2016. április 21., csütörtök

Várható megjelenés 2016. május

Várható megjelenés 2016. május

Várható megjelenés 2016.05.02. Radhika Sanghani: Csaj a köbön


"A szex néha annyira zűrös tud lenni, hogy az ember az ügyeleten köt ki." 
Ellie Kolstakis épphogy elvesztette a szüzességét (21 évesen!), máris elérkezettnek látja az időt, hogy a "kurvás korszakába" lépjen. Legjobb barátnőivel elhatározzák, hogy a netes randik sztárjai lesznek, és lehetőleg annyi pasival fekszenek le, amennyivel csak idejük engedi. Ellie gyakornokként robotol egy népszerű női magazinnál, fizetés és elismerés nélkül, így valósággal bepánikol, amikor főnöknője felkéri, írjon blogot sikertelen egyéjszakásairól. Így kerül olvasók százezrei elé az egyik srác leszállópályára nyírt fanszőrzete, a másik romantikus orrvérzése vagy a "hogyan kell kizuhanni a hatvankilencezésből" tanácsadó rovat. Akkor ez most siker vagy világraszóló blamázs? 
Ellie ekkor találkozik egy helyes "kivivel" (új-zélandi srác), akivel minden jól indul, egészen az ágyjelenetig. Vajon a valódi érzelmek negatívan hatnak az orgazmusra? Miért akarja a srác az egyéjszakás partnerét bemutatni a családjának? Vajon megbocsájtják-e a barátok Ellie árulását, és lesz-e valódi orgazmusa végre?
Radhika Sanghani bevállalósan humoros első regénye, a Virgin világszerte sikert aratott. A 21 évesen még szűz Ellie viccesebben aggódik, mint Carrie Bradshaw, és szókimondóbb, mint Bridget Jones. A folytatásból kiderül, hogy a szüzesség elvesztése korántsem akkora para, mint a kötöttségek nélküli szex.

Várható megjelenés 2016.05.12. Samuel Bjork: A bagoly röpte

Samuel Bjork - A bagoly röpteEgy tinédzser lány eltűnik az ifjúsági otthonból, ahol nehezen kezelhető társaival élt együtt. Nem sokkal később a HolgerMunch nyomozó által vezetett oslói gyilkossági csoport talál rá a rituális módszerekkel megölt fiatal lány holttestére.
Mia Krüger, sztárnyomozó továbbra is heves küzdelmet folytat öngyilkos gondolataival és gyógyszer- illetve alkoholfüggőségével - amit az ügyben való elmélyedése tovább bonyolít. Mia még mindig az ikertestvéréről, Sigridről álmodik, akinek heroin túladagolás miatt bekövetkezett halála továbbra sem hagyja nyugodni. De mégis mi történt valójában Sigriddel?

A nyomozás egyelőre falakba ütközik, amikor egy titokzatos hacker egyszer csak felveszi a kapcsolatot Gabriel Morkkal, a csapat rendszergazdájával, hogy egy igen felkavaró felvételt mutasson neki a meggyilkolt lány végzetéről. A filmben feltűnik a bagolynak, a halál madarának öltözött tettes bizarr körvonala is.

A bagoly röpte Samuel Bjork újabb kifinomult és bonyolult, pszichológiailag megrázó krimije. Ezúttal mélyebbre áshatunk a Magányos utazóban megismert karakterek életében, akik nemcsak egy bonyolult emberölés megoldásában és egy brutális gyilkos megállításában próbálnak helytállni, hanem igyekeznek a saját életüket tarkító kihívásokkal is dűlőre jutni.

Várható megjelenés 2016.05.13. Jessica Knoll: Szerencse lánya

Jessica Knoll - Szerencse lánya
Megláttam, milyen oltalmat nyújt a siker, a sikert pedig a mobiltelefonos beszélgetés végén található beosztott megfenyegetése, a nagyvárost terrorizáló drága körömcipő definiálja, az emberek egyszerűen akkor állnak félre az utunkból, ha úgy tűnik, hogy nekünk fontosabb helyekre kell igyekeznünk, mint nekik... Úgy döntöttem, hogy csak ezt kell elérnem, és soha többé senki sem bánthat. 

Jessica Knoll vezető szerkesztő volt a Cosmopolitan magazinnál. Jelenleg New Yorkban él férjével, és második regényén dolgozik. A szerencse lányából Reese Witherspoon forgat filmet.

2015 legsikeresebb első regénye, már 27 országban bestseller
A huszonéves TifAni FaNelli a kiváltságosok életét éli. Egy körülrajongott női magazin megbecsült munkatársa, aki a drága ékszerek és márkás ruhaköltemények mellé még egy sármos és jó pedigréjű vőlegénnyel is rendelkezik. Mindazt elérte, ami másoknak csak álom. 
DE A TÖKÉLETESSÉG LÁTSZATA VALÓJÁBAN ÁLCA
Ani múltja kimondhatatlan titkot rejt. Tizennégy évvel ezelőtt a Bradley középiskolában borzalmas dolgok történtek. Meggyalázták, meghurcolták, kinevették. A kis Ani aznap megsemmisült. Az erős TifAni lépett a helyébe, aki mindent meg akar kapni az élettől... 
A szerencse forgandó; a bűnösökből is lehet áldozat. A bosszú lehetősége TifAnié; vajon leveszi az álarcot, vagy örökre bezárja magát a múlt börtönébe?

Várható megjelenés 2016.05.20. Amie Kaufman-Meagan Spooner: Lehullott csillagok


Amie Kaufman, Meagan Spooner - These Broken Stars - Lehullott csillagok"Az Icarus fedélzetén ez az éjszaka is olyan, mint a többi. De hirtelen katasztrófa történik: valami kirántja a hiperűrből a hatalmas luxusűrhajót, és az a legközelebbi bolygóra zuhan. Csak Lilac LaRoux és Tarver Merendsen élik túl a katasztrófát, és úgy tűnik, rajtuk kívül senki más nincs a bolygón.
Lilac az univerzum leggazdagabb emberének a lánya, Tarver viszont a nincstelenségből indult. Fiatal kora ellenére már kitüntett háborús hős, aki régen megtanulta, hogy a Lilac-féle lányok csak bajt hoznak ez ember fejére. De mivel csak egymásra számíthatnak, muszáj együttműködniük, hogy átjussanak a kísérteties vidéken, melyen túl talán segítséget remélhetnek.
És egyszer csak a körülmények dacára Lilac és Tarver ráébred, hogy furcsamód mégis volt valami haszna annak a tragédiának, ami egymáshoz sodorta őket. Mivel a hétköznapi életükben nem lehet közös jövőjük, azon kezdenek el töprengeni, hogy vajon nem lenne-e jobb örökre a bolygón maradni?
Minden megváltozik, amikor rájönnek, hogy mi a titka a lépteiket kísérő, hátborzongató suttogásoknak. Lilac és Tarver talán elhagyhatja ezt a bolygót, de az biztos, hogy többé már nem lesznek ugyanazok, akik korábban voltak."


Várható megjelenés 2016.05.20. Rachel Hawkins: Megbűvölve (Hex Hall 3.)


Rachel Hawkins - Spell Bound - Megbűvölve (Hex Hall 3.)"A démon benned él...

Sophie Mercer épp csak belenyugszik, hogy démonnak született, a Tanács máris elveszi tőle varázserejét.
Sophie most védtelen, magányos, és ráadásul a prodigiumokra vadászó B
rannick amazonok jóindulatára szorul.
Sophie legalábbis ezt hiszi, amíg érdekes felfedezést nem tesz:
a Brannickok tudják, hogy háború közeleg, és azt állítják, hogy egyedül ő képes meggátolni a világvégét.
Ám ebben a varázserejétől megfosztott Sophie nem olyan biztos. Főhősünkre újabb pokoli kalandok várnak. Vajon vissza tudja szerezni a varázserejét, még mielőtt késő lenne?"






Várható megjelenés 2016.05.20. Samantha Young: Mély víz (Mélyvíz 1.)

Samantha Young - Into the Deep - Mély víz (Mélyvíz 1.)"Maradj fiatal! Élj veszélyesen! Szeress szenvedéllyel!

Charley Redford csak egy hétköznapi lány volt, amíg Jake Caplin meg nem jelent otthonában, az indianai kisvárosban, és meg nem győzte róla, hogy rendkívüli teremtés. Jake szinte már az első napon a mélyvízbe dobta Charley-t, és megígérte a lánynak, hogy kitart mellette. Ám később tragikus baleset árnyékolta be Jake életét, és a fiú gyorsan kievickélt a partra, magára hagyva Charley-t.
Négy év telt el azóta, és a lány végre úgy érzi, sikerült továbblépnie. Aztán Edinburghba utazik, hogy ott folytassa tanulmányait, és egy partin merő véletlenségből éppen Jake Caplinbe meg az új barátnőjébe botlik. A jó útra tért rosszfiú Charley bocsánatáért esedezik, aki ezek után egyre több időt tölt egykori szerelmével. Charley fegyverszünetet köt, és végül ráébred: egyre szorosabb barátság fűzi a fiúhoz.
Ahogy ők ketten közelebb kerülnek egymáshoz, újra fellángol közöttük a régi szenvedély, ami komoly fenyegetést jelent az életükre és a kapcsolataikra. Amikor a féltékenység és a vágy felüti pusztító fejét, Charley és Jake még maguknak is nehezen ismerik be, mit jelentenek egymás számára.
De ha sikerül is úrrá lenniük a helyzeten, semmi sem garantálja, hogy Charley még egyszer hagyja magát visszarángatni a mélyvízbe."

Várható megjelenés 2016.05.25. Alberto Vazquez-Figueroa: Tuareg- A szerelem és becsület harcosa

Alberto Vazquez-Figueroa - Tuareg - A szerelem és becsület harcosaEgykor a "Szél Fiai" voltak a Szahara nyugati felének rettegett urai...
Egy nap két férfi keres menedéket a tuareg táborában. Gaszel Szajah elszállásolja őket, de váratlanul katonák törnek rájuk, a fiatal idegent lelövik, az öreget elhurcolják. Gaszelnek meg kell bosszulnia a becsületén esett csorbát: megjárja a tikdabrai kietlen földet, a sivatag poklát, hogy vendégét kiszabadítsa, elrablóit pedig megölje. Nem is sejti, hogy a megbuktatott államelnök után kutat. A hatóságok hajtóvadászatot indítanak az önbíráskodó tuareg után, túszul ejtik a családját. Gaszel nem adja meg magát, és szörnyű bosszút esküszik... 
Alberto Vázquez-Figueroa főműve szenvedélyes eposz és kalandregény egyben. A szerző politikai menekültként, tizenhat éves koráig Marokkó és a Szahara között vándorolva élt. Később újságíróként csaknem száz országban járt, számos kalandjából írt díjnyertes regényt. Több mint negyven könyve jelent meg, műveiből 25 millió példányt adtak el világszerte, korunk egyik legolvasottabb kortárs spanyol szerzője.


Várható megjelenés 2016.05.25. Elizabeth Adler: Gyilkosság a tengeren

Elizabeth Adler - Gyilkosság a tengerenA gyönyörű és fiatal Angie az egyik pillanatban még dúsgazdag vendéglátói kegyeit élvezi a luxusyachton, majd egy jól irányzott ütés a pezsgősüveggel, és máris a tenger sötét hullámai közt találja magát. Ahogy lángvörös haja szétterül a vízen, még látja a fedélzeten álló két alakot; az egyik a barátnője, a másik a szeretője. Nem hitte volna, hogy így ér véget, hiszen minden olyan szépen indult... 
Ahmet Ghulbian, a félig görög, félig egyiptomi milliárdos szenvedélyes játékos. A fiatal és romlatlan lányok a gyengéi. Magához édesgeti őket, játszik velük, majd ha már kényelmetlenné válik a jelenlétük, örökre elhallgattatja őket. Bizarr vágyainak tárgyát hű csatlósa, Mehitabel hajtja fel számára, aki Angie Morse sorsát is megpecsételte... 
Ahmet hatalmas partit rendez mocsárra épült birtokán, ahová Martha és Lucy is hivatalosak. A kastély toronyszobája azonban szörnyű titkokat rejt, és aki felfedi őket, nagy árat fizet...
Elizabeth Adler, a Toszkánai nyár, a Bűnös gazdagok és számos egyéb bestseller szerzőjének új regénye vérbeli strandolvasmány; kaland, krimi és romantikus regény egyben.

Várható megjelenés 2016.05.25. Békésy Erika: Egy özvegy, egy elvált és egy szingli

Békésy Erika - Egy özvegy, egy elvált és egy szingliSchell Judit, színésznő: "Nem érdemes letenni!"
Tímár Péter, filmrendező: "...az első magyar regény, amely görbe tükörben, de megértő szeretettel mutatja be a mai társadalom társkereső igyekezetét."

Hogyan fogjunk pasit negyven fölött?

Lehetsz szingli, elvált, vagy akár özvegy, úgy próbálod megtalálni az igazit újra és újra, ahogy ennek a könyvnek a főszereplői is teszik. Eltérő jellemek, eltérő sorsok. Egyben azonban megegyeznek: mindannyian várják még a "nagy szerelmet", miközben megmosolyogtatóan csetlenek-botlanak a párkeresés labirintusában.

Nem tudják, és nem is akarják elhinni, hogy a mesebeli királyfi nem létezik. Kicsit pironkodva, füllentésektől sem visszariadva fejest ugranak az internetes társkeresés mélyvizébe, és a számukra ismeretlen világban tucatnyi "bénázást" követően rátalálnak a boldogságukra.
Vagy mégsem? Netán azt is megbánják, hogy belekezdtek?

Létezik-e boldog párkapcsolat, ha már elmúltál negyven? Tegyünk valamit a boldogságunkért, vagy inkább éljünk kizárólag a munkánknak, gyerekeinknek, vezessük le felesleges energiánkat takarítással és járjunk rendszeresen rákszűrésre?


Ha szingli vagy, vagy a barátnőd szingli, vagy csak saját magadon is nevetve szívesen visszaemlékeznél azokra az évekre, amikor azt hitted, magányosan fogsz megöregedni, akkor Békésy Erika hozzád szól első regényével.

Nem próbál elmélyült társadalomrajzot adni, mégis felvillant helyzeteket a mai magyar valóságból - abszurd köntösbe burkolva azokat.
Szatirikus hangvétel, filmszerűen pergő ritmus, komikus helyzetek, groteszkbe hajló figurák, és humoros párbeszédek. Ezek jellemzik a felhőtlen szórakozást nyújtó regényt.

Várható megjelenés 2016.05.31. Carin Gerhardsen: Aludj csak, kicsim!

Carin Gerhardsen - Aludj csak, kicsim!A stockholmi Hammarby-rendőrség értetlenül áll egy Fülöp-szigeti nő és két kisgyermekének gyilkossági ügye előtt. Az áldozatok békésen, kihűlve, és elvágott torokkal fekszenek az ágyban. Az elkövetőnek nyoma sincs, de a kérdések száma egyre csak nő: Miért él a gyerekek svéd apja elszigetelten, úgy, hogy szinte semmi kapcsolata a külvilággal? És honnan volt pénze a takarítással foglalkozó anyának egy több milliót érő lakásra? 
Conny Sjöbergnek meggyűlik a baja a nyomozással, Jens Sandén az infarktusa következményeivel dacol, Petra Westman továbbra is erőszakolója azonosításán fáradozik, kollégájuk, Einar Eriksson pedig egyszerűen köddé válik...

Carin Gerhardsen regénye A Mézeskalács ház és a Mama, papa, gyerekek után a svéd krimisorozat harmadik része.






Várható megjelenés 2016.05.31. Bíró Szabolcs: Ajouk III.

Bíró Szabolcs - Anjouk III. - Az utolsó tartományúrig1323. Alighogy Anjou Károly serege visszatér a tengermellékről, az ország déli fertályán ismét zavarossá válik a helyzet. Úgy tűnik, Subics Mladent hiába fosztották meg zsarnoki hatalmától, ő csak egyike volt a gondok okozóinak, s a rend helyreállítása érdekében előbb-utóbb ismét hadjáratot kell indítani Szlavónia, Horvátország és Dalmácia területére.A királyságban ennek ellenére végre megszilárdulni látszik a béke. Az uralkodó feladja több mint egy évtizede tartó, önkéntes temesvári száműzetését, és birodalma szívében, Visegrádon kezd új, minden korábbinál fényesebb hatalmi központ építésébe. Míg a gazdasági zűrzavar megfékezése céljából, tárnokmestere több éves munkáját megkoronázva, új pénz verését rendeli el és külpolitikai kapcsolatait is sikeresen rendezi, az utódnemzés kérdésében továbbra is setét fellegek tornyosulnak fölé.
Gutkeled Miklós, az Anjou-sereg hadnagya váratlan kitüntetést kap Károlytól, amit azonban egy diadalmas hadjárattal kell kiérdemelnie. Parancsnoksága alatt vele tart Lackfi István, akit egyre többen emlegetnek Magyarország fehér sárkányaként, és Bátor Attila, aki úgy hiszi, végleg elveszítette családját, s így nem maradt más számára, csak a kegyetlen bosszú. 
Bíró Szabolcs tizenöt kötetesre tervezett történelmi regényfolyamának harmadik része egyben egy trilógia záróakkordja is. Az utolsó tartományúrig a széria eddigi legkomorabb hangvételű, legsötétebb tónusú regénye, mely bizonyos szereplőktől talán örökre elbúcsúzik, miközben megágyaz egy új korszaknak, és még mélyebbre vezeti az olvasókat a XIV. század sűrűjébe.

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon