2012. február 19., vasárnap

Elizabeth Adler Bűnös gazdagok

Egyszerűen lebilincselő, eredeti, olvasmányos regény, a karakterek pont annyira erősek amennyire az adott helyzet megkívánja. A könyv végére több szereplő a szívünkhöz nőtt és nehéz volt őket elengedni az utolsó lapon.


Elizabeth Adler-től nem is lehetett volna jobbat választanom, mint a Bűnös gazdagokat.
A cselekmény és az idősíkok (1900-napjaink) változása folyamatosan ébren tartja az ember figyelmét és kíváncsiságát, mert fordulatos, kalandos, látványos a könyv, megelevenedik a szemünk előtt a múlt és a jelen, melyet egyetlen ember kapcsol össze a titokzatos Poppy Mallory, akinek az örökségéért megindul a harc a jelenben, a lehetséges örökösök gyilkolják egymást és küzdenek a mesés vagyonért, melyet Poppy hagyott hátra, akinek kalandos élete szintén a szemünk előtt áll össze egy emberi sorssá Mike Preston oknyomozó riporter nyomozása során, aki a jelenben kezdi kutatni Poppy életét, naplóbejegyzések és elbeszélések alapján, de mindezért beutazza a fél világot és pontot tesz az ügy végégre, kiderül ki is az örökös. Fordulatokban bővelkedő nyomozásra ösztönző regény, mivel mi is észrevétlenül kezdünk belebonyolódni a történetbe és keressük az örököst vagy éppen izgulunk Poppyért.



Kellemes kikapcsolódást nyújtó olvasmány, nagyon tetszett.

Egyetlen dolgot nem szeretek a könyvel kapcsolatban.
Nézzétek meg a borítót, hát illik ez egy 1900-as éveket nagyban érintő könyvhöz?
Hasonló stílusban készült borítót tudtam volna elképzelni, mint a lenti képek csak a könyvhöz kapcsolódóan, de stílusba inkább ezek álltak volna közelebb az én elképzelésemhez, de ettől függetlenül a könyv értékéből a borító semmit nem vett el.


El Paso Texas Casasola Azonosítatlan nő
El Paso Texas Casasola Azonosítatlan Child
képek forrása

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon