2022. január 24., hétfő

Friss megjelenések, amelyek felkeltették a figyelmemet

 Szeretném megmutatni és ajánlani Nektek azokat a firssen megjelent, illetve februárban megjelenő könyveket, amelyek valamiért megfogták a fantáziámat és szeretném elolvasni őket. 

Kellemes válogatást kívánok! Nektek milyen friss megjelenés keltette fel az érdeklődéseteket?

Szívesen fogadok ajánlásokat! 


Agatha ugyan élete virágjában van, mégis érez némi féltékenységet fiatal, csinos beosztottja, Toni szemtelen fiatalsága okán. Ám messze nem ez a fő gond. Sokkal inkább az, hogy egykori szeretője, Sir Charles Fraith már nem menekülhet abból a házassági csapdából, amelybe az állandó pénzszűke miatt került. Nincs mese, egybe kell kelnie az újgazdag, felkapaszkodott Brown-Field család ritka ellenszenves leányával. Agatha mégsem adja fel a reményt, hogy Charlest kimentse ebből a csávából. Közben egy fényes, jelmezes partin kegyetlen gyilkosság történik, és maga Agatha is a gyanúsítottak közé kerül. Ráadásul újra szikrázik a levegő exférje, James és közte.

Meglesz-e végül tettes? Lehet-e Agathának és Jamesnek második esélye a szerelemre?

Erawan Kiadó



Sussex, 1915


Sherlock Holmes távol London zajától, visszavonultan él vidéki birtokán, és a méheket tanulmányozza, amikor egy fiatal lány a szó szoros értelmében belebotlik a dombvidéken. A tizenöt éves, nyúlánk, kissé szemtelen, tudálékos és nemrégiben elárvult Mary Russell éles esze még Sherlock Holmest is elbűvöli. Ez a nagyon modern, huszadik századi lány nemcsak tanul a viktoriánus detektívtől, de tehetséges védence és méltó társa is lesz. Első közös megbízatásukként hamarosan Walesbe hívják őket, hogy segítsenek a Scotland Yardnak megtalálni egy amerikai szenátor elrabolt kislányát. A nemzetközi jelentőségű ügy mélyen kötődik Holmes múltjához.

Ebben a nagyszerű eszmefuttatásokkal, álcákkal és vészhelyzetekkel teli regényben időutazást teszünk: megtudjuk, hogyan indult a zseniális detektív és Mary Russell figyelemre méltó munka- és párkapcsolata az első világháború árnyékában.



A korona című sorozat rajongói minden bizonnyal örömmel fogadják ezt a remek életrajzot a New York Times bestseller szerzőjétől, amely az örökös reflektorfényben élő II. Erzsébet királynő és húga, Margit történetét dolgozza fel.

A nővérek mindig közel álltak egymáshoz, és jó barátok voltak. Azonban amikor a sors furcsa fintorának köszönhetően nagybátyjuk, VIII. Eduárd úgy döntött, hogy lemond a brit trónról, kettejük kapcsolata hirtelen megváltozott. Margitnak attól kezdve kötelessége volt teljesíteni Erzsébet kívánságait, és pukedliznie kellett a nővére előtt, akit addig csak Lilibetnek hívott.

Erzsébet mindig sztoikus nyugalommal, derűsen fogadta húga különcségeit, de Margitnak küzdenie kellett azért, hogy megtalálja helyét és pozícióját a rendszerben. Az sem volt számára könnyű, hogy megfeleljen a környezete elvárásainak, és ez gyakran vezetett feszültségekhez. Ismert történet, hogy a királynőnek kellett közölnie Margittal az egyház és a kormány döntését, mely szerint nem támogatják házasodási szándékát az elvált Peter Townsend repülőezredessel. A kialakult helyzetben a hercegnő választás elé került: megtartja nemesi címeit és az ezekkel járó biztos egzisztenciáját, vagy mindezekről lemond a szerelméért.

A könyv bemutatja, hogyan alakult a testvérek kapcsolata a zárt családi körben töltött idilli gyerekkorban, szüleiktől elválasztva a világháborús évek alatt, majd a király halála után, amikor Erzsébet követte apját a trónon.

Andrew Morton legújabb életrajzi munkája betekintést nyújt a két alapvetően eltérő természetű testvér életébe: egyikük mindent a kötelességnek és a felelősségteljes viselkedésnek rendelt alá, a másik mindennek ellenszegült. A könyv egyedülálló részletességgel mutatja be, milyen hatással voltak a testvérek a monarchiára és a királyi családra, valamint azt is megtudhatjuk, hogyan tudtak alkalmazkodni a huszadik század társadalmi normáinak változásaihoz.



"Abé kivételes tehetségű mesélő, aki részletgazdag és mélyen megindító történetet írt."
-Fiona Davis, a New York Times bestsellere, a The Lions of Fifth
Avenue szerzője

"Ritkán van részem abban az örömben, hogy ilyen szépen megírt történetet olvassak. Csodás, fenomenális regény, amelyre sokáig fogok emlékezni." --Ellen Marie
Wiseman, a New York Times bestsellere, a The Orphan Collector írója

Jennifer Chiaverini és Marie Benedict rajongói imádni fogják a lebilincselő regényt, amely John Jacob Astor és Madeleine Force, a korszak leghíresebb szerelmespárja megismerkedésének botrányos történetét és a Titanic katasztrófájába torkolló nászútját tárja elénk. A részletgazdag, lendületes történelmi regény jóval azután is foglalkoztatni fogja az olvasó fantáziáját, hogy becsukta a kötetet.
Madeleine Talmage Force mindössze tizenhét éves, amikor felhívja magára John Jacob "Jack" Astor figyelmét. Madeleine szép és intelligens lány, aki tagadhatatlanul a társaság felsőbb rétegéhez tartozik, ám a származás terén egy napon sem lehet említeni az Astor családdal. Jack anyja az a bizonyos Mrs Astor volt, aki az amerikai "arisztokrácia" egyik legjelentősebb szereplőjének, és a New York társaság legfélelmetesebb hölgyének számított. Jack jóképű és igen tevékeny--a spanyol-amerikai háború hőse, feltaláló, tehetséges üzletember. Madeleine-t nem tántorítja el sem a köztük levő huszonkilenc év korkülönbség, sem az, hogy Jack nemrégiben botrányos körülmények között bontotta fel a házasságát: beleszeret a férfiba... és ezzel a sajtó kedvenc célpontjává válik.

Egyiptomban töltött, hosszúra nyúló mézesheteik során az újdonsült házasok végre békére lelnek, mert nem zaklatják őket sem újságírók, sem fotósok. Madeleine most először érzi, hogy teljes életet él, emellett boldogan tapasztalja, hogy gyermeket vár. A házaspár azt tervezi, hogy 1912 tavaszán egy fényűző, új óceánjárón hazatér Amerikába.

A hajó neve Titanic volt...

"A megindító, magával ragadó, keserédes szerelmi történet megörvendezteti a történelmi regények rajongóit, és lenyűgözi mindazokat, akiket rabul ejt a Titanic története." -Hazel Gaynor, a New York Times bestsellere, a When We Were Young and Brave szerzője

"Megnyerő regény, szívfájdító gondossággal írt, eleven részletekkel ábrázolt történet. A második Mrs. Astorban megvan mindaz, ami egy történelmi regényt megragadóvá és ellenállhatatlanná tesz." -Patti Callahan, a New York Times bestsellerei, a Surviving Savannah és a Becoming Mrs. Lewis írója







Messze-messze, mesés tájakon innen és varázslatos völgyeken túl létezik egy csodálatos hely, ahol megállt az idő. Az állatok békében és szeretetben élnek, és a legkisebbek keresztu¨l-kasul bebarangolják a környező vidéket.
Ha arra visz az utad, nyisd ki jól a szemed és a fu¨led, így biztos meghallod, ahogy Vili, Robi, Henrik és mind a többiek a közeledben játszanak.
Téged is várnak, maguk közé fogadnak, s ha elfáradtál a közös játékban, csak u¨lj le szépen, és kérd meg őket, meséljenek egy csodálatos mesét neked.

Cynthia Paterson elbűvölő történetei Brian Patterson bájos képein elevenednek meg. Foxwood meséi közel negyven éve bűvölnek el kicsiket és nagyokat egyaránt. Magyarul Szabó T. Anna fordításában most jelenik meg először mind a nyolc történet egy kötetben.

4+



Hat kamasz lány tűnt el nyomtalanul a louisianai kisvárosból, amikor Chloe Davis még csupán tizenkét éves volt. A nyár végére az eltűnésükért felelős férfi kilétére is fény derült: Chloe édesapja az, aki bevallotta a gyilkosságokat. A férfit életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték, miközben a családja megpróbálta túlélni a megdöbbentő bűntény traumáját.
Húsz év elteltével az immár felnőtt Chloe pszichológusként praktizál, és az esküvőjére készül. Rengeteget dolgozott azon, hogy a napjai nyugalomban és boldogságban teljenek. Ám ez az állapot törékenynek bizonyul: amikor egy tinédzser lány eltűnik, majd nemsokára még egy - aki ráadásul Chloe páciense -, a múltbeli nyár emlékei romba döntik Chloe életét. Vajon csak ő látja a hasonlóságokat a két bűnténysorozat között, vagy súlyosabb indítékok rejlenek az újabb gyilkosságok mögött?

General Press 





0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon