Ugrás a fő tartalomra

Film-turkáló
A visszatérő (2015)A sort A Visszatérő című filmmel nyitnám, ami igazi élmény volt. Legfőképpen Leonardo DiCaprio (Hugh Glass) alakítását emelném ki. Nem vagyok vele elfogult, mert nem is igazán kedveltem még a Titanicban nyújtott alakításáért sem, de most azt kell, hogy mondjam, remekelt. Glasst egy medvetámadás után a "barátai" jól otthagyják, mivel halottnak hiszik, de Tom Hardy (John Fitzgerald) ennél gonoszabb, mivel ő szándékosan nem segít. Glass túléli a poklot és onnantól nem érdekli más csak az, hogy bosszút álljon. Mit ne mondjak valahol meg tudtam érteni.

Érdekesség

Eredetileg Christian Bale volt esélyes a főszerere, de miután megváltozott a rendező személye DiCaprio kaptam meg. Nem lepődnék meg, ha ezzel az alakítással még Oscar-díjat is bezsebelne.
A filmet valódi helyszíneken forgatták, ahol a kő kemény tél az úr. Igazi vacogós film.
Megtörtént események képezik a film alapját.

5/4

Anyák. Lányok. Lázadók.  
A szüfrazsett

A szüfrazsett (2015)A második film, amit szeretnék a figyelmetekbe ajánlani az pedig nem más, mint A szüfrazsett című film. Az utóbbi idők egyik legjobb kosztümös filmje, ami nőkről szól, de nem csak nőknek. Igazán megindító volt látni, ahogy nők harcolnak a nőkért. A harc reménytelennek tűnt, de voltak, akik nem adták fel. Az egész film fantasztikus volt és itt most nem feltétlen a látványelemekre gondolok, mert nem azon volt a hangsúly, hanem a mondanivalón. A főszereplő Carey Mulligan kiváló alakítást nyújtott, igazán beleélte magát Maud szerepébe, mert szinte hibátlan volt, bár annyi talán látszott, hogy az anyaszerepet nem tudta teljesen átadni, de a film nem is erre helyezte a hangsúlyt. Annak örültem volna, ha Meryl Streep többet szerepelt volna a 106 perc alatt, de sajnos csak pár perc erejéig bukkan fel.
Nagyon elgondolkodtató film, mert amit mi mindennaposnak hiszünk azért egykor valaki kemény harcot vívott, olyan keményet, amit a mai nők nem biztos, hogy meg tudnának vívni. Bátran ajánlom, remek film!

5/5

Friss


Amerika kapitány: Polgárháború
2016.05.12 (HU)

Amerika kapitány: Polgárháború Poster

Iron sky 2.

USA bemutató 2016-ban, Európában várhatóan  csak 2017-ben jön

Az első részben egy egész náci várost találtak 2018-ban a Holdon, akik el akarták foglalni a Földet. 
Titkos katonai bázis a holdon, Hitler pedig dinoszauruszon lovagol, mindenesetre érdekesnek ígérkezik.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…