2017. szeptember 26., kedd

Warren Elsmore: Járművek építőelemekből


A két kötetből álló sorozat a legózás szerelmeseihez szól. Ha túl sok otthon a felhasználatlan építőelem, akkor érdemes kézbe venni ezeket a köteteket, hiszen az építőmester és csapata kötetenként negyven állat és jármű egyszerű elemekből álló modelljét varázsolja elénk. Kicsik és nagyok is bátran elkezdhetik, hiszen a lego világában nincs rossz megoldás, a legfontosabb, hogy jól szórakozzunk építés közben.

Nem tudom,  ki hogy van vele, de nálunk a Lego összerakásához szükséges füzetkék fogyóeszközök.

A Legohoz hiába csomagolják hozzá az építési útmutatót egy idő után vagy elszakadnak és darabjaira hullanak, vagy éppen eltűnnek a gyerekszoba mélyén ezek az útmutatók. Emiatt legtöbbször kínlódásba fullad, amikor a gyerek egyedül, vagy akár a mi segítségünkkel megpróbál összelegozni egy épületet, egy autót, vagy éppen egy űrhajót. Ezután vagy saját képzelet alapján építünk valami hasonlót, mint az eredeti volt - ez még a jobbik eset-, vagy hamar feladjuk és mindenki elkezd valami mással foglalatoskodni.
A gyerek szeret ragaszkodni a pontos építési útmutatókhoz, legalábbis még.
 Így nagyon örültem, amikor kézbe vehettük ezt a hasznos könyvet.

A könyv kimondottan járművekre specializálódott, és nagy erőssége, hogy elvileg Classic alapkészlet birtokában megépíthetőek a járművek.

Gyorsan elő is vettük a használaton kívüli Legokat és kinyitottuk a könyvet, hogy egy megfelelő járművet kiválasszunk, ami elsőre nem túl bonyolult, csak a próba kedvéért.




Nem is volt olyan egyszerű a választás, mert 40 jármű összeszereléséhez kapunk segítséget. A Hummertől a Rolls-Royce-on át egészen a holdjáróig, az egyszerűtől a bonyolultig. Egy kis ügyesség azért nem árt.

Hamar magával ragadott minket az összeszerelés élménye, és jöttek egymás után a járművek, egész estig elszórakoztatott minket, úgy családilag. 

Nem állítom, hogy minden alkatrész a rendelkezésünkre állt, de könnyen pótolható volt egy kis kreativitással egy másik, hasonló elemmel, tehát nem hátráltunk meg, és már a nehezebben összerakható járművekkel is mertünk kezdeni. 

A fiam mióta megérkezett a könyv, szinte napi rendszerességgel forgatja és építgeti a járműveket. 

Tetszett, hogy minden járműhöz egy kisebb leírás is tartozik, így tudhatjuk, hogy milyen járművet építünk össze. Megtudhatjuk például, hogy az Amerikai Egyesült Államokban egy kormányrendeletnek köszönhetően minden iskolabuszt egyforma sárgára festenek, hogy felhívják magukra a figyelmet, és különböző biztonsági követelményeknek is meg kell felelniük.  
Ezeket a kiegészítéseket hasznosnak találtam. 

Ahogy a könyv elején írják, nincs rossz megoldás, és ez így is van. Akkor sem kell félbehagyni az építést, ha éppen az építőkockáink színe eltér a könyvben megadottól, mert színesebben is jópofa alkotások készülhetnek, de akár szigorúan ragaszkodhatunk az útmutatóhoz is. A szórakozás mindenképpen garantált és az játék befejezése után a könyv a könyvespolcon pihenhet a következő Legozásig, nem tűnik el, mint a vékony kis papír útmutatók. 

Legozzunk együtt! 

A könyvet köszönjük a Napraforgó Kiadónak!
Oldal: 96
Műfaj: Ismeretterjesztés

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon