Ugrás a fő tartalomra

Júniusban beszereztem, havi zárás

Recenzióra érkeztek hozzám Izolde Johannsen írónőtől a Titkozatos felcser és a Lamar-ház átka című regényei, az első részt már értékeltem is, kellemes élmény volt olvasni az orvoslás történetét egy fiktív világba helyezve. Az Álomgyár Kiadótól pedig két könyv is érkezett R, Kelényi Angelika Szulejmán és a magyar udvarhölgy című regénye, amit jó szívvel ajánlok azoknak is, akik a sorozat miatt félnek belevágni az olvasásba, mert bizton állíthatom, hogy kalandos, romantikus és ízig-vérig történelmi. Ellen DeGeneres Szórakozol velem?! humoros önéletrajzi írása szintén tetszett és már az értékelésem is elkészült. Meglátszik, hogy kihagytam a Könyvhetet, ezért egyetlen könyvet sikerült beszereznem, mégpedig Elizabeth Adler-től a Gyilkosság a tengeren című regényt. Egy kötetet, Wendy Lower Hitler fúriáit pedig ajándékba kaptam, miután megemlítettem, hogy az egyik ismeretterjesztő csatornán nagyon izgalmas témába merültem bele, mégpedig a náci Németország és a nők kapcsolatára vonatkozóan. A hónapot hat könyvvel zártam, de ennél sokkal, de sokkal több várakozik még elolvasásra, a könyvtári példányokról akkor még nem is beszéltem. 
Gyorsan csak említés szintjén, hogy éppen milyen könyvek vannak nálam a könyvtárból: Belinda Alexandra Flamenco Párizsban, Sussan Mallery: Született játékos, Clare Balding: Állataim és egyéb családfajták, Tom Harper: Titkok könyve, Bear Grylls: Tűzön-vízen át!

A hónapban elolvastam még John Green-Maureen Jhonson-Lauren Myracle Hull a hó című novelláskötetét (értékelés majd stílusosan télen), Katarina Bivald: Garantált hepiendjét, és Zoe Sugg-tól a Girl Online-t


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…