Ugrás a fő tartalomra

Szeptemberi könyves összegzőOlvasásaim 

A hónapban 6 könyvet sikerült befejeznem, és persze  Good Food magazint, amiben sok kipróbálásra érdemes receptet találtam -  mindig azzal nyugtatom magamat, hogy nem a mennyiség, hanem a minőség számít- -, ismételten nem fogom ide számolni azokat a könyveket, amelyeket ugyan szeptemberben elkezdtem, de még közel sem értem a végére. 
Belinda Alexandra Zafír égboltja az írónőtől már megszokott magas színvonalat hozta, kiváló romantikus könyv, valós történelmi háttérrel. 
A Mr Holmes Mitch Cullintól nem éppen egy megszokott Holmes történet volt, de nem ám, ritkán érezhetjük úgy,  hogy valami ennyire átjárja az ember belsőjét és szinte a húsáig hatol a szó olvasás közben, de most ez történt és emellett egy furcsa, de mégis izgalmas hangvételt kapott a történet.
 Nick Cutter A Falka, azt kell mondanom, hogy kimozdított a komfortzónámból rendesen, úgy tűnik ez az év az új műfajok megszeretéséről, felfedezéséről szól, mert annak ellenére, hogy viszonylag kevés a szereplő mégis nagyon életteli és izgalmas volt mindvégig. 
Beatrix Potter nálunk időről időre előkerül, szeretem az erdő lakóin keresztül bemutatott és Potter korára jellemző társadalomrajzot, úgy ahogy csak ő tudta ábrázolni, valamint az illusztrációk továbbra is magukkal ragadnak.Mitch Cullin: Mr. Holmes


Beszerzéseim (vásárlás, recenzió, ajándék)

A beszerzések elég szerényre sikeredtek, de nem bánom, mert így is van bőven olvasnivalóm.
A Hádában ismét kilóra vettem könyvet, igaz angol nyelvű könyvről van szó, de gyakorlásnak mindenképpen jó lesz. A hosszas nézelődés után - mint látjátok a polcok tömve voltak - Patricia Scanlan Francesca's Party című regényére esett a választásom. A nyelvezete viszonylag könnyedebbnek tűnik, de majd kiderül. 
A hónapban érkezett recenzióra Izolde Johannsen és Michael T. Marble legújabb regénye, A birodalmi kalóz, amit a be is fejeztem nem egészen 6 nap alatt és értékeltem is.  
Szintén recenzióra érkezett a Trivium Kiadótól Dolores Redondo Navarra-trillógiájának 2. része a Csontok öröksége, így hamarosan ismét együtt nyomozhatok Amaia Salazar felügyelőnővel.


Interjú

Szeptemberben alkalmam nyílt interjút készíteni Izolde Johannsen írónővel egy nagyon érdekes könyv kapcsán. Izolde megmutatta azt is, hogy hol születnek a remek történetek.

A szeptember az interjúk hónapja volt egy számomra kedves íróval is készíthettem interjút. Valcsicsák Zoltánnal az Álmomban Bhutánban ébredtem kötet írójával beszélgettem Bhutánról, írásról és szóba került a Bruttó Nemzeti Boldogság is. 

Októberi terveim

Az izgalmas krimit szeretném folytatni és ismét nyomozni Salazar felügyelővel, aztán a Mini-könyvklub októberi könyvével, A fiúval folytatnám a sort, ami szintén esélyes a komfortzónám feszegetésére. Az elvarázsoltak egy picit háttérbe szorult, de mindenképpen érdemes a folytatásra és végül a terv, hogy csökkentem a várólistámat Pettigrew őrnaggyal. Ezen felül pedig az összes többi olvasás csak hab lesz a tortán.

 


Szeptemberi összegző a többieknél:


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…