2015. január 4., vasárnap

Marta Sgubin és Nancy Nicholas - Jacqueline Kennedy szakácsnője voltam
Egy polcos bolhapiacon botlottam bele a könyvbe  és kemény 500 Ft volt az ára, kihagyhatatlan vételnek tűnt. Igaz, ekkor még úgy gondoltam, hogy egy egyszerű szakácskönyv, de nem volt igazam, de erre otthon jöttem rá, amikor elkezdtem olvasni.

Egy szakácskönyv, ami meg van töltve élettel és történetekkel, talán így tudnám a legjobban jellemezni. A receptek csupán másodlagosak, ámbár nagyon izgalmasak, de ez nem is annyira lényeges.


A könyv rögtön Ifj John F. Kennedy előszavával indul. Elmeséli, hogy került a családjukhoz Marta és lett annak szerves  része, később pedig a család szakácsnője. 


Ami rögtön a tartalom alapján megállapítható, hogy 12 részre, azaz hónapra oszlik a könyv. Január: Szánkózás a Central Parkban
Február: Ebéd a könyvtárban
Március: Húsvéti vacsora Görögországban
Április: Balettelődadás New Yorkban
Május: Gyerekzsúr a kertben
Június: Nyári szünidő Martha's Vineyardon
Július: Asszonyom születésnapja
Augusztus: Piknik
Szeptember: A család kedvence
Október: Ősz New Yorkban
November: Hálaadásnapi hétvége
December: Karácsonyi reggeli


Minden egyes epizód betekintést enged a Kennedy-Onassis család életébe, a kulisszák mögé, oda ahol álarc nélkül lépnek színre a szereplők, a maguk hétköznapi voltában. Kedves, bájos és érdekes részleteket ismerünk meg a család életéből, néha csak egyszerűen maguk vannak, néha pedig megjelennek híres személyek is, mint pl. Clinton-ék. 


Marta pedig nevelőnőből előlép szakácsnővé és igazából családtaggá is válik. A történetek végén elárul néhány, a család által kedvelt receptet is. Például:

-buggyantott vörös szilva
-beurre blanc
-kukoricakrém-leves
-tojáskocsonya


ezen kívül is számtalan (kb. 100 db) egyszerű, könnyen elkészíthető receptet olvashatunk.Ami pedig még különösen tetszett, hogy a könyv 224 oldala képekkel, azaz családi fotókkal gazdagon illusztrált. Egy igazán fantasztikus könyv, melyen keresztül betekintést kapunk egy híres család életébe, ételeibe.
0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon