Ugrás a fő tartalomra

Melyiket inkább Book Tag

Molyon találtam ismét egy kitöltésre csábító tag-et, címet viszont nem találtam hozzá, így elneveztem Melyiket inkább Book Tag-nek.
Aki szeretné kitölteni vigye bátran tovább!


1. Mit olvastál inkább, csak trilógiákat vagy csak önálló könyveket? 

Egyértelműen önálló könyvet, nem vagyok oda valamiért a trilógiákért és csak ritkán olvasom őket. 

2. Kitől olvasnál inkább: csak nőktől vagy csak férfiaktól? 

A nőknek és a férfiaknak is van egy egyedi stílusuk, ezért abban az esetben, ha valamelyik nemet előnyben részesíteném a másik rovására biztosan hiányérzetem támadna. Egyértelműen nem tudok választani.


3. Hol vásárolnál inkább: könyvesbolt vagy online? 

Egyértelműen könyvesbolt, az atmoszféra, az új könyvek illata számomra netes vásárlással nem kiváltható.

4. Melyiket választanád inkább: az összes könyvből film, vagy sorozat? 

Sorozat, mert nagyon ritkán ülök le egy-egy filmet megnézni, sorozatot picit hamarabb, mert rövidebb és talán végig is tudom ülni anélkül, hogy megunnám, vagy megbánnám a ráfordított időt.

5. Mennyit olvasnál inkább: 5 oldalt naponta, vagy hetente 5 könyvet? 

Ez kérdés? Naná, hogy heti 5 könyv!

6. Mi lennél inkább: kritikus vagy író? 

Nem születtem írónak, így kizárásos alapon marad a kritikus. Szeretek véleményezni, viszont nincsen annyi kitartásom és fantáziám, hogy egy maradandó regényt alkossak.

7. Mit tennél inkább: újra és újra elolvasnád a kedvenc 20 könyvedet, vagy mindig ezidáig el nem olvasott könyveket kéne bújnod? 

Mindenképpen az új könyvek felé hajlok, mert hosszú távon a 20 könyvet megutálnám.

Képtalálat a következőre: „librarian picture”8. Mi lennél inkább: könyvtáros vagy könyvesbolti eladó? 

Könyvtáros, szeretem a csendet, a kontyot (csak vicc). A könyvtárban lehet igazán könyvet ajánlani és elbújni a polcok között, kommunikálni a könyvmolyokkal. Ha újra kezdhetném biztos, hogy a könyvtárszakot választanám.

9. Mit olvasnál inkább: Csak a kedvenc műfajodba tartozó könyveket vagy inkább minden más műfajt, kivéve a kedvencedet? 

Minden más, nem szeretném az olvasást egyetlen műfaji keretbe beszorítani, talán egy műfaj hiányától még meglennék, de csak és kizárólag egyetlen műfaji kereten belül már nem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…