2017. október 27., péntek

Böszörményi Gyula: Nász és téboly - Borítóleleplezés!


Borítóleleplezésben két ok miatt szoktam részt venni, emiatt elég ritkán van ilyen bejegyzés a blogon. 

Az okok pedig a következők lehetnek: 

1. Nagyon-nagyon tetszik a borító - muszáj, hogy nagyon tetszen, mert egyébként nem leplezem le

és/vagy

2. Közel áll a szívemhez az író

Itt az utóbbi eset forog fenn, hiszen Böszörményi Gyula a kedvenc magyar íróm és most itt a lehetőség, hogy a legújabb regényének, vagyis sorozatának, a Nász és tébolynak a borítóját az elsők között mutassam meg Nektek.

A borító most is passzol a sorozat többi darabjához, sémakövető, valamint illik a korhoz, amiben a regény életre kel. 

Fülszöveg:

1894 kora tavaszán a fiatal Ambrózy Richárd báró elveszítette bal karját, és vele lelkének azon részét is, mely gyöngéd érzelmekre tette képessé. Ama borzalmas éjszaka hét esztendővel később még mindig sötét árnyat vet az Osztrák-Magyar Monarchia legismertebb magánzó detektívjének életére, és ha ez még nem volna elég, a múlt kísértetei ismét felbukkannak.

1901-ben Ambrózy báró nősülni készül, ám az oltárhoz vezető utat hátborzongató gyilkosságok sora szegélyezi. Vajon képes lesz-e Mili kisasszony, a detektív hű társa és tanítványa egyszerre megküzdeni a régmúlt és a jelen szörnyetegeivel?
Nem kétséges, hogy igen, hisz rafinériája és makacssága végtelen – ám az már közel sem tudható ily biztosan, hogy közben ő maga mit veszít el.

A békebeli bűn- és szívügyek végső titkai, melyek a Leányrablás Budapesten, A Rudnay-gyilkosságok és az Ármány és kézfogó című regényekben nem fedték fel magukat, a sorozat eme záró kötetében végre kilépnek a fényre.

Az íróról, Böszörményi Gyuláról a következőket érdemes tudni:

Böszörményi Gyula magyar író, újságíró. A Gergő és az álomfogók című meseregényével lett ismert országszerte. Színpadi, rádiós és televíziós munkái is jelentősek. Ötven éves korára már több, mint ötven regényt írt, a Lúzer Rádió, Rontásűzők és az Álomfogó sorozatok mellett önálló művekkel, esszékötetekkel és antológiákkal is jelentkezett. A gyerekeknek szánt könyveit a felnőttek is imádják, sőt, végigvigyorogják – ahogy az eKultura kritikusa is tette. Munkásságát számos díjjal jutalmazták. 2007-ben József Attila-díjat kapott, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnökének különdíjával tüntették ki, a Gergő-regények IBBY díjat kaptak az Év Legjobb Gyermekkönyve kategóriában, 2015-ben pedig a Könyvmolyképző Kiadó Nívódíját is átvehette.

Jöjjön a várva várt borító!

Rácz Tibor fényképe.







0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon