2016. június 29., szerda

Ellen DeGenderes: Szórakozol velem?!

Sok élmény ért az elmúlt évek során, és sok olyan tapasztalatra tettem szert, melyet szívesen megosztanék a kedves olvasókkal. Szóval, ha van egy perced, dőlj kényelmesen hátra és élvezd mindazt, amit ebben a könyvben összehordtam. Remélem, a könyv végén az lesz az érzésed, hogy minden követ megmozgattam, minden ajtót kinyitottam, minden ablakot betörtem és minden szőnyeget kiporszívóztam. Sőt még zongoráztam is szóval, kezdhetünk?

Ellen DeGeneres humorista, bestseller író, az egyik legnépszerűbb amerikai műsorvezető, Oscar-díj-átadó házigazda és számtalan közönségdíj büszke tulajdonosa, akinek egyetlen nem titkolt célja van ezzel a könyvvel (és úgy általában a tevékenységével), hogy Téged szórakoztasson. Engedd meg hát neki!
Örülök, hogy úgy döntöttél, belenézel a könyvembe. Tudod, ez az hely, ahol a szerzők ismert emberektől idéznek arról, hogy milyen nagyszerű ez a könyv. De én ezt nem igazán szeretem. Olcsó trükknek tartom, ami csak arra jó, hogy bepalizza az embereket. Nem hiszek benne. Te ennél úgyis okosabb vagy, és szebb úgysem dőlnél be.

Nagyon tetszik a blúzod jól megy a könyvemhez!
ELLEN DEGENERES

Imádom, ahogy fogod ezt a könyvet. Látszik, hogy erre születtél Vedd meg és el se engedd!
ELLEN DEGENERES

Tudod, mi tetszik nekem a legjobban benned? Az, hogy így egymásra találtunk. Na meg a szemed!
ELLEN DEGENERES

Te vagy a legkedvesebb olvasóm! Minden idők abszolút kedvence. De psszt… meg ne mondd a többieknek!
ELLEN DEGENERES

De lássuk, mit mondanak mások!

DeGeneres imádnivalóan egyedi megközelítésben beszél mindenről. Bármi legyen is a téma: a kelkáposztától a divatbemutatókig vagy Jézusig, az biztos, hogy rajongani fogsz érte!
PEOPLE MAGAZIN

DeGeneres könnyed, olvasmányos stílusa a régi és az új olvasóknak egyaránt a kedvence lesz!
PUBLISHER WEEKLY

Egy rajongó sem fog csalódni! A szerzőnek különleges képessége van az abszurd belső monológok ütős megjelenítésére, hetet-havat összehord DeGeneres összetéveszthetetlen bölcsessége és szókimondása egy pillanatra sem lankad.
KISKUS REVIEW

Nem szórakozom, kedvelem Ellen DeGenderes stílusát és látásmódját, mindazt, ahogy az élethez és a kihívásokhoz hozzááll. Sőt tovább is megyek van humora a nőnek, az Oscar-gálán is brillírozott, az ott készült selfieje pedig rekordot döntött, a nő jó helyen van jó időben és pont.

Könyvajánló Blog Humor Felnőtt



Furcsa érzés jön át a könyvön keresztül, mégpedig az, hogy ismersz valakit, akivel még sosem találkoztál. Sőt tudod az is, hogy jóban lennétek, mert vidám, humoros és mindenhez van valami hozzáfűznivalója, legyen az a stáb, a szomszéd, vagy éppen a szomszéd autóban utazók. Olvasás közben szinte úgy érzed, hogy Ellen a szomszéd csaj, aki mindig kapható egy kis mókára. A közösségi oldalakon milliók követik napról napra, hiszen sikeres és hiteles.

Már azt is értem, hogy miért szeretik ennyien a műsorait, vagy éppen miért nyerte meg a Mark Twain-díjat, amit csak a legnagyobb humoristák érdemelnek ki, vagy miért jutalmazták Emmy-díjak hadával (38 db). Egy laza nő, kicsit férfias karakterrel, de mégis eljut az olvasókhoz/nézőkhöz. Ő az, aki nyíltan beszél a feleségével való kapcsolatáról, mert az elsők között mert kiállni és felvállalni, azt, amit sokan nem mernek, mert ő ilyen, egyszerű és bevállalós. 

A könyv nem öntömjénezés, hanem apró, az életből kiragadott mozaikok halmaza, talán furcsa lesz első olvasásra, de ahogy haladunk egyre jobban értjük és megszeretjük Ellen látásmódját. Naponta 2-3 ilyen kis fejezetet olvastam el és állíthatom, hogy jó kedvre hangoltak. Volt, hogy össze vissza lépkedtem, hiszen különálló kis életbölcsességek, vagy az életből kiragadott képek humoros formába öntve. Nagyon szerettem, hogy bár rövid kis részeket olvashatunk Ellen világából, mégis úgy érezzük, hogy egy teljes egészet kaptunk és a humor miatt még hiányérzetünk sem támad, hiszen "A boldog élet titka   Kelkáposzta" , hát lehet benne valami, hogy ez ilyen egyszerű, na jó nem is, mert azért ennél jobban kifejti, de a káposzta az ajánlott napi C-vitamin-mennyiség 88%-át fedezi és fogadjunk ezt Ti sem tudtátok! Ja, hogy elkalandoztam, hát lehet, de ez jellemzi a könyvet is, kalandozások sora. 

Ahogy haladunk előre  meditálhatunk, nevethetünk, színezhetünk (igen, jól olvassátok, lehet színezni is, mert ugye a felnőtt színezők is népszerűek lettek), esti mesét olvashatunk a gyereknek és egyúttal magunknak, persze csak, ha tudunk koncentrálni, megtudjuk, hogy érdemes-e listákat készíteni pro és kontra. Hogy okosabbak leszünk-e? Nem biztos, de, hogy jól fogunk szórakozni az fix.
Tippeket kapunk, hogy keressünk egyszerűen pénzt, az egyik tipp ezek közül, hogy írjunk egy rendkívül sikeres könyvsorozatot varázsló-tini-vámpír-hobbitokról. Tudtam!!!!! Na igen,  ebben is van valami. Bizony ilyen és hasonló megállapításokra is kell számítani, ami nem baj, mert Ellen csak viccel.... de komolyan!

Szóval kalandozunk és közben kellemesen töltjük az időt az új barátnőnkkel, hiszen Ellen egy tényleg elragadó személyiség, ami a könyv lapjain keresztül is átjön. Szerencsére, mert számomra egy életrajzi ihletésű könyvnél fontos, hogy az író személyisége tükröződjön a lapokon. Mindamellett, hogy ez nem egy hagyományos önéletrajz, azért elég sok dolgot belesző a valós életéből is, úgy, mint a házassága, az American Idol, vagy éppen a családtagjai.

Nem kell világmegváltástól tartani, mert egyáltalán nem ezt célozza meg a könyv, kizárólag kicsit fanyar humorral próbál minket kizökkenteni a mindennapokból. 


A könyvet kortól (legyen inkább 15-101 éves korig), nemtől függetlenül ajánlom elolvasásra, minden napra adagolva tálalhatjuk a humort -akár a reggeli kávénk mellé-, amitől garantáltan jó kedvre fogunk derülni. A pozitív életszemlélet szintén garantált és azt hiszem manapság nem árt egy kis leckét vennünk belőle, megérteni ezáltal, hogy nem muszáj mindent komolyan venni. A fejezetek, mint megannyi apró mozaik, vagy éppen bon-bon, amit kibontasz és igazi meglepetés lesz, hogy trüffeles, mogyorós, vagy éppen fanyar citromos a töltelék. Könnyen és gyorsan olvasható, tekintettel arra, hogy az egyes fejezetek nem függenek össze, ami itt és most csak a könyv előnyére vált, mert bármikor letehető és amikor szükséges elővehető. 

A könyvért köszönet az Álomgyár Kiadónak

oldalak: 222
kötés: keménytáblás
ISBN: 9786155596308
Fordította: Stella Márta

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon