Ugrás a fő tartalomra

Miamona's Reading Challenge 2016- Én is jelentkeztem


A VCS. mellett nem terveztem több listacsökkentő kihívásra történő jelentkezést, de amikor megláttam Miamona Reading Challenge felhívását úgy gondoltam, hogy muszáj jelentkeznem, hiszen annyira jó listát rakott össze. Volt lehetőség a változtatásra, de én nem szerettem volna élni ezzel a lehetőséggel, így az eredeti listát választottam és megpróbálom tartani magam a célkitűzéshez. Lesz egy-két könnyebben vehető teljesítés, de szerintem lesz olyan is, amivel picit meg fogok kínlódni. Idő van rá bőven és, ami még tetszik az átjárhatóság, azaz egy könyv lefedhet több kategóriát is. 
A jelentkezésért és a részletes feltételekért látogassatok el Miamona blogjára. 

A teljesítésre váró kategóriák:

Képtalálat a következőre: „freshly baked picture”1. Frissensült 

Ez annyit tesz, hogy 2016-os friss megjelenések közül lehet válogatni. 


2. Madarat tolláról

A címben vagy a borítón valamiféle madár szerepeljen.
3. Gyerek-gyerek-gyerek...
Legyen a könyv főszereplője (vagy egyik főszereplője) egy maximum 10-12 éves gyerek.
4. Al-dente

A könyv írója legyen olasz, vagy olasz származású
5. Made-in Hungária

(legalább) egy magyar szerző (legalább) egy magyar nyelvű könyve
Képtalálat a következőre: „thrill picture”6. Borzongás

Olvassunk valami borzongatót, ami lehet horror, thriller, krimi, sci-fi, vagy bármi, ami borzongató.
7. Hát ez kriminális!

Olvassunk krimit

Képtalálat a következőre: „really? picture”8. Cím: Eres ökör!

Olvassunk egy könyvet, aminek nagyon hülye címe van.
9. Mestersége?

A középpontban egy számunkra érdekes mesterség bemutatása áll, de a könyv ne legyen dokumentarista.  Számomra ez lesz a legnehezebb.10. Hahota

Olvassunk valamit, amitől a hasunkat fogjuk a nevetéstől. 

+ 1. Játszd újra, Sam!

Vegyünk elő egy kedvencet, amit újra magunkévá szeretnénk tenni.
Ez lenne a listám, mint látjátok egy-két ponthoz már választottam is könyvet, de a többi még számomra is rejtély és ne felejtsétek, hogy e jelentkezés egész évben nyitott! Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…