Ugrás a fő tartalomra

Zoe Sugg- Girl online, a regény, ami nem jött be


A 25 éves Zoe az Y generáció nemzetközi sztárja, aki Zoella néven pár éve indított divat- és sminktanácsadási csatornát a YouTube-on. Korosztályából sok lány őt tekinti legbizalmasabb barátnőjének, akivel fiúkról, családról, suliról és divatról, szerelemről és félelmekről is őszintén lehet beszélni. A Girl Online megdöntötte a megjelenés hetében legjobban fogyó könyv eddig világrekordját, 35 országban vehetik kézbe a rajongók. 
Pár megdöbbentő adat Zoelláról:
3 millió Twitter követő, 3.5 millió Instagram követő, 7 millió YouTube feliratkozó, 2 millió Facebook like.
A brit kisvárosban élő Penny Porter úgy akarja legyőzni szorongásos rohamait, hogy blogot indít, és ismeretlenekkel osztja meg érzéseit, gondolatait. GirlOnline álnéven bele is vág, de egy szerencsétlen baleset elrettenti a folytatástól.
Penny és családja a karácsonyt New Yorkban tölti, ahol a lány megismerkedik (és fülig beleszeret) egy izgalmas és sármos zenész srácba. Pár nap alatt megfordul velük a világ, Noah a legjobb dolog, ami Pennyvel történhet, és a lány azonnal világgá is kürtöli újdonsült boldogságát a blogon… csak azt nem sejti, hogy ezzel lavinát indít el, és nemsokára több ellensége lesz, mint ahány barátja…
Vajon megbízhatsz a legjobb barátodban, ha a szerelem a tét? És a szerelmedben, ha a boldogság?

Bevallom, hogy Zoelláról a könyv magyar megjelenése előtt nem is hallottam. Ennek ellenére kíváncsi lettem a fülszöveg alapján. 

Mit is vártam tehát a fülszöveg alapján?

Ezt:

- Blog, blog és még több blog, titkok és tapasztalat
- New York minden mennyiségben
- Romantika, de nem a csöpögős fajtából
- Egy trendi csaj szemén keresztül a világ

Mostanra be kellett látnom, hogy túl nagyok voltak az elvárásaim, mert a kis tingli-tangli regényke egyáltalán nem tudott lekötni. Úgy gondolom, hogy a 13-14 éves korosztályt talán még el lehetett volna kábítani egy ilyen semmitmondó olvasmánnyal, de sajnos, vagy nem én ebből már kinőttem. 

Amit kaptam:

-Klisék, sok
-Unalom
-Bugyuta történetecske
-Unalom, ja, hogy ezt már írtam? Ebből is látszik, hogy untam

A csini külsővel lehet, hogy nagyon el lehet adni magunkat a Youtubon és egyéb közösségi oldalakon, de a könyvírás az már egy picit más téma, mint ahogy most be is bizonyosodott. 

Miután elolvastam a könyvet el bírom képzelni, hogy nem Zoella írta a regényt, csak éppenséggel vele most minden, de szinte tényleg minden eladható. Jött egy író és összedobált pár bevált témát, mint szipi szupi család, esküvő, meleg barát, közösségi oldalak, blogolás, New York, csini és fiatal csajszi, jóképű srác és egy csipet romantika, de sajnos emögött tartalom már nem igazán volt. 

Személy szerint nekem nem jött át Zoella kisugárzása, vagy bája a könyvön keresztül, a csatornájához pedig már idősnek érzem magam, nekem túl szirupos az egész. 


Ettől függetlenül nem szeretnék senkit eltántorítani a könyvtől, mert lehet, hogy csak számomra volt túl sok és túl bájoska. Pfff.......

Ja és nem volt véletlen a bejegyzésben a sok -ka, meg -ke végződés. :)

5/2, de csak azért, mert volt benne New York (szívem csücske, bakancslistám sztárja) és egy-egy poént is sikerült összehozni, azt díjaztam.

Megjegyzések

AniTiger üzenete…
Juj, pont ettől tartok én is... Amiatt, ahogyan jellemezted Zoella könyvecskéjét, valószínűleg én is csalódni fogok benne... Csatornáját nem nézem, bár hallottam róla itt-ott, de nem leszek célcsoport. :D
Kritta üzenete…
Pedig New York is van benneeeeee! Ki hinné, hogy ettől még lehet rossz valami. :(

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…