Ugrás a fő tartalomra

Jessica Beck-Cukormázas gyilkosság

Nem is tudom, pontosan mivel kezdjem, de nem fogom szépíteni a dolgokat egyszerűen nem tetszett ez a könyv. Nálam ez nagy szó, mert odavagyok a kisvárosi nyomozásokért, főként az olyan könyvekért, amik tele vannak sütemény receptekkel is.  Ezeket gyakran ki is szoktam próbálni, most viszont nem éreztem rá késztetést.

Látszólag ez a könyv pont megfelelt volna az ízlésemnek, de sajnos csak látszólag. A könyvesboltban pont akciós volt, ezért gyorsan haza is jött velem. Alig vártam, hogy befejezzem az aktuális könyvet és nekikezdhessek az egyik kedvenc témámnak, ami nem más, mint egy jól megírt, receptekkel tarkított kisvárosi nyomozás. Igen, ezt vártam, de….

Nézzük szép sorjában miért nem tetszett a könyv, először is azért, mert se füle se farka, egy nagyon gyenge próbálkozás arra, hogy a Joanne Fluke-tól megszokott idilli kisvárosi hangulatot és nyomozást leutánozza. Jelen esetben egy fánküzlet a bázis, ahol Suzanne ugyanúgy, mint Fluke-nál Hannah próbálja kinyomozni a kisvárosban történt gyilkosságot, közben vezeti a boltot és próbálja a szerelmi életét is sínre tenni. A történet nem is érdemel sok szót, mert tényleg gyenge és kidolgozatlan akárcsak a szereplők. Senkit nem ismerünk meg igazán, még a főszereplővel kapcsolatban is csak halvány sejtéseink vannak. Se külső, se belső jellemvonások alapján nem tudnak közel kerülni a szereplők az olvasóhoz, igaz erre nagyon nem is törekszik a szerző, mert a leírásokat rettentően elnagyolta. Mindvégig távoli szemlélő maradtam, nem igazán sikerült elmerülni a könyvben. Szó szerint vártam, hogy a végére érjek, túl tömény és ragacsos volt, akár egy elrontott fánk.
A receptektől sem voltam elájulva, több recept nagyon hasonló volt, ezzel kapcsolatban is sokkal többet vártam.

Ettől függetlenül, mivel nem jellemző rám, hogy nem adok második esélyt és itt ugye egy sorozatról beszélünk, így a második részt még biztosan el fogom olvasni, ki tudja….


Nem lenne igazságos, ha nem említenék valami pozitívumot is a végére,  ami nem más, mint a borító, mert az nagyon tetszik. Egyszerű, lényegre törő és a színek is jól el vannak találva.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…