2011. január 31., hétfő

James Rollins, Káosz

 "Egy nap, amikor minden megváltozott
  Egy nap, amikor megkezdődött a vég
  Egy nap, amikor a tenger felfedte titkát"

Ezt a könyvet annak ajánlom, aki szereti a futurisztikus környezetet és az enyhe mesébe illő történéseket.
A könyv gyakorlatilag egy apokalipszist ír le egy kicsit más szemszögből, mint amelyeket már a filmekben megszokhattunk. 
Viszonylag a történet könnyen követhető volt, de ha alapul vesszük, hogy van benne kicsi összeesküvés ,kicsi politika, kicsi erotika, -bár az tényleg csak egy nyúlfarknyi,- némi harc és természetesen a soha eléggé nagyra nem növelhető katasztrófák akkor gyakorlatilag egy közepes szinten összegyúrt szokványos regényt kapunk.

Véleményem szerint a könyv megírásához valószínűleg csak interneten fellelhető adatokat használtak fel. Sok esetben hiányoltam a csodálatos helyek bővebb leírását és a szereplőket sem sikerült rendesen megismernem. Gyakran előfordult hogy a szokványos filmes módszert vetették be, hogy az olvasó mindenképpen folytassa az olvasást. Magyarul izgalmas események közepén színteret és szereplőket váltottak, hogy majd 10-15 oldal multán ugyanoda visszatérjenek. Én ezt személy szerint inkább kiábrándítónak találtam, mint izgalmasnak. Szerintem mindenki átélte ezt az érzést, amikor egy jó filmet nézett és a legrosszabbkor reklám következett.

Pozitívumnak jelölném meg a történet összefonódásait, amelyek azért adnak némi gondolkodásra okot, de ugyanakkor negatívumnak, hogy túl hosszú.

Végül nem nevezném olyan könyvnek, amit nem lehet letenni, de időtöltésnek és egy kis lazulásnak kiváló.

*****/3,5*

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon