Ugrás a fő tartalomra

Népszerűtlen könyves vélemény book tag

Az idei évet egy fantasztikus olvasási élménnyel kezdtem, nevezetesen Harper Lee Ne bántsátok a feketerigót! című regényével. Egy ilyen élmény után elég nehéz bármely másik könyvet elkezdeni, ezért úgy döntöttem, hogy kiírom magamból mely könyveket, szituációkat, vagy éppen karaktereket nem szeretem. Ehhez egy remek tag-et láttam PuPillánál.

1. Egy népszerű könyv vagy sorozat, ami neked nem tetszett.

This Fan Theory Might Finally Explain The Final Step To Making A HorcruxMost biztos sokan a fejükhöz kapnak, hogy nem vagyok normális, de az az igazság, hogy nem szeretem J.K. Rowling Harry Potter sorozatát, illetve sajnos a Robert Galbarith álnéven írt Kakukkszó és Selyemhernyó sem ragadott magával, annak ellenére, hogy mindkét sorozatnak igen népes rajongótábora van. 2. Egy népszerű könyv vagy sorozat, amit mások nem bírnak, neked viszont bejött.

Joanne Fluke sorozatát többen nem szeretik, mert unalmasnak és elcsépelt kisvárosi kriminek tartják, de ettől függetlenül én a sorozat összes részét olvastam és mondhatni nagyon megkedveltem, nem mondom, hogy a sokadik rész után is éppen olyan izgalmas és lebilincselő, mint az első részek voltak, de ettől függetlenül a remek receptekkel kiegészült amerikai kisváros ismerős karakterei a szívemhez nőttek. 

3. Egy szerelmi háromszög, ahol a főszereplő nem azzal a karakterrel jött össze, akinek te szurkoltál; vagy egy OTP (one true pairing), ami szerinted pocsék.
Egyértelműen Kiera Cass Párválasztójának szerelmi háromszöge jutott az eszembe, America, Maxon és Aspen, hát igen kellemes kis dísztópia, de én nem a nyertes pasinak szurkoltam. 4. Egy népszerű műfaj, amit te nagyon ritkán olvasol.

A fantasy műfaja nagyon távol áll tőlem, annak idején már az E.T. sem volt a kedvencem és azóta is egyre távolabb kerültem a fantasy-től, nem is igazán követem a témát. 


5. Egy népszerű vagy közkedvelt karakter, akitől te a falra mászol.


Harry Potter, Sue Bowl (Campari reggelire), Cormoran Strike, és igen lassan kezd átmenni, miért nem szeretem J.K. Rowlingot Tag-be...


6. Egy népszerű író, akit te az istenért sem tudsz megszeretni.


Anna Gavalda és J.K. Rowling, pedig nagyon igyekeztem. 


d5d03c1ad932a7dd4160ea577294af3a.gif (360×360)7. Egy népszerű könyves toposz, ami már a könyöködön jön ki. (pl. elveszett hercegnő, korrupt szerető, szerelmi háromszögek, stb.)

Bugyuta hősnő, akit megpróbálnak szuper csajként beállítani, ráadásul még a szerelemi életüket is annyira összekuszálják, hogy legszívesebben a sarokba hajítanám a könyvet. Ilyen volt Carole Matthews Nyári ábrándok és Szeress karácsonykor című könyve is. Jaj, nagyon nem jön be az írónő stílusa.

GIF...By Artist Unknown...Full Moon Gala...8. Egy népszerű sorozat, ami téged egyáltalán nem érdekel.

Ide tartozik az összes vámpíros sorozat. Már Tom Cruise és Brad Pitt sem tudott megfogni, mint vámpír, így könyves sorozatként még annyira sem érdekel a téma.
9. A mondás úgy tartja, „a könyv mindig jobb, mint a film”, de melyik filmet vagy tévésorozatot kedveled jobban, mint a könyvváltozatát?

Sorozatokat tekintve a Castle-t jobban szeretem a tv-ben nézni, filmként pedig a Gyűrűk urát kedvelem jobban, igazán látványos. 

Képek és gif-ek forrása: Pinterest


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Borsa Brown-A maffia ágyában

A Borsa Brown írói álnév mögött nem is gondolnánk, hogy egy váci illetőségű magyar hölgy bújik meg, hivatalosan Szobonya Erzsébetnek hívják és amellett, hogy karriert épít, két gyermeket nevel még az írásra is jut ideje.
Első kötete A maffia ágyában címmel jelent meg. 
Amikor  csak a könyvet forgattam, azaz tettem az éjjeliszekrényről a könyvespolcra és vissza még meg voltam győződve, hogy egy számomra eddig ismeretlen külföldi szerző munkája, talán angol, vagy amerikai lehet az illető. Majd kutakodni kezdtem, hogy valójában ki írhatta a könyvet, ekkor jutottam el az Álomgyár oldalára , ahol lehullott a lepel és több információval is szolgálnak a szerzőről.
Nem is tudom miért pakoltam hetekig a könyvet, talán mert jó volt ránézni a borítóra és várni, hogy mit fog adni a könyv, vagy néha azért, mert túl nehéznek gondoltam egy maffia történetbe belefogni, egyszóval nem tudtam mit várjak, mire készüljek. 
Valójában nagyon örülök, hogy erőt vettem magamon és elolvastam, igaz egy nap alat…

Tavaszi nyereményjáték

Elérkezett a kedvenc évszakom, a várva várt tavasz, ennek örömére szeretnék kedveskedni Nektek egy nyereményjátékkal.
A játékba történő belépés nagyon egyszerű, nincs kérdés, egyszerűen elegendő ha a facebookon a játékfelhívás alatt hagysz egy kommentet, vagy akár itt a blogon ezen bejegyzés alatt, elegendő ha a a két feladat közül az egyiket teljesítitek.

Elérhetőséget mindenképpen írjatok, ha ennél a bejegyzésnél hagytok üzenetet. 
A facebook like vagy a blogra történő feliratkozás nem kötelező, de megköszönöm ha mégis mellette döntötök.

A játék vége: 2016.04.30. 

A nyeremény:A nyereményt csak magyarországi címre postázom, köszönöm a megértést. 
Sok szerencsét!