2014. március 29., szombat

Márciusi beszerzések és 21. BNK.(programajánló áprilisra)

A március is igazán jó hónap volt könyvek terén, sok újabb elolvasásra váró könyvvel gazdagodtam.

Jo Frost - Szuperdada  Abigail Gibbs - Vacsora a vámpírralDeborah Harkness - A boszorkányok elveszett könyve

 - Örökké a csajom - A császár sírja


Most érzem úgy, hogy egy ideig nem szabad új könyveket beszereznem, mert a beszerzett könyvek közül mindegyiket el szeretném olvasni szép sorjában, de amikor csak jönnek és jönnek az emberrel szembe a jobbnál jobb könyvek és azt érzi, hogy meg kell szereznie különben lemarad valamiről, na szóval akkor nem fog maradni idő az olvasásra, mert csak beborítanak a könyvek. 
Ezért májustól nem igazán fogok könyveket beszerezni, maximum 1-1 darabot havonta. 
Viszont még áprilisban itt egy újabb könyves esemény, ami kihagyhatatlannak ígérkezik.

                21. BUDAPESTI NEMZETKÖZI KÖNYVFESZTIVÁL


Az immáron 21. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma.
A Fesztivál a Millenárison, igényes környezetben, könnyen megközelíthető, központi helyen, még korszerűbb és szebb kiállítóterekkel várja a látogatóit.
A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit, akik közül a díszvendég veheti át Budapest Főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat. Évről évre díszvendégként mutatkozik be egy-egy ország, régió kultúrája, irodalma, könyvkiadása.
Eddig Lengyelország, Csehország, Olaszország, Franciaország, Németország, Oroszország, Spanyolország, Kanada, Kína, Románia, Izrael, az Európai Unió és Észak-Európa országai fogadták el a fesztivál meghívását. A 2014-es könyvfesztivál díszvendégeként Törökországot köszönthetjük Budapesten.
Tizennegyedik alkalommal rendezzük meg a Fesztivál keretein belül az Európai Unió tagországainak fiatal prózaíró tehetségeit bemutató, nagy sikerű Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját. A rendezvény az Európai Unió 28 országának közös elhatározásából, együttes vállalkozásaként szerveződik.
A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a világirodalom és a hazai szellemi élet kiemelkedő képviselői (25 ország közel 100 neves alkotója, 400 hazai és határon túli magyar író, tudós, művész) részvételével kulturális programok sokaságát kínálja: író-olvasó találkozók, felolvasások, dedikálások, irodalmi estek, könyvpremierek, művészkönyv-bemutatók, kerekasztal-beszélgetések, koncertek, színházi bemutatók, kiállítások, filmvetítések várják az érdeklődőket.
A Fesztivál természetesen könyvszakmai és üzleti fórum is, a régió könyvpiaci problémáival kapcsolatos szakmai tanácskozásokkal, konferenciákkal, az olvasáskultúrát középpontba állító előadásokkal. Speciális programunk a Könyvtáros Klub, a közel 3000 könyvtárost megmozgató szakmai fórum.
A Könyvfesztivál a nagyközönség számára nyitott vásár, évente 60 ezer látogató fordul meg a pavilonok körül, ahol közel 50000 kötet és több száz újdonság közül válogathatnak.
A gyermekeknek kialakított külön szekció, a Gyerek(b)irodalom a gyermekkönyvek népszerűsítése mellett színes programokkal várja a családosan kilátogatókat.

Az időpont: 2014 április 24.-április 27.
Helyszín: Budapest, Millenáris Park, Kis Rókus u. 16-20.

Forrás: http://www.konyvfesztival.com és http://www.programturizmus.hu/tdestination-budapesti-nemzetkozi-konyvfesztival.html0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon