Ugrás a fő tartalomra

Januári beszerzések

Ahogy várható is volt a január nem a könyves beszerzésekről szólt, összesen 4 regény és egy mesekönyv került fel a polcomra. Graeme Simsion-tól A Rosie projekt már lerágott csont blogger körökben, de én most éreztem úgy, hogy eljött az ideje, hogy elolvassam, nem szabad elkapkodni és néha jobb olyankor olvasni, amikor már nem folyik a csapból is valami. Hyeonseo Lee A lány hét névvel című regénye pedig reményeim szerint egy brutális kommunista rezsimbe enged bepillantást, továbbá Észak-Korea és Dél-Korea ellentéteit feszegeti, olvasmányos formában. J.R. Ward A borubon királyai alap volt, hogy felkerült a kívánságlistámra és mivel elég jó értékeléseket olvastam róla, így egyértelmű volt, hogy szeretném megkaparintani a sorozat első részét. Recenzióra érkezett Holly Madison rózsaszín életrajzi regénye a Lenn, a nyúl üregében. Ez utóbbit már elolvastam, lesz bejegyzés is belőle. A rózsaszín csajos borító megtévesztő, mert jóval sötétebb titkokat rejt, mint az a borító alapján gondolnánk.
Nyereménykönyvként érkezett hozzám egy meditációs mesekönyv, amiről már van bejegyzés is a blogon, ez pedig nem más, mint Carl-Johan Forssén Ehrlin Aludj el szépen, Bendegúz! című kötete.
Sajnos, vagy nem, de ilyen rövidre sikerült a január, egyébként is idén megpróbálok kicsit visszafogottabban és tudatosabban vásárolni. Többször tervezem célba venni a könyvtárt is, mivel olyan szerencsés helyzetben vagyok, hogy igen sok friss megjelenés megtalálható az általam látogatott könyvtárban.

Holly Madison: Lenn, a nyúl üregében

Megjegyzések

Zsófi és Bea üzenete…
A Rosie projekt fantasztikusan jó, nálunk kedvenc lett. A mesekönyvről olvastam az értékelésedet, érdekes lehet, bár már csak magamon tudnám kipróbálni. :) Azaz így nem igaz szívesen letesztelném a 20 (Zsófi), a 18 és a 10 éves éjjeli bagoly gyermekeimen. :) A többi könyvre is kíváncsi vagyok, várom majd az értékeléseidet. Bea

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…