Ugrás a fő tartalomra

Augusztusi beszerzések
Az augusztust 11 könyvvel zártam, ami így beiskolázás előtt nem is olyan kevés, de vegyük alapul, hogy névnapom volt és ezáltal ajándék könyveket is kaptam szép számmal, valamint recenziós példányok is érkeztek hozzám.

Anna Gavalda Édes életünk című kötetét egy kedves családtagomtól megkaptam újra, mert emlékezett, hogy a kívánságlistámon látta a bicikliző csajszit és örült, hogy végre valami olyan könyvet talál, amit szeretnék is, ami teljes mértékben igaz, de nemrégiben egy kedves Molyostól már megkaptam ajándékba. :) Ettől függetlenül örültem a könyvnek, ismét, de így lett egy újabb cserealapom, ha esetleg valaki szeretné szóljon. :)

Marni Bates-től a Menő-ridadó Kambodzsában pont az iskolakezdés miatt került sorra és nem mellesleg azért, mert végre egy nem átlagos helyszínen játszódik a cselekmény, igaz, hogy Kambodzsából végül nem kapunk túl sokat, de a könyv attól még tetszett és már értékeltem is itt.
Úgy tűnik, hogy a Nők hónapját tudhatom magam mögött, mostanában téma szerint alakulnak a beszerzéseim?! A múlt hónap az állatoké volt, most pedig Aleska De hova tűnt Emese kötete, valamint Gillian Bagwell-től A darling szajha került hozzám, mindkettőre kíváncsi vagyok. M.C. Beaton Karácsonyi búcsúcsókja és Fejős Évától a Máskülönben itt maradnék az Erawan Kiadótól érkezett hozzám. Ezt követőenCeleste Bradley-től Az álruhás (Álruhások klubja 1.) keltette még fel az érdeklődésemet, ami a fülszöveg alapján egy kellemes nyomozós történetnek ígérkezik. Folytatódott a sor  Helena Marten-től A porcelánfestővel, ami talán azért mozgatott meg bennem valamit, mert hátha egy könyv, ami egy szépen megírt női sorsot tár az olvasó elé, majd kiderül. Mitch Albom-tól a Hívások a mennyből egy nagyon érdekes témát feszeget és reményeim szerint olvasmányos formában. Leslie L. Lawrence, Laci bácsi, hát mit mondjak gyűjtő vagyok, mondhatom, hogy szép kis gyűjteményem van a könyveiből, így alap volt, hogy ez a kötet sem hiányozhat a polcról, enyém lett a Kukorica Istennő énekel. Végül, de nem utolsó sorban Harlen Coben Hat év című könyvével pedig megint megpróbálok majd kicsit kiszakadni a komfortzónámból, hiszen A lány a vonaton is nagyon tetszett. Kordos Szabolcstól a Turista from Hungary érdekesnek ígérkezett, olvastam az író eddig megjelent könyveit és szerettem, ahogy belátást enged egy-egy ipar kulisszatitkaiba.

Ebben a hónapban 3 könyv volt saját vásárlás, 3 recenzió és a többi pedig névnapi ajándék rokonoktól, barátoktól. 

  

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…