2012. február 19., vasárnap

Katie Fforde, Hív Amszterdam

Hív Amszterdam - a szerelem hullámain, a cím alapján legalábbis azt hittem, hogy bele fogok szeretni ebbe a könyvbe, szerelem, tenger, Amszterdam, minden adott lett volna, de sajnos csalódnom kellett, nem is kicsit.
Az írónőtől sokkal többet vártam, ha ezt a könyvet olvastam volna tőle először biztos, hogy többet nem veszek kézbe tőle semmit, ezek után is gondolkodni fogok azon, hogy elolvassam-e a várólistámon szereplő Ház kilátással, Szerelmes levelek és a Tökéletes ajánlat köteteket, pedig úgy örültem, hogy sikerült beszereznem őket.
Lehet el kell majd telnie pár hétnek, hónapnak mire úgy fogom érezni, hogy Katie Fforde-tól szeretnék olvasni valamit, vagy legalábbis újra érdeklődni fogok az írónő könyvei iránt.

Az alaptörténet még nem volna rossz, egy fiatalabbra lecserélt feleség, aki új életet szeretne kezdeni, új munka, új otthon, ami egy hajón van(szuper!) és ott egy fiatal lány, aki rájön, hogy mást vár az élettől, mint egy elkapkodott házasságot az unalomba süppedve élni a kertvárosban, ráadásul még össze is fonódik a két nő élete, ami egy hajós kalandban teljesedhetne ki néhány pasival és bátorság próbával(ez pl. tetszett), lehetett volna egy remek kalandos, vicces, sírós-nevetős történet, ehelyett alig vártam, hogy vége legyen a könyvnek, a szereplők nem voltak elég karakteresek, a leírás enyhén lagymatag volt és a várt tengeri kaland is csak némi csónakázásra emlékeztetett.

Lehet, hogy egyedül maradok a véleményemmel, mert a sok nagyon jó kritikát olvastam a könyvről, de nekem nem tetszett.

Ez van, remélem a Ház kilátással szerethetőbb, olvashatóbb lesz, ha oda jutok, mert a címe tetszik....

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon