Ugrás a fő tartalomra

Könyvrajongók bögréi-szemezgető

Lassan itt a kuckózós, könyves, esős, szürke ősz. Nincs is ilyenkor jobb időtöltés, mint egy bögre finom teával, kávéval, forró csokival, vagy forralt borral leülni egy kényelmes fotelbe, ideális esetben a kandalló elé és belemerülni egy remek könyvbe. 

Egy ideje már gyűjtögetem azoknak a bögréknek a fotóját, amit szeretnék egyszer a polcomon tudni (akárcsak egy jó könyvet).
A téma természetesen a könyvek és az olvasás.  

Nektek van könyvekhez köthető bögrétek?

Először is a feliratos bögrék

 Szuper bögre, egyik kedvencem! 

Igazán csajos, vásárlás mániás molyoknak!
Valóban mindig több a könyvem, mint az időm

 
Ez annyira igaz és a színei is nagyon tetszenek.


 Valóban egy szoba könyvek nélkül, olyan, mint a test lélek nélkül, egyszerűen szükség van könyvekre. 
Egyszerűen cuki 
Amennyiben létezne szuper erő és választani lehetne én biztos az olvasást választanám. 
 Macsek és könyv, az élet valóban nagyszerű!
 Ez önmagáért beszél
 Amikor nagyon durvák szeretnénk lenni, persze idáig még nem merészkedtem, mivel a pokolba még nem kívántam senkit csak azért, mert megzavart olvasás közben.

 Hát erről beszéltem! 


Bizony, bizony....Erről valóban lehetne tanúsítványom, hiszen tényleg a könyvek rabja vagyok.


 Igen, szeretem a könyvklubokat, is.
 Az olvasás sexy? Naná!
Mit mondjak, igen mindig többet szeretnék olvasni.

Írókhoz és könyvekhez köthető bögrék

Kedvenceim a Poirot-s bögrék és természetesen szeretnék egy Beatrix Potter bögrét is, vagy többet. 

Jane Austen
 Egy kis Agatha Christie, vagy inkább Stephen King? 


Ő is Potter, csak éppen Harry.
Poirot! Zseniális!
Beatrix Potterből sosem elég.
Megjegyzések

Niki üzenete…
Ha ősz és könyvek, akkor nekem is egy bögre tea, fotel, pokróc és persze az elmaradhatatlan könyv jut az eszembe. :o)
Jelenleg még nincs kimondottan könyves bögrém, de egy "reading is sexy"-set elfogadnék. ;o)
Kritta üzenete…
Niki!
Én is szeretnék ilyen bögrét, de még nem láttam sehol. :(
Anna Vörös üzenete…
Nagyon jók... És hát igen ősz... a legjobb az olvasás benne... Nagyon jók a bögrék :D nekem a Keep Calm..-es kellene :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…