Ugrás a fő tartalomra

Holly Madison: Lenn, a nyúl üregében- A Playboy-villa bizarr világa egy szőkeség szemévelHolly Madison: Lenn, a nyúl üregébenEz a történet döbbenetes, eddig nem látott mélységekben mutatja be a Playboy-villa bizarr, belső világát és a titkait is annak a férfinak, akinél a villa kulcsa van.
Az oregoni kisvárosból származó Holly Sue Cullent egy huszonegy éves korában meghozott spontán döntés változtatta Holly Madisonná, Hugh Hefner első számú barátnőjévé. De miután beveti magát a nyuszi üregébe, Alice Csodaországához hasonlóan a Playboy-villa kívülről tündérmeseszerűnek tűnő életéről beleértve a leghíresebb sztárokkal rendezett bulikat és a saját négy évig tartó valóságshow-ját is gyorsan kiderül, hogy ez a világ nem más, mint a szigorú szabályok, a manipuláció és az ambiciózus, álnok nyuszilányokkal folytatott csaták színtere. Az élet a hírhedt villában messze nem álom, inkább rémálom. És miután mindent elveszít, nem marad reménye másban, csak az öngyilkosságban.
De ahelyett, hogy eldobná az életét, úgy dönt, hogy inkább a kezébe veszi.
Holly őszintesége megdöbbentő és megindító egyben. Vallomása a villában töltött időről, a drogokról, a szexről, a lelki és testi abúzusról, a hírhedt bulikról a felső tízezer színfalak mögött zajló valódi életéről letaglózó olvasmány. Nem véletlenül szerepelt a The New York Times, az Amazon és szinte minden más sikerlista élén, hónapokon át, és adtak el belőle több millió példányt. A könyvet a BookandWalk-nak kiadótól kaptuk értékelésre a Könyvfalók csapatával. Úgy gondoltam, hogy mivel az értékelésem meglepően magas látogatottságot ért el a Könyvfalók oldalon, ezért felteszem ide a saját blogomra is, hátha még valakinek felkelti az érdeklődését a könyv és szívesen olvasna erről a bizarr világról.

    http://www.nydailynews.com/
Nem is olyan régen egy magyar csatorna is műsorra tűzte a vad és zabolázatlan Playboy lányok nem mindennapi életét, oldalukon Hugh Hefnerrel, az idősödő Playboy guruval. Valahogy úgy adódott, hogy akarva akaratlanul belebotlottam a műsorba és ott is ragadtam szájat tátani. Na nem azért mert annyira lenyűgözően irigylésre méltóak voltak a lányok, hanem inkább a szituáció abszurditása ragadott magával. Számomra bizarr és érthetetlen volt az egész szituáció és valahogy, mint ilyen mindig is szerettem volna egy ilyen helyzet és a benne lévő személyek lelki világába belelátni. A könyv kapcsán végre lehetőségem is nyílt erre, Holly Madison betekintést engedett a saját és a villa privát szférájába, nem is akárhogy, de erről mindjárt írok.
Térjünk vissza picit a sorozathoz, tehát akkoriban azt gondoltam, hogy ennyi buta szőke nőt nem lehet egy helyre gyűjteni, így már akkor felötlött bennem, hogy annyira biztosan nem lehetnek naivak, hogy egy hetven fölötti, kicsit sem vonzó bácsika mellett töltsék a napjaikat egy szépen kivitelezett kalitkában pusztán a buli, a ruhák és a szállás fejében, mert azért hírnévről az ő vonatkozásukban közel sem lehetett beszélni. Tehát már akkor gyökeret vert a fejemben az a gondolat, hogy ezek a nők csak a pénz és a hírnév na meg az újságban való megjelenés reményében vannak vele (ok, ezt mindenki tudja, de mégis olyan nehéz elhinni, hogy vannak olyan nők akik a pénzért eladják a lelküket is), mely gondolat látszólag igen hamar be is bizonyosodott szinte az összes lány vonatkozásában ahogy pörögtek az epizódok. Mint tudjuk a kivétel erősíti a szabályt és ez most is bebizonyosodni látszott.

http://www.gourmet.com/


Egyetlen lánnyal kapcsolatban maradtak kétségeim, ő pedig Holly Madison volt. Látszólag egy csendes és nem túl különleges nő, legalábbis a többi nyuszilányhoz viszonyítva, azonban mégis ő lett Hef első számú barátnője, amihez vagy nagyon szerelmesnek, vagy nagyon számítónak és rafináltnak kellett lennie. Tehát ő egy talány volt számomra már a sorozat idején is, ezért a könyv nagyon érdekesnek ígérkezett. Reméltem, hogy egy ízig-vérig kitárulkozó vallomást kapok, egy-egy kulisszák mögötti, a nézők szeme elől rejtve maradt pikáns történettel fűszerezve, mert valljuk be, mi nők azért bírjuk a drámát. Nem állítom, hogy Holly egy ártatlan kis bárány, de mindvégig szimpatikus tudott maradni, olyan szomszéd lány benyomást keltette, akivel az olvasó végig együtt tud érezni és én magam is drukkoltam neki azért, hogy jól alakuljon az élete.


A kezdet egészen 1988-ig nyúlik vissza, amikor is a kis Holly még csak Marilyn Monroe-ról álmodozott és arról, hogy egy napon ő is olyan híres lesz. Amikor kicsit idősebb lett a csillogó életet a Playboy világán keresztül szerette volna megközelíteni és magáévá tenni, de talán közel sem így, ahogy történt. Nem éppen egy tündérmese a karrierje, emiatt is csodálom, hogy erős tudott maradni még akkor is, amikor a depresszióba süllyedt és már kezdte a Stockholm-szindróma tüneteit mutatni.


Az elbeszélés nagyon tetszett, logikusan volt felépítve, ami nagyon pozitív volt, mert teljesen követhető volt, nem csapongott az időben. Emellett nagyon örültem annak, hogy a borítóval ellentétben nem egy rózsaszín lányregényt kaptam, hanem egy sokkal mélyebb, már-már néha sötét életrajzi regényt egy erős és okos nőről, aki képes volt a rosszból kihozni a maximumot és saját tőkét tudott kovácsolni belőle. Holly meglepően őszintén vallott a legsötétebb eseményekről is, amik a zárt villában történtek. Nem leplezte el a saját depresszióját és kétségeit sem, illetve nem köntörfalazott sokat, leírta a véleményét a lányokról, Hefről és a látszólag csillogó világról. Volt ármány és intrika bőven, emellett mocskos kis titkok is napvilágot láttak, amik a világ előtt eddig rejtve voltak. Úgy gondolom, hogy sokkal többet megtudtunk a Playboy villáról és lakóiról, mint ami a tv műsorokból, vagy újságokból kiderült, de ettől függetlenül biztos vagyok abban is, hogy, ha a falak mesélni tudnának még lenne mit mondaniuk.


Ahogy elkezdtem az olvasást rögtön éreztem, hogy ez jó, kellemes stílusban megírt, összeszedett életrajzi könyv. Külön ki szeretném emelni, hogy Lewis Carroll, Alice csodaországban című művéből található egy-egy idézet a fejezetek előtt, ez az apróság nekem már a legelején megtetszett, igazán remekül belesimult Holly történetébe.


Holly is pont olyan volt mint Alice, bekerült egy bizarr világba, ahol elvesztette a realitását és ezáltal megjárta a poklot, míg végül....., de inkább olvassátok el. Ajánlom mindenkinek, aki szeretne a csillogó világ és az ott látszat életet élő emberek lelkivilágának mélyére látni és emellett szeretnének egy nem éppen hagyományos memoárt olvasni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…