Ugrás a fő tartalomra

Kate Bennett: Megkarcolt élet

Scarlett Anderson sikeres írónő.
Könyvei a sikerlisták élén állnak, életének eseményeit rajongók hada figyeli árgus szemekkel. Művei megfilmesítésre várnak, és az egyik legnagyobb csatorna tévésztárja ostromolja szerelmével
Scarlett Anderson rettegő nő.
Éjszakánként rémálmok kínozzák, sokszor mintha kihagyna az emlékezete, és körülötte egyre csak szaporodnak a gyanús, megmagyarázhatatlan dolgok. Mélyen eltemette magában az időt, mikor Ted, szadista férje rabságban tartotta, s rajta élte ki perverz vágyait. Egy ördögi pszichopata, akitől csak gyilkosság árán sikerült megszabadulnia…
New York környékén a titokzatos Marionett Mester szedi áldozatait. Fiatal nőket, akiket megkínoz, megöl, majd perverz módon a nyilvánosság elé vet. A rendőrség tehetetlen, a szálak azonban mintha egyre inkább Scarlett Anderson irányába vezetnének.
Kate Bennett debütáló thrillere folyamatosan izgalomban tartja olvasóját, miközben az első betűjétől az utolsóig fokozza a feszültséget.

Aki rendszeresen követ az tudja és tapasztalja, hogy nehezen mozdulok ki a komfortzónámból, ami főleg a krimi-romantika vonalon mozog. 
Nagyon örültem, amikor felfedeztem, hogy a mostani olvasmányom bizony rendesen ki fog billenteni a megszokott mederből, vagyis a romantika mellé egy kő kemény thriller vonalat fogok felfedezni, amennyiben hinni lehet a fülszövegnek.

Ahogy megnéztem a borítót már rögtön valami furcsa borzongás fogott el, nagyon tetszett ez a női alak, ahogy a tartásán látszik a szenvedés és a kiszolgáltatottság, az elmúlt időszak egyik legjobban sikerült borítója. Így utólag állíthatom, hogy megragadta a regény lényegét.

Bevallom nagyon kíváncsi lettem, hogy a romantika mellett mennyire lesz hiteles és izgalmas a thriller szál, mert ugye ez két eléggé távol álló műfaj. Elárulom az írónő fantasztikusan megoldotta a feladatot, igazán romantikus lett a történet, annak ellenére, hogy a vérfagyasztó események egy percig sem hagyták a fantáziámat pihenni. Néha annyira felborzolták a történések az idegeimet, hogy egy kicsit félre is kellett tennem a könyvet és egy könnyedebb olvasmányt kellett elővennem. 

Első ránézésre a családon belüli erőszak kerül a fő csapásvonalra, de ennél sokkal, de sokkal több bontakozik ki a regényben. Egy igazi sorozatgyilkos kerül a középpontba, aki Scarlett-tet, az ünnepelt és sikeres írónőt próbálja valamilyen módon bevonni a történésekbe, miközben a feszültség végig fokozódik. Hiába koncentráltam végig és követtem az eseményeket, a vége mégis tudott fordulatot hozni és meglepetést okozni.

Honnan tudhatnám, hogy ezek most igazi, viszonzott érzelmek? Ez kész őrület! – kiabált a fejében a gondolat.
-Nem tudok hinni abban, hogy bárki is akarjon engem!
Scarlett sikeres író, azonban ez nem mindig volt így, régebben sebezhető és törékeny volt, egy áldozat, aki zsarnok férje befolyása alatt élt. Ebből sikerült kitörnie, de a múltja nem hagyja nyugodni, kísérti a halott férj rémképe, a hozzá kapcsolható gyilkosságok. Ennek ellenére Scarlett Anderson egy rátermett és bátor nő, aki megpróbálja megfékezni démonait, hogy ismét rátalálhasson a szerelem. 
Mindeközben hullanak az emberek, mint a legyek és tombol a szenvedély. 

http://szulokhazamagazin.hu/tag/hazastars/
Scarlett karaktere könnyed, jól kidolgozott az egyszerűsége ellenére. Az egyszerűséget itt most nem rossz értelemben kell érteni, hanem inkább úgy írnám le, hogy a nő a szomszédból, akit mindannyian jól ismerünk. Szerintem igazán kedvelhető karakter, aki magában hordozza azt az ismerős érzést, ami által a nők azonosulni tudnak vele. A sok rossz ellenére sem szánalomra méltó karakter, hanem olyan nő, aki felül tudott emelkedni a történéseken és ki tudott lépni az általa önként vállalt áldozati szerepből. Figyelemre méltó karakterábrázolással találkoztam, remekül érezhető volt a regény folyamán elért fejlődése. 

Daniel már egy picit más tészta, ő inkább egy szappanopera hősre hajazó figura volt, nem tudtam annyira közel kerülni hozzá, annak ellenére sem, hogy szimpatikus volt a karaktere. Jóképű, figyelmes, már-már túl tökéletes, de számomra egy picit több teret kellett volna kapnia ahhoz, hogy igazán megkedveljem.

A Marionett Mester, na ő egy nagy talány volt, összetett karakter, akit egy jó kis analízisnek érdemes lenne alávetni. A ravaszság, könyörtelenség és az alázat keveredik a karakterben. Remek jellemábrázolás, igazán érdekes ahogy kibontakozik előttünk ez a kettős személyiség. A kegyetlenség mestereként jelenik meg. 
Kellemes meglepetés volt számomra a Marionett Mester személyisége, gondolom nem kevés kutatómunka előzte meg a végleges ábrázolást, mert érezni lehet a hitelességét. 

Az Árnyék karakterét emelném még ki, aki fokozza a feszültséget, nem is igazán tudjuk hová tenni, de természetesen a szerepének fontosságát érezzük és nem kevés találgatásra ad okot, ami szintén csak fokozza a feszültséget. 

Összegezve

Remekül megírt történet, annak ellenére, hogy apróbb hibákat felfedeztem. Mindvégig érdekes és lebilincselő tudott maradni, ami nagyon pozitív. Volt egy-egy nyugtalanabb éjszakám, amikor a könyvet lefekvés előtt olvastam, mivel sötét és igazán látványos leírásokkal hatott rám, egy-egy apróbb zajra is felébredtem, bár ez legyen az én problémám. 
Máskor Kate könyvét - mert remélem ezt a regényt még számos thriller fogja követni - inkább délutáni napsütésben fogom olvasni, mert szerintem úgy is igazán hatásos lesz. 

Az írónő úgy játszik az idegeinkkel, mint a Marionett Mester az áldozataival, mesterien és lebilincselően. 

Remek thriller, ami mesterien ötvözi a félelmet és a romantikát.  

A könyvért köszönet az Álomgyár Kiadónak


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…