Ugrás a fő tartalomra

Day and Nigh Book Tag

A MOLY-nak köszönhetően, ahol mostanában igen gyakran elidőzöm,  remek Book Tag-ekbe futok bele, most jött el az idő, hogy ki is próbáljam. Szóval Book Tag szűzként, íme az első, amire Noémi olvasósarka ösztönzött
A D-A-Y-A-N-D-N-I-G-H-T betűkön végighaladva egy-egy kérdésre válaszolunk. 
Nézzük a kérdéseket és a hozzájuk tartozó válaszomat. D - Do you read more in the morning or at night? - Nappal vagy éjszaka olvasol többet?

Egyértelműen éjszaka, sajnos. Tudom, hogy nem tesz jót, hogy az éjszakai olvasás, viszont ilyenkor van nyugalom, amikor nem kell pörögni és nem zavar meg senki. Néha csak azt veszem észre, hogy hajnali egy óra és ötkor már csörög a vekker. 
A - Are there any books that changed the way you thought about things? - Van olyan könyv, ami megváltoztatta a gondolkodásmódod (valamiről)?

Igen, ilyen például a Markus Zusak: Könyvtolvaj, minden ember valamilyen módon fontos és mindenkiben van valami jó fajtól, nemtől, vallástól függetlenül és ezt észre kell vennünk mielőtt késő lenne.

Y - YA or not? - YA vagy nem? 
Akár, de nem elsődlegesen, az olvasmányaim nagyon kicsi százalékát teszik ki a YA könyvek. Ettől függetlenül most éppen egy Young Adult  könyv van soron Anna Banks Poszeidón trilógia első kötete és egyelőre imádom, hamarosan értékelni is fogom itt a blogon. 

A - Are there any characters that you honestly believe are real? - Van olyan karakter, akiről úgy gondolod, hogy létezik?

Szinte folyamatosan életre keltem a karaktereket és meg vagyok győződve arról, hogy valahol él egy ugyanilyen karakter, hiszen az írók is általában a környezetükből merítve alakítják ki a karaktereket. Miért is ne létezhetne egy Mr Darcy, egy Eleanor és Park, vagy éppen egy tökéletes Galén a Poszeidón-ból, csak lehet, hogy éppen sosem találkozunk velük. 

N - Nobody touches my books or I don't loaning my books out? - El a kezekkel a könyveimtől vagy szívesen kölcsönadom?

Nagyon szívesen adom kölcsön, de csak miután kiolvastam. :) A könyv mindenkié, így én sem szeretem csak egyedül birtokolni, nyugodtan olvassa el akár az anyukám, akár a férjem, vagy éppen a barátnőim. Egyet szoktam kérni, hogy vigyázzanak rá.

D - Do you ever smell your books? - Meg szoktad szagolni a könyveid?Igen, de mindegyiket csak egyszer, amikor megveszem. A használt, értsd könyvtári, rukkola, csere könyveket nem szoktam. 

N - Not everyone loves books - is this a positive or negative? - Nem mindenki kedveli a könyveket - baj/nem baj?

Nem baj, nem vagyunk egyformák, miért kellene mindenkinek ugyanazt szeretni, nem ítélem el azt sem aki nem szereti a könyveket, biztos szeret mást aminek számára értéke van és ez így van jól.

I - I keep my books in the best condition or maybe not? - Jó állapotban tartom a könyveimet, vagy nem?

Egyértelműen, IGEN! 

G - Gosh, I have too many books! True or false? - Istenem, túl sok könyvem van! Igaz vagy hamis?

Sok könyv, hát van ilyen??? Könyvet, sokat, MÉÉGGG! 

H - Have you ever spilled or stained your books before with something, and If so how? - Előfordult már, hogy leöntötted vagy összekented a könyved? Ha igen, hogyan?

Chipes kéznyomok már voltak a lapokon, mert általában chipset majszolok olvasás közben. De nagyon vigyázok, hogy másik kézzel lapozzam a könyvet, de volt olyan, hogy előfordult a legnagyobb elővigyázatosság mellett is. Azonban a kád vizében már többször megúsztattam egy-egy kötetet, ez majdnem olyan rossz mintha összekentem volna.
T - Toned or untoned while reading? or in other words...Do you read and workout at the same time? - Ha olvasol, akkor csak olvasol, vagy csinálsz közben valami mást is?

Sajnos néha TV-t nézek közben, főleg Gyilkos elméket, Mike és Molly-t, Két pasi meg egy kicsit vagy éppen tehetségkutatót, ma veszélyesen közelít a Dal is és már tudom is melyik könyvet fogom olvasni közben. Egyike a rossz szokásaimnak, hogy egyszerre több dolgot csinálok. Ettől függetlenül általában tudom, hogy mi történt a könyvben és a filmet is tudom követni közben.

Ha tetszett a kihívás, a vendégem vagy rá. 
Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…