Ugrás a fő tartalomra

Itt van az ősz tag

Ismét egy tag-et hoztam, aminek ezúttal nem a könyv a témája, hanem inkább beauty post felé hajló kérdések sora, amit Katacita válogatott össze, de én most Dóritól hoztam el. Sorolj fel 3 dolgot, amit szeretsz az őszben!

A reggeli pára, a sárguló falevelek és az őszi esőben bent kuckózni.

Melyik a kedvenc ruhadarabod az évszakban?

Idén biztos, hogy az új Lunar gumicsizmám lesz, már alig várom az esősebb időt. 

Mi az amit mindig veszel a szezon elején?

Egy új esernyő, nálam fogyódarab.

Melyik az az esemény/alkalom, amit a legjobban vársz idén ősszel?

Talán idén végre összejön egy két napos wellness, kettesben. 

Mutasd meg sminktermékekkel, melyek a kedvenc színeid az évszakban!

Inkább szemhangsúlyos, vagy inkább szájhangsúlyos sminket kedvelsz ebben az évszakban?

Eddig mindenképpen azt mondtam volna, hogy szemhangsúlyos, de idén -mivel a szemem nehezebben viseli a sminket- ki fogom próbálni a száj kihangsúlyozását, ehhez muszáj lesz rúzsokat beszereznem. :)

Milyen illatokat szeretsz ősszel?

Narancs, fahéj, füst, csokoládé

Melyik a kedvenc forró italod?

Tea, forrócsoki

Melyik a kedvenc őszi ételed?

Egy forró krémleves jól tud esni egy hideg őszi napon.Hordasz úgy sálat, hogy bent is magadon hagyod?

Naná! Imádom a sálakat! A képen a sálgyűjteményem egy töredéke, éppen most rendszerezem az őszi ruhadarabokat. Kedvenc gyertyaillat?

Most éppen egy epres gyertya a kedvencem

Kávé, tea vagy forró csoki?

Tea és forró csoki.

Mi a legszebb őszi emléked?

Mátrában töltött pár nap, gyönyörű volt a színpompás erdő.


Melyiket szereted jobban: cicaszemek vagy sötét ajkak?

Cicaszem, nem kérdés

Must-have körömlakk idén ősszel?

Most úgy érzem, hogy valamilyen szép szürke árnyalatot szeretnék. 

Skinny farmer vagy leggings?

Egyértelműen farmer, leggings csak ritkábban.

Kedvenc film vagy sorozat, amit ilyenkor nézel?

Nem vagyok sorozat függő, de ilyenkor gyakrabban nézek Dr Csontot, Gyilkos elméket és hasonló sorozatokat, mint nyáron, láttam, hogy jön a Grimm is új részekkel, amit szintén szeretnék nézni. 

Mi a kedvenc őszi viseleted?

Kardigánok, sálak, farmer, a többi változó és másodlagos.

Kedvenc könyv, amit ősszel szeretsz olvasni?

Nincs kimondott olyan könyv, amit ősszel szeretek olvasni, de a műfaj ilyenkor inkább eltolódik, idén ősszel már biztos, hogy lesz sci-fi és horror is az olvasmányaim között, ami nem a komfortzónám, de már nem vágyakozom csak és kizárólag a könnyed olvasmányok után. 


képek forrása: saját fotókMegjegyzések

theodora üzenete…
Köszi itt is :))
Jaj a Mátra nagyon szép azon a képen, szerintem az erdőkkel ősszel a legszebbek!
Na a Grimm akkor közös kedvencünk.
Kritta üzenete…
Igen, a Grimmnek a hangulata tetszik, legfőképpen azért nézem. Az őszi kirándulások a hegyekben pedig szinte már hobbivá váltak a családunkban. :)
katacita üzenete…
Hű, ez a fokhagymaleves jól hangzik, én csak nagyon lebutított verziót szoktam csinálni, de legközelebb megpróbálom ezt, gondolom elrontani ezt se fogom. :D
Kritta üzenete…
katacita!
Nyugodtan próbálkozz meg vele, nem ördöngösség, biztos sikerülni fog. Én ezt a verziót szoktam készíteni, mert olyan telt, gazdag íze van.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…