2020. május 26., kedd

Júniusi frissek - Ajánló

Mostanában a megszokottnál is nehezebb követni a friss megjelenéseket, előre tervezni pedig szinte lehetetlen. A karantén a könyvkiadást is felborította, mint az szerintem már sokan tudjátok is. Sok megejelnést elhalasztottak a kiadók, de volt olyan könyv is, ami korábban megjelent a megjelenési dátumhoz képest, illetve az is előfordult, hogy csak e-book formátumban jött ki. 

A biztos friss megjelenések bemutatása helyett most azokat az újdonságokat szeretném megmutatni Nektek, amire én magam is várok júniusban, amikre korábban szemet vetettem. 
A dátumok jelen esetben inkább tájékoztató jellegűek, amennyiben megtetszett egy könyv érdemes a kiadók oldalán tájékozódni a tényleges megjelenési dátumról. 

J Ú N I U S I    F R I S S   M E G J E L E N É S E K

Henrietta Westman: A Vincenthez vezető út

 Várható megjelenés: június 1. 

Vincent volt az első a történelem során, aki átültetett méhből jött világra.
A Vincenthez vezető út Malinról szól, akinek tinédzserkorában megmondták, hogy sosem lehet gyermeke, mert méh nélkül született.
Claesról szól, aki megtalálta élete szerelmét, de súlyos döntésre kényszerült, amikor kiderült, hogy a nőnek nincs méhe.
Malinról és Claesról szól, akik küzdöttek azért, hogy saját gyermekük lehessen, ez pedig elvezette őket egy bizonytalan kimenetelű kísérlethez.
Ewáról szól, aki úgy döntött, felajánlja a méhét, és ezzel kiteszi magát egy hosszú és kockázatos műtétnek.
Mats Brännström professzorról és a kutatótársairól szól, akik a kételkedők, az etikai dilemmák és az állandó kudarcok ellenére végül új reményt adtak a világ gyermektelen párjainak.

Kiadó: Partvonal

Beth O'Leary. Otthoncsere
Várható megjelenés: június 3.

Leena két hónapra a nagymamájához, Eileenhez utazik egy kis yorkshire-i faluba, hogy végre feltöltődjön. Eileen erre az időszakra beköltözik az unokája londoni lakásába, ahol lehet, hogy újra rátalál a szerelem.



Kiadó: General Press


Kathryn Taylor Támasz a viharban (A Dunmore-kastély titkai 2. )

Várható megjelenés: június 8. 

Vad, kiszámíthatatlan és csábító…
Lexie Cavendish minden fenntartása és kétsége ellenére szenvedélyesen beleszeretett a jóvágású Graysonba – de vajon valóban megbízhat a férfiban? Nem sikerül parancsolnia az érzéseinek, noha Grayson családjának ősi fészkében, a Dunmore-kastélyban minden oka megvan arra, hogy aggódjon a biztonságáért, sőt akár az életéért is. Van ugyanis valaki, aki az eszközökben nem válogatva próbálja megakadályozni, hogy Lexie kiderítse, mi történt az édesanyjával, aki húsz éve nyomtalanul eltűnt. Lehet, hogy Grayson is benne van az álnok mesterkedésben? Amikor a férfi váratlanul azzal vádolja Lexie-t, hogy meg akarja fosztani a családját az otthonától, a lány sorsdöntő elhatározásra jut: egyedül fogja felvenni a harcot a múlt árnyaival…
Kathryn Taylor fordulatokban gazdag, kétkötetes családregény-sorozatának második részét tartja kezében az olvasó.

Kiadó: Kossuth


Ruth Kelly Szőlőskert Provence-ban

Várható megjelenés: június 9. 

Ava egyre erősebben érzi: EL INNEN, mindegy hová. Muszáj váltania.
Az állása vakvágány, férje, Mark lelécelt, és egy tonna adósságot hagyott maga után. Természetesen nem közölte, mikor jön vissza.
Ava hírt kap: elhunyt a nagypapája, és döbbenetes módon Avára hagyta egész szőlöskertjét, a Chateau Saint Clairt.
Reggelire gőzölgő, friss kávé és croissant – a helybeli pincér, Jacques pedig kérés nélkül hozza a pohár vörösbort –, Ava kezdi otthon érezni magát. De őrültség lenne otthagyni mindent, a házasságát, és szerencsét próbálni gyerekkora helyszínén, amit kiskorában mindig is úgy imádott. Ugye őrültség lenne?! Ugye tényleg az lenne?!
Kiadó: XXI. Század

Anne Jacobs: A villa lányai (Villa-trilógia 2. )

Várható megjelenés: június 18. 

Augsburg, 1916. Javában folyik az I. világháború, amiből a Melzer család is kénytelen kivenni a részét. A villában katonai kórházat rendeznek be a háborús sebesültek számára, a család nőtagjai és a személyzet is segédkeznek a betegek ápolásában.
Marie, Paul Melzer ifjú felesége átveszi a fronton szolgáló férjétől a textilgyár irányítását, ám makacs apósa kezdetben nem nézi jó szemmel menye haladó ötleteit. Ráadásul a munkások lázadoznak, a nyersanyag egyre kevesebb, a megélhetés pedig már a család számára is kétséges.
Marie mindent megtesz, hogy megmentse a gyárat a csődtől, és nem adja fel a reményt, hogy Paul egyszer visszatér hozzá. Egy nap azonban megjelenik a villában a nagyvilági Ernst von Klippstein, és szemet vet a fiatalasszonyra…
Anne Jacobs izgalmas romantikus regényfolyama egy gazdag család és a cselédség mindennapjaiba enged betekintést. Az önállóan is olvasható második kötetből megtudhatjuk, milyen volt az élet Németországban az I. világháború idején, és hogy nincs az a történelmi tragédia, amely az igaz szerelem útjába állhat.
A nagy sikerű Downton Abbey című sorozat rajongóinak különösen ajánljuk


Rita Falk: Szilváspite-összeesküvés

Várható megjelenés: június 30. 

Franz Eberhofer, a testestül-lelkestül bajor rendőr legújabb ügye egy varjúval kezdődik. Pontosabban egy lakkozott körmű női kisujjal, amelyet az előbb említett varjú pottyant le Franz barátja és egykori kollégája, Rudi Birkenberger új lakásának erkélyére. Nemsokára az ujjhoz tartozó holttest is előkerül, aztán még egy, és még egy… A három áldozat mindegyike fiatal ázsiai nő, mindannyian dirndlit viseltek, s mindannyian München hatalmas népünnepélye, az Oktoberfest idején vesztették életüket. A sorozatgyilkos utáni hajsza közepette Franznak még otthon is váratlan gondokkal kell megküzdenie: Niederkaltenkirchen békés mindennapjait teljesen feldúlja, a lakosságot pedig két ellenséges táborra szakítja egy szálloda építésének nagyszabású terve…
Rita Falk nagysikerű bajor krimisorozatának hatodik részében is a jól ismert morbid-fekete humorral átszőve folytatja Franz Eberhofer nyomozásainak történetét.
Magistra Könyvkiadó


0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon