2011. január 11., kedd

Victoria Holt, A kísértetház asszonya


Egyszerre több könyvet is szoktam olvasni, ezek közül sokszor az egyik olyan könyv, amit akár egyszer vagy többször olvastam már. Ez a könyv pont egy ilyen könyv.

Talán nem árulok el nagy titkot, de Victoria Holt nálam abszolút kedvenc. Sokan úgy tartják, hogy ponyvákat írt, de szerintem remek történelmi korképet kapunk a művei által. Szinte belecsempészi a történelmi ismereteket a regényeibe és mi olvasók akarva, akaratlanul is isszuk a szavait és megismerjük a kor embereit, hiedelemvilágát, szokásaikat, életstílusukat.
Állíthatom, hogy ahogy olvassuk az írásait egyetlen percig sem unatkozunk. Nem is tagadom, hogy volt olyan alkalom, amikor a kezembe vettem az egyik regényét, amíg az utolsó betűt is el nem olvastam le sem tettem a kezemből.
Szinte minden regénye olvasása közben úgy érezzük, hogy a főhős válla mögött kémleljük az eseményeket és ezáltal teljesen az események hatása alá kerülünk. Ezt szeretem a legeslegjobban, amikor valaki ennyire át tudja adni az érzéseket, tájakat, jellemeket az olvasónak.

A kísértetház asszonya című regénye Caprin kezdődik, ahol megismerjük a főhősnőt Favelt , az életvidám, kedves lányt, aki művész édesapjával él a szigeten. Egy nap megjelenik Roc Pendorric, akinek érkezésével egy teljesen új szálat vesz a lány élete. Édesapja hirtelen halálával a babonákkal teli  Cornwallba kerül, az alig ismert férjjel és annak új családjával kell megismerkednie és elfogadtatnia magát. Azonban ez nem megy zökkenőmentesen. Valaki vagy valami Favel életére tör, megannyi rejtély, kísértés, szerelem, kétely, egymásra találás, félelem, cselszövés és intrika kíséri, vagy inkább kísérti az életét. Favelnek egyedül kell megvívnia a csatát és kiderítenie az igazságot, ahhoz, hogy nyugodt életet élhessen, de kérdés, hogy lesz-e ehhez elég kitartása és akaratereje, illetve a férjére számíthat-e vagy ő is titkokat rejteget? 
Az izgalmas, eseményekben bővelkedő regény végére ez is kiderül.

I.P.C könyvek-1997
431 oldal
ISBN: 963 635 076 0




1 megjegyzés:

Mónika írta...

Ez a könyv nekem is tetszett, bár már jó régen olvastam. Emlékszem ezután kezdődött a V. Holt korszakom. :) Mostanában viszont már nem olvastam tőle semmit.

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon