2016. június 23., csütörtök

Nyári Book Tag

Elég régen volt már Book Tag, úgy gondolom, hogy egy nyári verzió nem fog ártani. A Tag-et több helyen is láttam, de én most a Varázstinta blogról hoztam el. 


 1. Mutass egy nyárias borítójú könyvet!  


Nálam Erica James regényének borítója az abszolút nyár. Nagyon egyszerű, de mégis kifejezi a lényeget és szinte visszaverődik róla a tenger színe. Nekem egyik kedvenc borítóm.2. Válassz egy kitalált helyet, amit tökéletes célállomása lenne a vakációdnak!

Frances Mayes nyomán Toszkána (a napsütötte) lenne az úticélom, de akár egy képzeletbeli világ is lehetne a célállomás, Lilliput Gulliverrel.

3. Éppen a nyaralásra mész és a repülőn ülsz. Egy olyan regényt akarsz olvasni, ami egész úton kitart. Melyik regényt vinnéd magaddal?

Ken Follett Évszázad-trilógiáját vinném magammal, régóta el szeretném olvasni és úgy gondolom még ki is tartana a hosszú úton.

4. Nyári szomorúság gyötör - melyik vidám könyvvel csalná mosolyt az arcodra?

Egyértelműen nyáron nincs nyári depim, de most olvasom John Green-Maureen Johnson-Lauren Myracle  trió karácsony témájú Hull a hó című kisregényeit. Ez akár nyáron is jó kedvre derít.

5. Éppen a tengerparton ülsz, teljesen egyedül. Melyik kitalált karakter lenne a társad?

Poirot-val már nagyon régóta szeretnék elbeszélgetni és biztos, hogy egy koktél mellett órákig el tudnánk beszélgetni, ha Miss Marple is csatlakozna az már csak hab lenne  a tortán.

6. Egy fagyizás mellé kell egy fagyos, menő haver is. Melyik kitalált karakter lenne az ideális jelölt?

Jean-Luc (Nicolas Barreau: A világ végén megtalálsz) ideális jelölt lenne, biztos lenne közös témánk.

7. Oszd meg a nyári őrületet és jelölj meg pár embert!

Kihívottam Bea és Zsófia a Könyvutca blog anya/lánya párosa. :)0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon