2011. április 16., szombat

Katie Fforde Száz boldog esküvőm


 Igazi csajos regényt sikerült olvasnom, humoros, jól megírt, szerethető karakterekkel.

Na nem azt mondom, hogy mélyen szántó gondolatok, vagy váratlan fordulatok söpörtek volna végig a regényen, de meg kell hagyni volt egyfajta bája.
Humoros-e? Igen, volt benne egy-két poén és angol humor is, besűrítve a romantika köré, ami talán néha picit sok, de nem terhelő.
Adott három fiatal, tehetséges, innovatív nő. Sarah az esküvőszervező, Elsa a varrónő és Bron a fodrász, mindhárman a sikert keresik, legyen szó akár a munkáról, akár a magánéletükről.
Talán az már az elején sem titok, hogy happy end lesz a vége, de nem is ez a lényeg, hanem az , hogy egy könnyed stílusban megírt regényt olvashatunk, amit még az 534. oldalon is a legyen már vége érzés nélkül olvasunk. Inkább azt érezzük, hogy bárcsak folytatódna a történet, mert annyira belefonódtunk mi is a cselekménybe, el sem akarjuk hinni, hogy már a végére is értünk.
A regény az esküvőszervezés köré épül fel, ez fogja össze a szereplőket, adja meg helyszíneket. Imádtam az angol vidéki környezetet, a ház a kápolnával.... na inkább bele sem gondolok, milyen szuper helyszín lenne egy valós esküvőhöz, ha létezne a valóságban is.  
Sarah nem hisz a szerelemben, a másik két lánnyal ellentétben, de ahogy haladunk előre a regényben észrevehetjük, ahogy szépen lassan átalakul és kinyílik.
Egy híresség esküvőjét kell megszervezniük, nem is akármilyen határidőkkel és kihívásokkal tarkítva, amit csak bonyolít egy terhes testvér, akinek történetesen egy napon van az esküvője a sztár esküvőjével, ami egy közelgő katasztrófát enged sejtetni.  Persze mindenki talpraesett, főleg az egyik hősszerelmes és menti a menthetőt nem is akárhogyan.
A háttérben pedig kapcsolatok épülnek és bomlanak fel, azért, hogy a végén mindenki elnyerje méltó jutalmát, az álmodott karriert és a nagy Ő-t.


0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon