2016. november 20., vasárnap

Várható megjelenés 2016. december



Várható megjelenés 2016. december


Várható megjelenés 2016.12.01. Agatha Christie: Karácsonyi krimik

Agatha Christie - Karácsonyi krimikChristie-t karácsonyra! 
Így hirdette az angol kiadója évtizedeken keresztül Agatha Christie új könyvét. Bizonyára nem csak üzleti fogásról volt szó: maga a krimi királynője akart boldog ünnepeket kívánni az olvasóinak egy új könyvvel minden évben. Mert Christie számára a karácsony különösen fontos volt, ami abból is tudható, hogy több regényében és elbeszélésében is az ünnep szolgáltatja a hátteret az eseményekhez. 

Az egyikben Hercule Poirot vidéken tölti a karácsonyt, és az ünnep reggelén holttestet talál a hóban, amely aztán eltűnik... A második történet főhőse szintén Poirot, aki majdnem negyven évvel később megint kénytelen egy vidéki kúriában karácsonyozni, és a herceg ellopott rubinját kell megkeresnie Majd megint csak Poirot következik, és egy gyűlölködő család emlékezetes leírása. A szeretet ünnepén a családfőt holtan találják, és a jelenlevők közül senki sem sajnálja.
Végül azért Miss Marple is kap egy emlékezetes karácsonyi szerepet. Egy vidéki szállodában gyilkosság történik az ünnepek alatt, és csak a szelíd, kék szemű vénkisasszony lát át a gonosztevő mesterkedésén.

Az írónő karácsonyi krimijeit most először gyűjtöttük össze magyarul is egy kötetben.

Várható megjelenés 2016.12.05. Barbara Taylor Bradford: Cavendon szerencséja



Barbara Taylor BRADFORD - Cavendon szerencséjeA nagy gazdasági világválság közepén láttuk utoljára Cavendon Hallt, az Inghamek és a Swannok otthonát. Az elszánt Ingham lányok akkor megesküdtek, hogy sógornőjük, Cecily Swann segítségével megmentik a kastélyt a régi ellenségektől és a váratlan, új veszedelmektől. És sikerül is nekik.

A történelem azonban robog tovább. 1938-ban a német fenyegetés egyre messzebb nyúló árnya vetül még Yorkshire idilli világára is. Kérlelhetetlenül közeleg a második világháború, és az apák nemzedéke után a fiúk bátorságát, hazaszeretetét teszi próbára.

Cavendon szerencséje meddig védheti a lakóit? A dunquerke-i mentőakció, amelyben minden vízre bocsátható angol hajó a francia tengerpartra indult, hogy a csapdába került angol és francia hadsereget megpróbálja megmenteni, London bombázása, a kitelepített gyerekek sorsa, a német ellenállás zsidómentő akciói mind megelevenednek a regény lapjain. És Emma Harte, az Egy gazdag nő felejthetetlen főszereplője is újra felbukkan.






Várható megjelenés 2016.12.05. Amy Ewing: A fehér rózsa (The Jewel-trilógia 2.)




Amy Ewing első könyvének lenyűgöző és megkapó folytatásában Violetnek muszáj szembenéznie félelmeivel, és harcolni az elnyomás, a kegyetlen bánásmód ellen saját magáért, és társaiért.

















Várható megjelenés 2016.12.09. John Corey Whaley: A barátság eleje




Három barát története, akik közül az egyik pánikbeteg. Történetük megrázó és felemelő, megmutatja, mit jelent az igaz barátság.


















Várható megjelenés 2016.12.09. Ruta Sepetys: Tengerbe veszett könnyek




A ​​háború a végéhez közeledik Kelet-Poroszországban. Több ezer kétségbeesett menekült igyekszik a szabadság felé. Viszik magukkal a szenvedés és megpróbáltatás terhét, remélve, hogy egy jobb élet vár rájuk. De vannak páran, akik rejtegetnek valamit… 
Három élet, három sors keresztezi egymást: Joanáé, a szép és segítőkész litván nővéré, aki súlyos bűntudattal küzd; Floriané, a titokzatos fiatalemberé, aki mindenáron szeretné eltitkolni valódi kilétét, és Emiliáé, a várandós lengyel lányé. Egyetlen közös van bennük: menekülniük kell. Joana, Florian és Emilia úti célja a kikötő, ahol a Wilhelm Gustloff hajóra akarnak feljutni, amely civileket és sebesült katonákat menekít a front elől. A biztonság felé megtett minden lépéssel egyre erősebbek, bátrabbak és egyre jobban bíznak egymásban. A szerelem, az összetartozás és az emberség érzéseibe kapaszkodnak. De ezzel együtt egyre sebezhetőbbé is válnak. 
Már úgy tűnik, hogy közel járnak a szabadsághoz, amikor megtörténik a tragédia. Nem számít sem nemzetiségi hovatartozás, sem kultúra, sem rang; a fedélzeten lévő mind a tízezer embernek – felnőtteknek, gyerekeknek – ugyanazért kell harcolni: a túlélésért.





Várható megjelenés 2016.12.14. Kerry Drewery : Cell 7




A történet egy gyilkossági tárgyalás részleteibe enged betekintést. Az egészet nyomon követheti a lakosság, mint valóságshow-t, és az ítélet az ő szavazataik alapján születik majd meg…





















0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon