2016. február 3., szerda

Film-turkáló




A visszatérő (2015)A sort A Visszatérő című filmmel nyitnám, ami igazi élmény volt. Legfőképpen Leonardo DiCaprio (Hugh Glass) alakítását emelném ki. Nem vagyok vele elfogult, mert nem is igazán kedveltem még a Titanicban nyújtott alakításáért sem, de most azt kell, hogy mondjam, remekelt. Glasst egy medvetámadás után a "barátai" jól otthagyják, mivel halottnak hiszik, de Tom Hardy (John Fitzgerald) ennél gonoszabb, mivel ő szándékosan nem segít. Glass túléli a poklot és onnantól nem érdekli más csak az, hogy bosszút álljon. Mit ne mondjak valahol meg tudtam érteni.





Érdekesség

Eredetileg Christian Bale volt esélyes a főszerere, de miután megváltozott a rendező személye DiCaprio kaptam meg. Nem lepődnék meg, ha ezzel az alakítással még Oscar-díjat is bezsebelne.
A filmet valódi helyszíneken forgatták, ahol a kő kemény tél az úr. Igazi vacogós film.
Megtörtént események képezik a film alapját.

5/4

Anyák. Lányok. Lázadók.  
A szüfrazsett

A szüfrazsett (2015)A második film, amit szeretnék a figyelmetekbe ajánlani az pedig nem más, mint A szüfrazsett című film. Az utóbbi idők egyik legjobb kosztümös filmje, ami nőkről szól, de nem csak nőknek. Igazán megindító volt látni, ahogy nők harcolnak a nőkért. A harc reménytelennek tűnt, de voltak, akik nem adták fel. Az egész film fantasztikus volt és itt most nem feltétlen a látványelemekre gondolok, mert nem azon volt a hangsúly, hanem a mondanivalón. A főszereplő Carey Mulligan kiváló alakítást nyújtott, igazán beleélte magát Maud szerepébe, mert szinte hibátlan volt, bár annyi talán látszott, hogy az anyaszerepet nem tudta teljesen átadni, de a film nem is erre helyezte a hangsúlyt. Annak örültem volna, ha Meryl Streep többet szerepelt volna a 106 perc alatt, de sajnos csak pár perc erejéig bukkan fel.
Nagyon elgondolkodtató film, mert amit mi mindennaposnak hiszünk azért egykor valaki kemény harcot vívott, olyan keményet, amit a mai nők nem biztos, hogy meg tudnának vívni. Bátran ajánlom, remek film!

5/5

Friss


Amerika kapitány: Polgárháború
2016.05.12 (HU)

Amerika kapitány: Polgárháború Poster

Iron sky 2.

USA bemutató 2016-ban, Európában várhatóan  csak 2017-ben jön

Az első részben egy egész náci várost találtak 2018-ban a Holdon, akik el akarták foglalni a Földet. 
Titkos katonai bázis a holdon, Hitler pedig dinoszauruszon lovagol, mindenesetre érdekesnek ígérkezik.





0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon