2015. január 12., hétfő

Andrew Cope: Mosómedvék akcióban 1.-Otthon, édes otthon!

Kicsik, bundásak és nagyon agyafúrtak. Melyik gyerek ne szeretné a mosómedvéket?

                                  

A Bélelt Bunda Banda tagjai igazi rafinált kis mosómedvék, akik vicces és izgalmas kalandokba keverik magukat. Az első kötetben egy rosszul elsült csíny  után menekülniük kell és máris a nagyvárosi forgatagban találják magukat, emiatt szem nem marad szárazon, csak éppen jelen esetben a nevetéstől fog könnybe lábadni a szemünk.  

A bandatagok: Sebesmancs, Lufi, Döme, Pepito, hát nem édes nevek?

A könyv fejezetekre tagolt, emiatt esti mesének is kiválóan alkalmas. Mi lefekvéskor a kisfiammal 1-2 fejezetet olvastunk el és szinte én is vártam estéről estére, hogy mi fog történni és hogyan kecmeregnek ki a csávából kis barátaink. Egy modern mese, amitől nem kell féltenünk a gyerekeket, akkor sem ha egyedül olvassák a könyvet. Nem durva, nem bántó, hanem vicces és még az összetartás értékét is közvetíti a gyerekek felé. Tehát ne féljünk attól, hogy egy rabló bandával kerül szembe a gyermekünk, mert a Bélelt Bunda Banda nem mosómedve gengszterek gyülekezete. 

Szerintem ideális az olvasás rejtelmeivel ismerkedő gyerkőcöknek, de a nagyobbak, sőt még a szülők is jól szórakozhatnak a Bélelt Bunda Banda tagjain. 

A borítója pedig jópofa, szerettem. A könyvben fellelhető rajzok is igazán bájosak és viccesek, remek kiegészítői voltak a történetnek.

A megcélzott korosztály: 6-12 éves


Tartalom:

A Bélelt Bunda Banda tagjai a város legvagányabb mosómedvéi. De életük legnagyobb, legvakmerőbb akciója nem egészen úgy alakul, ahogy elképzelték. Menthetik az irhájukat! A négy pórul járt kis állat útnak indul, belevetik magukat a nyüzsgő város forgatagába. Hogyan végződik ez a kalandjuk? Megtudhatod, ha elolvasod a négy jó barát izgalmakkal teli és nagyon-nagyon-nagyon vicces történetét.










Már elérhető a sorozat második része is, ami ismételten remek szórakozást kínál.


A Bélelt Bunda Banda, azaz a környék négy legvagányabb mosómedvéje egy fagyos téli reggelen újabb portyára indul Totó bá boltjába. A sok finom falattal kecsegtető akció azonban rejtélyes okok miatt félbeszakad. A falu lakóinak életét és fenekestül felforgatja néhány érthetetlen esemény. A kis mosómedvék sötét titkot szimatolnak a háttérben, ezért a rejtélyek nyomába erednek. Tarts velük te is!

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon