2018. június 13., szerda

Legyenek háziállataid! - Állati jó hajtogató

Fülszöveg: „Roppant szórakoztató” – Isniff Books 
Készíts és gyűjts 10 cuki hajtogatós papír állatkát! 
Rakd össze és játssz a papír kisállatokkal! 
Sabita, Dönci, Grace hercegnő és az ő puha, pikkelyes, tollas barátaik új társaságra vágynak – Rád! Minden állat magával hozza kedvenc ételét és kellékét, hogy minél otthonosabban érezze magát nálad.





Véleményem: 

Egy Állati jó(pofa) hajtogató érkezett hozzánk a napokban, amit nagyon vártunk. 

Ahogy azt sejteni lehet, ebből a könyvből bizony hajtogatni lehet, nem is akármiket, jobban írva, akárkiket, hanem rögtön egy egész állatfarmot. 

A kisállatok mindig elbűvölik a kisebb és nagyobb gyermekeket egyaránt, de sajnos nem minden esetben van mód arra, hogy otthon háziállatokat tartsunk. Ilyenkor kezdünk mi, szülők keresgélni az alternatívák között és bevetjük a különböző praktikáinkat, - akár egy könyv formájában is -, hogy gyermekünk boldog legyen. 

Azt persze nem állítom, hogy a papírból készült állatkáink is fel fognak érni az igazi szőrgombócokkal, de azt garantálom, hogy sok vidám percre elterelik majd a gyerekek gondolatait. Gyermekünk új kedvencei pedig újabb játékokra fogják őket sarkallni, tehát véleményem szerint ez a könyv igazán alkalmas fejlesztőjátéknak. Lehet történeteket kitalálni egyedül vagy társasággal, de elkísérhetik gyermekeinket az óvodába/iskolába is az új "barátaik". Biztos mindenki kíváncsi lesz, hogy honnan vannak ezek a helyes origami állatkák, a végén pedig egy egész állatkertet lehet majd összehozni.

Ami még érdekes lehet, leginkább a szülőknek: 

Általában mindig bajban vagyok, ha teszem azt egy születésnapi meghívó kerül elő a táskából. Sosem vagyok benne biztos, hogy mit kellene ajándékozni egy-egy zsúr alkalmával, aminek örül, akik kapja, de mégsem egy anyagi csőd a megvásárlása. Emellett mindig igyekszem figyelni arra is, hogy ne egy unalomig ismételt ajándék lapuljon a szatyorban, de bevallom ez sem mindig egyszerű. 

Most viszont eljött az a pillanat, amikor megtaláltam az egyik legjobb ajándékot. Ez az a kreatív, interaktív könyv és játék egyben, amit jó szívvel odaajándékozok a családban, baráti körben éppen ünneplő aprónépnek. 

Összegezve: 

Miért jó ajándék ez a könyv?

- Korosztályban egy széles spektrumot lefed (kb. 3-10 éves korig)
- Kreatív ajándék
- Az állatkákat a legtöbb gyermek szereti
- Az origami könnyebb változatával akár egyedül is el tudnak szöszmötölni a gyerekek
- A 10 állatka játékra csábít, akár egyedül, akár társaságban
- Esztétikailag is teljesen rendben van a könyv
- Egyéniségekként jelennek meg az állatok (nevük van, tudjuk, hogy mit szeretnek/nem szeretnek), amit a gyerekek tovább is gondolhatnak.
- Remek ajándéknak is
- Fejleszti a kézügyességet

Mely állatkákat találjuk meg a könyvben és kelthetjük életre?

- Sabita - cica
- Dulika - kutya
- Dönci - hörcsög
- Ubi - tengerimalac
- Karola és Karcsi - madarak
- Grace hercegnő - öleb
- Sugi - papagáj
- Fufi - nyúl
- Kitti - teknős
- Tuli, Bandita és Csillag - halak

A könyv és a benne található megelevenedő állatok remek szakemberek kezei alól kerültek ki. 
Ruby Taylor felelt a színes, játékos megoldásokért, mint grafikus, Richard Jewitt, pedig a papírok mágusaként az állatkák megelevenítéséért. 

Számomra nagyon kedves lett ez a kreatív könyv, annak meg különösen örültem, hogy még a kiskamaszomat is a székhez szegezte, utána pedig a 11 hónapos húgának elkezdett mesélni az állatokról, akinek szintén nagyon tetszettek ezek a színes kis papírból készült állatkák. Igaz, neki még picit korai a kezébe venni, de a polcon dísznek is megállják a helyüket, a mesékbe pedig azóta bevonjuk az új "barátainkat" is. 

Egy kis videóval szeretném Nektek bemutatni, hogy mennyire egyszerű is valójában elkészíteni ezeket a cukiságokat. Szülőként kipróbáltuk mi is, hogy milyen jó móka a hajtogatás, de bevallom a gyerkőcnek jobban ment. :) 






A könyvet köszönjük az Álomgyár Kiadónak! 

Kiadás éve: 2017 
Oldal: 68
Fordította: Barna Eszter


0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon