2015. december 30., szerda

Népi bölcsességek, amit érdemes 2015 végén is megszívlelni.Egy kicsit rendhagyó és a könyvektől merőben eltérő bejegyzést hoztam, remélem nem bánjátok és megszívlelitek az ajánlásokat és ezáltal jól indul a 2016. évetek.


A Reader’s digest összefoglalta, hogy mi az a 7 étel, amit feltétlenül szükséges az év utolsó napján fogyasztani, ahhoz, hogy szépek és szerencsések legyünk az újévben. Nálunk is több elkészül az alábbi listából. Reméljük a legjobbakat.

Első fogás, együnk zöldet, mert ez szimbolizálja a pénzt és rengeteg benne a vitamin. Ezzel nem is lehet vitatkozni.
Másodszor, babot, lencsét, mert ezek jelképezik a pénzérméket. Ráadásul szépek is leszünk tőle.
Harmadszor halat említ (én eddig úgy tudtam, hogy a hallal elúszik a szerencsénk, de ezek szerint nem így van, szerencsére), mivel a hal is a bőséget szimbolizálja.Negyedszer fogyasszunk gyümölcsöket, ahogy teszik ezt nagyon sokfelé a világban.

A szőlőszemek a hónapokat szimbolizálják, és amelyik szem savanyú annál a hónapnál érdemes jobban odafigyelni.

A gránátalma magjai a jólétet jelentik.

A füge pedig a termékenységet szimbolizálja.

Fogyasszunk tehát sok gyümölcsöt a mai napon!Ötödször a tészta és gabonafélék következnek, amik a hosszú életet hivatottak szimbolizálni.

Nálunk ma ennek örömére tésztaétel készül ebédre.

Az elmaradhatatlan sertéshús, a nagymamám mindig azt mondta, hogy ebből együnk jó sokat, mert kitúrja a szerencsénket a kismalac. Hát így legyen, rajtam nem fog múlni.


Hetedjére egy finom kerek torta, ami a kerek egészt szimbolizálja, megrakhatjuk minden földi jóval, ami enyhíti a stresszt. Még elkészülhet a kerek tortánk.

képek forrása: http://www.rd.com/slideshows/7-lucky-new-years-foods/#slideshow=slide7Ezekkel a világon mindenhol érvényes népi bölcsességekkel kívánok minden Kedves Olvasómnak Boldog új évet!

Képtalálat a következőre: „happy new year 2016”

2 megjegyzés:

Bea írta...

Mi boldog, sok könyves új évet kívánunk neked! :)

Kritta írta...

Köszönöm szépen és Nektek is könyvekben gazdag új évet kívánok! :)

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon