2017. szeptember 18., hétfő

Könyveket ajánlok - Októberi top megjelenések

Ebben a rovatban gyűjtöm össze minden hónapban azokat a várható megjelenéseket, amelyek felkeltették az érdeklődésem. Igyekszem széles spektrum alapján választani a műfajokból, hogy mindenki megtalálja a számára vonzó, az adott hónapban beszerzendő, vagy kívánságlistára tehető könyvet.

Emellett persze számtalan megjelenés várható, de muszáj szelektálni és most az alábbi könyvekre esett a választásom. 

Ti mely megjelenéseket várjátok októberben?

Október 9. Érkezik Katie Fforde regénye, A szerelem titkos kertje. Libri

"És ​ekkor kibújt a nap egy felhő mögül, amitől minden megváltozott. 

– Varázslatos – lehelte Lorna. 
Így is volt. A kertet megülte a csend, csak a madarak csiviteltek, és a fákon keresztültörő fény mindent zöldre festett. Bár javarészt elvadult, tövises növények vették körül őket, a lelküket megszállta a béke."

Lorna kertész, Phillynek, a barátnőjének pedig növényneveldéje van. Közösen gondozzák egy udvarház parkját az Anglia egyik ékszerdobozának számító Cotswoldban. 

A hely azonban rég elfeledett titkokat is rejteget: váratlanul egy elvadult kertrészt fedeznek fel, ami ellenállhatatlanul vonzza őket. Szeretnék újra kialakítani benne a csendes, varázslatos zugot, amilyen a távoli múltban lehetett. 
A helyreállítás komoly erőpróba, ráadásul az idő is szorítja hősnőinket. Ha ez nem lenne elég, az élet további megoldandó helyzetekkel is szembesíti őket. Mindkettőjükhöz bekopogtat az új szerelem, de akár a titkos kert rozsdás kapujából látható kusza, áthatolhatatlan növényszövedék, az életük egyre csak zilálódni látszik. 
Vészesen közeleg az udvarházban lakó Anthea születésnapja, amit már a felújított parkban szeretne ünnepelni. Vajon sikerül-e Lornának és Phillynek időben virágpompába borítaniuk a kertet, és kiegyenesednek-e újra a szerelmeik útjai?

Október 12. Mary Balogh Túlélők klubja folytatódik a 2. résszel, jön az Egyezség.  General Press



Vincentet, ​Darleigh vikomtját ki akarja házasítani a családja. Vincent jó parti, gazdag, hatalmas birtok tulajdonosa, kitűnő társalgó, kedves mosolyú, fess férfi. A Túlélők Klubjának vak tagja. És elege van az anyja, a nővérei gyámkodásából meg a leendő ara elfojtott, mégis szinte égető ódzkodásától. Úgy érzi, menekülnie kell, el mindentől, ami a vakságát bélyegnek, őt magát fogyatékosnak tartja. Elszökik, és meg sem áll gyerekkora kedves színhelyéig, Barton Coombsig, ahol ünnepséget rendeznek a tiszteletére. De mintha itt is visszaélnének azzal, hogy nem lát; egy sznob család kiszemeli őt a lányuk számára, és tőrbe csalva házasságra kényszerítenék. A lehetetlen helyzetből azonban kimenti egy lány, egy szinte láthatatlan kisegér, akit alig ismernek a városkában. 
Ki Sophie Fry? És miért avatkozik bele ő is az életébe? Vajon jó szándék vezeti? Vincent szíve azt súgja, igen, így a jótett és egy meghitt beszélgetés tapasztalatára hagyatkozva ajánlatot tesz a fiatal nőnek: legyen a felesége.

Mary Balogh romantikus története az elfogadás, a kinyíló világ meséje. Egy nőé és egy férfié, akik a másik segítségével megtalálják a saját függetlenségüket, azt a fajta szabadságot, amely az embert minden igaz szerelemben az egekbe repíti.

Október 13. Cukiság a köbön, itt is van Az én bölcsis bőröndöm Centrál Médiacsoport


Október 15. Még mindig a gyerekeknél maradva, az Álomgyár is előrukkol egy kiadvánnyal.  Ruby Taylor - Richard Jewitt Állati hajtógató Álomgyár

„Roppant szórakoztató” – Isniff Books 
Készíts és gyűjts 10 cuki hajtogatós papír állatkát! 
Rakd össze és játssz a papír kisállatokkal! 
Sabita, Dönci, Grace hercegnő és az ő puha, pikkelyes, tollas barátaik új társaságra vágynak – Rád! Minden állat magával hozza kedvenc ételét és kellékét, hogy minél otthonosabban érezze magát nálad.






Október 16. Máris átevezek a pszicho-thrillerek műfajához és ajánlom Rachel Abbott-tól az Idegen gyerek című regényt. Művelt nép

Úgy ​mondják, sose bízz egy idegenben. Talán nekik van igazuk. 
Amikor Emma Joseph megismerkedett a férjével, Davidet bánat gyötörte. Első feleségét a saját elszabadult kocsija gázolta halálra, hatesztendős lánya pedig titokzatos módon eltűnt a baleset helyszínéről. 
Most, hat évvel később, Emma úgy véli, végre maguk mögött tudhatják a fájdalmas időket. Új életet építettek fel Daviddel, és van egy csodaszép kisfiúk, Ollie. 
Aztán feltűnik egy idegen, és fölforgatja az életüket. 
Emma elveszíti a biztonságérzékét. Vajon csakugyan tudja, mi történt oly sok évvel azelőtt? És miért aggódik önmagáért meg a csecsemő fiáért? 
Elkeseredésében régi barátjához, Tom Douglas nyomozó főfelügyelőhöz fordul segítségért, ám ezzel a lépéssel valamennyiük életét veszélybe sodorja. Hamarosan olyan hazugságok hálójára derítenek fényt, amely mindkettejüket velejéig sokkolja. 
Az Aludj jól világhírű szerzőjének legújabb bestsellere letehetetlen és elgondolkodtató remekmű, a pszichológiai thrillerek, és a krimik kedvelőinek a kedvence világszerte.

Szintén október 16. Macskatartóknak egy kötelező olvasmány. Abigail Tucker - Oroszlán a kanapén Jaffa



Reggelente ​macskafejes mamuszban, macskás bögréből kortyolod a kávéd, nyaraláskor helyi nevezetességek helyett kóbor macskákat fotózol, és naponta átlagosan tíz cuki cicás videóval örvendezteted meg családtagjaidat és barátaidat? Ha ismerősek a tünetek, valószínűleg visszafordíthatatlanul eluralkodott rajtad a macskamánia – a kór, amely lassan az egész világot hatalmába kerítette. 
Mára e puha szőrű, kecses bestiák a földkerekség csaknem minden zugát meghódították – beleértve hálószobáinkat és a szívünket is. De hogyan juthattak el idáig? Mi a macskák sikertörténetének titka? Hiszen ne szépítsük: míg a kutyák évezredek óta güriznek az ember barátságáért, s a pásztorkodástól a drogkeresésig egy tucatnyi hasznos mesterséget kitanultak, addig a macskák inkább lustaságukról, finnyásságukról és együttműködésre való képtelenségükről híresek. A közhiedelemmel ellentétben ráadásul nem tizedelik, hanem széles ívben kerülik a patkányokat. Akkor mégis mit keres az Oroszlán a kanapén? 
A gyakorló cicabolond Abigail Tucker vérbeli oknyomozó újságíróként ered a nagy macskarejtély nyomába. Útitársaiként nemcsak tenyésztőkkel, macskajogi aktivistákkal, őskori és modern cirmosok kutatóival találkozhatunk, hanem magukkal a macskákkal is, a legdörzsöltebb kóbor jószágoktól kezdve Lil Bubig, a milliókat kaszáló celebcicáig. 
Tucker hiteles forrásokra támaszkodó, mégis könnyed, humoros és olvasmányos könyvéből többek közt kiderül, vajon igaz-e, hogy a macskasimogatás gyógyhatású, lehetséges-e, hogy néhány millió éven belül kardfogú sziámi macskák fogják riogatni kései leszármazottainkat, és miként képes az állatok királya megtűrni maga mellett korlátolt és idegesítő alattvalóját, az embert.

ABIGAIL TUCKER a Smithsonian magazin újságírója, munkássága a vámpírantropológiától a foszforeszkáló tengeri élőlényeken át az ókori sörök régészetéig a legszélesebb témaköröket öleli fel. Írásai rangos válogatásokban jelentek meg, és az Amerikai Tudományos Akadémia is elismerésben részesítette. Az Oroszlán a kanapén az első könyve.

Október 19. Török Gábor - Lakott sziget. Utazás a politika bugyraiba. Politika újszerűen. Athenaeum 

Az emberiség egyik legfontosabb és legveszélyesebb találmányával építeni és rombolni is lehet. A politika önmagában, egy lakatlan szigeten vagy élettelen bolygón nem értelmezhető, hiszen csak az emberek kezében válik eszközzé. A résztvevők természetesen változnak, cserélődnek, ezért a politika célja, formája, tartalma és meghatározása is változhat. De mire való igazán ez az eszköz? Mi a politika lényege? 
Török Gábor politológus hiánypótló, teljes áttekintést nyújtó kötetében nem csupán tudományos megközelítéseket használ, hanem népszerű filmsorozatokon keresztül is bemutatja e szövevényes rendszer játékszabályait. Különösen hasznos útmutató mindazoknak, akik most ismerkednek a politika világával.

Október 30. (talán picit előbb is?) Hurrá! Egy új Fiona Barton regény, A gyermek is érkezik. 21.Század Kiadó

Miközben ​London rehabilitáció alatt álló részén lebontanak egy régi házat, a munkások egyike sok éve eltemetett parányi csontvázra bukkan. Kate Waters, a tapasztalt újságíró megsejti, hogy a felfedezés mögött figyelmet érdemlő sztori lappang. Összeüt egy cikket a lapja számára, de teljes tanácstalanságában csak arra képes, hogy feltegyen egy kérdést: Ki az építési területen talált csecsemő? 
Miután Kate kutakodni kezd, azzal szembesül, hogy a szálak egy bűncselekményhez vezetnek, mely évtizedekkel korábban megrázta az országot. Egy kisbaba eltűnt egy kórház szülészetéről, és soha nem került elő. A lesújtott szülők azóta sem tudták túltenni magukat a veszteségükön. 
De a történetnek ezzel nincs vége, és Kate – házról házra járva – egyre mélyebben alámerül a környék hajdani lakóinak múltjában. Hamarosan azon kapja magát, hogy várakozása ellenére három asszony titkainak lett ismerője, és egyre többet vívódik, vajon mit szabad nyilvánosságra hoznia, és mit nem. 

Fiona Barton a Daily Mail és a Daily Telegraph díjnyertes riportere. 
Első regénye Az özvegy címmel jelent meg, és világszerte számos elismerést szerzett: többek között felkerült a New York Times Bestseller listájára, a Publishers Weekly a 2016-os év legjobb könyvének választotta, a Goodreads pedig az év legjobb thrillerei közé sorolta.

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon