2020. április 17., péntek

Tavasz 2020. - Alkotói pályázat általános-és középiskolás diákok részére

Nagy örömmel tájékoztatlak Titeket, hogy a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületbe ebben a nehéz időszakban is gondol a fiatalabb korosztályra.

Egy remek pályázattal szeretné felhívni a figyelmet az alkotás, az összetartás és a jövőbe vetet hit fontosságára. 

A pályázat általános- és középiskolai diákok számára került kiírásra, így jószívvel ajánlom a szülők és diákok figyelmébe ezt a remek lehetőséget.

Úgy gondolom, hogy minden kisebb és nagyobb diák számára kihívás az otthoni tanulás, a szűk körben töltött napok megélése. Ez a pályázat kiváló alkalom a kreativítás kibontakoztatására, az idő hasznos eltöltésére, hiszen alkotni mindig öröm. 

A cél pedig igen nemes, én ezúton is üdvözlöm ezt a pályázatot és további sikeres munkát kívánok a pályázat életrehívóinak, az egyesületnek!


Gál Katalin, az MKKE elnökének felhívása:

Kedves Diákok!
Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése TAVASZ 2020 címmel alkotói pályázatot hirdet általános és középiskolai fiatalok számára.
Ez a tavasz nem olyan, mint a többi volt. Nem járhattok iskolába, elmaradnak az edzések, szakkörök, kötetlen összejövetelek. Barátaitokkal, rokonaitokkal sem találkozhattok személyesen. A szűkebb család tagjaival, szüleitekkel, testvéreitekkel összezárva telnek a napok.
Kérjük, ha kedvetek és időtök van, küldjétek el nekünk rajzaitokat, festményeiteket, fotóitokat, rövid (maximum 3 perces) videóitokat, verseiteket vagy novelláitokat. Fontos, hogy minden mű idén tavasszal készüljön.

A beküldési határidő: 2020. május 31.

A beérkezett pályaműveket neves művészekből, írókból, költőkből álló szakmai zsűri fogja elbírálni. A legjobb alkotásokból kiállítást rendezünk, az irodalmi műveket közöljük a média platformjain és nyomtatásban is megjelentetjük. A legügyesebb kreációk szerzői értékes könyvcsomagban is részesülnek.
Az ünnepélyes eredményhirdetést és találkozót a veszélyhelyzet feloldását követő első könyvünnepen rendezzük meg. Reményeink szerint 2020 őszén.
A Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülése a hatályos adatvédelmi szabályokat és a szerzői jogra vonatkozó előírásokat betartja. Egy pályázó egy pályaművet nyújthat be.
Várjuk a 2020 tavaszán született műveket.
Tudjátok, EZ A TAVASZ NEM OLYAN, MINT A TÖBBI VOLT.
Alkotásaitokat a  tavasz2020@mkke.hu e-mail-címre küldjétek el. A verset, novellát, videó linkjét e-mailben vagy mellékletként, a rajzot és más képet csatolt fotóként. Írjátok meg életkorotokat, lakóhelyeteket és azt az e-mail-címet, ahol elérhetünk benneteket.
Üdvözlettel, a magyar könyvkiadók és könyvterjesztők közössége nevében:
Gál Katalin
az MKKE elnöke 

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon