledd! lecke- és üzenőfüzettel. Az első oldalakon gyemekünkkel kapcsolatos minden fontos adatot rögzíteni tudunk, majd jöhetnek a házifeladatokról, órarendekről, különórákról az emlékeztetők és a pedagógus-szülő közötti kommunikációnak is jutott hely. Az első 4 évfolyamon nagyon hasznos lesz ez a füzet.


Az olvasás, az értő olvasás az egyik legfontosabb elsajátítandó készség az első években, ehhez nyújtanak segítséget Várfalvy Emőke és Majoros Nóra füzetecskéi. A kis füzetek rövid, nagybetűkkel szedett, a korosztály számára ajánlott írásokat tartalmaznak. A gazdagon illusztrált könyvecskék a szótagolásra is hangsúlyt fektetnek, valamint a végén pedig feladatok és matricák várják a kis olvasókat. A Már tudok olvasni 1. szintű füzetkéit bátran ajánlom az elsős, másodikos korosztálynak.


Az ajánló végére hagytam kislányom kedvencét, az Egy elsős naplóját. Ma, ahogy a fürdőzés után bejöttünk egyből kérte, hogy lapozgassuk át újra és olvassam fel a bevezetőt, ami a kitöltés mikéntjét meséli el és információkat közöl a kis naplótársról, Lufiról, sőt, még egy varázsversikét is. Kislányom alig vája már, hogy szeptember elsején elkezdjük kitölteni Lufival  közös naplóját. Írástudás nem szükséges a naplóvezetéshez, maximum némi szülői segítség. Nagyon várjuk, hogy a tanulás után kikapcsolódásként, napról napra, mint anya-lánya időtöltés együtt töltögessük, olvasgassuk Balázs Ágnes által megálmodott varázsnaplót.


Ti milyen könyvekkel készültök az idei tanévre? 



A könyveket köszönjük a Móra Könyvkiadónak!



0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon