Ugrás a fő tartalomra

Állati book tag

Sajnos arra már nem emlékszem, hogy kinél és hol láttam ezt a tag-et, de nagyon szerettem kitöltögetni, ilyenkor mindig kicsit felidéződnek az év kedvencei.

1. Lajhár. Egy olvasás, amit direkt lassítottál, nyújtottál mint a rétestésztát.


Ki szeretné, hogy a mester regényei a végéhez érjenek!?
2. Gepárd. Jött, tarolt, mindent vitt és csak néztél utána tátogva.

Nálam ezt idén Harper Lee érte el

3. Házi macska. Egy könyv vagy szerző, amiről, akiről tudod, bármi történjék is, időről-időre odabújik hozzád.

Belinda Alexandrában és a történeteiben ilyen téren nem szoktam csalódni. 
4. Kacsacsőrű emlős/tengeri sün. Egy roppant különös, elsőre furának látszó könyv, amit bár kissé ódzkodva vettél a kezedbe, végül pozitív csalódás lett.


Ez idén egy mesekönyv volt, amitől garantáltan elalszik gyermek és szülő egyaránt. Először szkeptikus voltam a kötettel szemben, de bevallom van benne valami.
5. Pillangó. Egy kívülről-belülről gyönyörű könyv.

Gyönyörű borító, háttérben Párizs jelképével és ráadásul a történet is bájos.6. Kacagány. Egy könyv vagy szerző, amin vagy akin könnyesre kacagtad magad.


Már maga a borító is jókedvre derít, de az utánozhatatlan Durrell engem mindig nevetésre csábít.
7. Imádkozó sáska. Egy könyv, amelyben tőled szokatlan, idegen, távol álló gondolatok (filozófia, vallás, világnézet, kultúra) vannak, a végére mégis sikerült megbarátkoznotok .


Buhtáni emberek, tájak, kultúra, de a végén bakancslistás lett ez a csodás vidék.
8. Kaméleon. Egy szerző, akinek több könyvét (de legalább kettőt) olvastál már, de ha nem látod a nevét feltüntetve, nem jössz rá, hogy az író egy és ugyanaz


John Greenre nem ismertem volna rá, ha nincsen a borítón az író.
9. Zsiráf. Egy könyv, ami jóval hosszabb volt, mint indokolt lett volna.


A Hotel Florida nem éppen rövid, nem is értem a végére.
10. Noé bárkája. Egy könyv, amiben az állatoké (nem csak egy állaté) a főszerep és te szereted.


Beatrix Potter meséit és ismét csak Durrellt említeném.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…