Ugrás a fő tartalomra

Nyári Book Tag

Elég régen volt már Book Tag, úgy gondolom, hogy egy nyári verzió nem fog ártani. A Tag-et több helyen is láttam, de én most a Varázstinta blogról hoztam el. 


 1. Mutass egy nyárias borítójú könyvet!  


Nálam Erica James regényének borítója az abszolút nyár. Nagyon egyszerű, de mégis kifejezi a lényeget és szinte visszaverődik róla a tenger színe. Nekem egyik kedvenc borítóm.2. Válassz egy kitalált helyet, amit tökéletes célállomása lenne a vakációdnak!

Frances Mayes nyomán Toszkána (a napsütötte) lenne az úticélom, de akár egy képzeletbeli világ is lehetne a célállomás, Lilliput Gulliverrel.

3. Éppen a nyaralásra mész és a repülőn ülsz. Egy olyan regényt akarsz olvasni, ami egész úton kitart. Melyik regényt vinnéd magaddal?

Ken Follett Évszázad-trilógiáját vinném magammal, régóta el szeretném olvasni és úgy gondolom még ki is tartana a hosszú úton.

4. Nyári szomorúság gyötör - melyik vidám könyvvel csalná mosolyt az arcodra?

Egyértelműen nyáron nincs nyári depim, de most olvasom John Green-Maureen Johnson-Lauren Myracle  trió karácsony témájú Hull a hó című kisregényeit. Ez akár nyáron is jó kedvre derít.

5. Éppen a tengerparton ülsz, teljesen egyedül. Melyik kitalált karakter lenne a társad?

Poirot-val már nagyon régóta szeretnék elbeszélgetni és biztos, hogy egy koktél mellett órákig el tudnánk beszélgetni, ha Miss Marple is csatlakozna az már csak hab lenne  a tortán.

6. Egy fagyizás mellé kell egy fagyos, menő haver is. Melyik kitalált karakter lenne az ideális jelölt?

Jean-Luc (Nicolas Barreau: A világ végén megtalálsz) ideális jelölt lenne, biztos lenne közös témánk.

7. Oszd meg a nyári őrületet és jelölj meg pár embert!

Kihívottam Bea és Zsófia a Könyvutca blog anya/lánya párosa. :)Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…