Ugrás a fő tartalomra

Áprilisi beszerzések

Úgy alakult, hogy nem jutottam ki a Könyvfesztiválra. A fesztivál hangulat, ahogy olvastam a blogokon fantasztikus volt. Picit fájó szívvel  olvastam, a színesebbnél színesebb élménybeszámolókat, de a Könyvhétre már mindenképpen szeretnék elmenni, így már inkább arra fogok koncentrálni és nem az elszalasztott lehetőségen keseregni. 
Mindettől függetlenül ez a hónap sem telhetett el beszerzések nélkül, bár a beszerzett könyv/olvasott könyv arányom nagyon rossz, mindig elkap a beszerzési láz. 
A Vadlevendula egy csodás könyv és igen lassan szívom magamba az élményt, mert annyira gyönyörűen megírt történet, de reményeim szerint lesz belőle poszt.
A Molyon is érkezett könyv egy ajándékozós esemény keretében, az esemény lényege az volt, hogy egy ünnep alkalmával lepjük meg a nekünk sorsolt személyt, az ünnepet az ajándékozó titokban találja ki. Képzeljétek én nem is akármilyen ünnepen kaptam meg az egyik vágyott könyvemet,  pont amikor egyáltalán nem számítottam rá, hiszen húsvét már elmúlt, május 1. még nem lehetett, ennek ellenére csöngetett a postás méghozzá pont a Könyv és szerzői jogok világnapján. Hát nem fantasztikus ünnepet választott az ajándékozóm? Igazi meglepetésként érkezett ezen a napon Anna Gavalda Édes életünk című kötete. 
Nektek, hogy telt az április?Glenn Cooper - Lelkek könyveNatasha Solomons - Eltűnt férjek galériája
Victoria Cosford - Szerelemről és egyéb finomságokrólRecept a szerelemhez

Megjegyzések

Zsófi üzenete…
A vadlevendula nekem is nagyon tetszett, a Dewey még olvasásra várakozik a polcon. Az elfeledett kertet pedig szintén nagyon szerettem olvasni. :)
Kritta üzenete…
Az elfeledett kertet még rakosgatom, mert ahogy nézem ehhez is kell egy olyan hangulat, amikor érdemes nekiállni az olvasásnak.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…