Ugrás a fő tartalomra

Szerelem book tag

Szilvamagtól  hoztam el a taget, nagyon megtetszett a témája, ezért nem volt kérdéses, hogy ki szeretném tölteni.


1. lépés - "Kölcsönös vonzalom." Egy könyv, amit a borítója miatt vettél meg.

Mindig is szerettem a szép borítókat és a borítók mögött elképzelni a történetet még azelőtt, hogy elolvastam volna a fülszöveget. Ilyen volt Kathleen Tessaro A parfüm titka című könyve is. Titokzatos és elegáns. 
2. lépés - "Első benyomás." Egy könyv, amit a fülszövege miatt szereztél be.

Kate Furnivall - Árnyak a Níluson kötetének a fülszövege nagyon megfogott és rögtön éreztem, hogy egy izgalmas kalandba csöppenek majd, ráadásul az írónő neve garancia volt arra, hogy ez a történet is remekül lesz megírva.
                                                    "Jessica Kenton az éjszaka közepén kisöccse rémült sikolyára ébred, s mikor másnap reggel nem találja őt a szobájában, csak annyit mondanak a szülei róla, hogy elment. Soha többé nem beszélnek róla. 
Húsz évvel később, Jessie-t ugyanaz a rémálom gyötri. Valójában sosem heverte ki, hogy gyerekkorában elszakították imádott öccsétől… és most eltűnik másik testvére is, a régészettel és egyiptológiával foglalkozó Timothy. Jessie elhatározza, hogy ezúttal akár élete kockáztatásával is megtalálja a testvérét. 
Tim misztikus, mások számára megfejthetetlen nyomokat hagy nővérének, 
melyek a gyönyörű és lázongó Egyiptom veszedelmes sikátoraiba és sivatagába vezetnek. Szerencsére Sir Montague Chamford, az elszegényedett arisztokrata felajánlja a segítségét a szorult helyzetben lévő lánynak. 
Kairó és Luxor árnyas utcáin, s a sivatag engesztelhetetlen pusztaságában 
azonban a bosszú is lecsapni készül rájuk.Lebilincselő történet családról, testvéri szeretetről, szerelemről és bátorságról, hazugságról és kalandról."


3. lépés - "Csábítás." Egy könyv csodálatos írással.

Ez nem más, mint Jamie Ford - Hotel az Édes és Keserű sarkán                                                4. lépés - "Első randi." Egy első rész, ami után a sorozat többi részét is olvasni akartad.

Kiera Cass Párválasztó sorozata és még a borítója is gyönyörű.


                       5. lépés - "Éjszakai telefonálások." Egy könyv, amit egész éjjel olvastál.

Annyira tetszett és kíváncsivá tett, hogy egyszerűen nem tudtam letenni, előállt a csak még egy fejezet szindrómám.
                                            


6. lépés - "Mindig rád gondolok" - Egy könyv, amit nem tudsz kiverni a fejedből.

Gyönyörűen megírt 20.századi családregény, egyszerűen nem lehet elfelejteni a Világháború borzalmait, igen ehhez a könyvhöz sokszor visszatérnek a gondolataim.


                                                   7. lépés - "Testi kapcsolat." Egy könyv, aminek imádod az érintését

Annyira bájos, hogy néha muszáj megsimogatni. 

                                                     
8. lépés - "A szülőkkel való találkozás." Egy könyv, amit a családodnak és a barátaidnak ajánlanál.

Demény. Alap! Úgy gondolom, hogy mindenkinek érdemes lenne elolvasni, mert egy fontos problémára hívja fel a figyelmet olyan élőlények nevében, akik nem tudnak magukért szót emelni.
                                                       


9. lépés - "A közös jövő" - Egy könyv vagy sorozat, amit sokszor újra fogsz olvasni a jövőben

Szerintem Eleanor és Park lesz az.
                                                     


10. lépés - Oszd meg a taget. Kiket jelölsz?

Szeretettel meghívok mindenkit, aki kedvet érez a tag kitöltéséhez.

Megjegyzések

Zsófi és Bea üzenete…
A Csárdás nekünk is nagy kedvencünk. :)
Kritta üzenete…
Az biztos, hogy maradandó élmény a könyv. :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Borsa Brown: Az Arab 18+

Megbotránkoztató, ugyanakkor szívbe markoló történet egy nem mindennapi szerelemről egy szaúdi herceg és egy magyar nő között.
Gamal ibh Hussein Ál-Szudairi a milliomosok megszokott életét éli, míg egy üzleti tárgyalás alkalmával Budapestre érkezik. Ridegsége és elhatárolódása az új világgal szemben hamarosan átalakul valami egészen mássá.
Vannak érzések, melyek korlátokat döntenek le, és embereket formálnak át. Mindezt azért, hogy új útra léphessenek. Miként vállalhatja föl egymást két ember, akik oly különbözőek?
Miként lépnek új útra, vagy veszik fel a harcot saját lelkükkel szemben? És mikor jönnek rá, hogy valami végleges és megváltoztathatatlan Borsa Brown, a több ezer példányban eladott Maffia triógia sikerszerzőjének legújabb és eddigi legizgalmasabb regénye sajátos, erotikával fűszerezett stílusával dolgozza fel a kényes témát.
Csakúgy, mint eddigi könyveiben, elzárt világba kalauzol, érdekes karaktereket és élethelyzeteket, emberi kapcsolatokat mutat be, melyeket kellőképpen…

Princess Michael of Kent: A szerelmes Királynő

Az angol királyi család magyar hercegnéjének történelmi regénye a 15. századba, a százéves háború korába viszi el az olvasót. Aragóniai Jolán 19 éves, amikor feleségül adják Lajoshoz, az Anjou herceghez. Barátait és családját hátrahagyva a fiatal lánynak bizonyítania kell rátermettségét a francia királyi család pletykákkal, cselvetésekkel és árulásokkal terhelt légkörében. Miután fiatalon megözvegyül, rá marad a feladat, hogy teljesítse férje küldetését: meg kell óvnia Franciaországot a széthullástól, egyben pedig igazgatnia az Anjou család életét. A szövevényes, sodró erejű történetben a kor olyan híres szereplői is feltűnnek, mint az Orléans-i Szűz, vagy Agnés Sorel, VII. Károly francia király legendás szeretője. A könyv nemcsak egy fordulatos, megható szerelmi történet, hanem hiteles korrajz is, melyet a Kenti hercegné személyes királyi udvari élményei gazdagítanak.
Érdemes már rögtön az elején leszögezni, hogy a regény az Anjou trilógia első részét képezi, bár a Molyon ez nincs fe…

Budai Lotti: A kegyencnő hálószobájában - A borostyánszemű 1.

1645-ben ​Henrietta Mária angol királyné Franciaországon utazik keresztül, mikor menetét megtámadják, s elrabolják egyik legbecsesebb ékszerét. Ez az értékes nyakék évtizedekig mozgatja majd a háttérből a Combray család sorsának szálait: szerelmeseket segít révbe, bosszúvágyat ébreszt, s lesz, kinek vesztét okozza… S akinek sorsát végzetesen befolyásolja, az Louise de Morainville, a Borostyánszemű, akit a szerelem és a történelem hullámai éppen a kor legfelkavaróbb bűnügye, a mérgezési botrány idején sodornak a Napkirály udvarába.
A magyar irodalmi élet új tehetsége első regényével egy letehetetlenül izgalmas, korhű történetet ad a romantika, a kalandregények és a történelem kedvelőinek kezébe. A könyv ráadásul újdonsággal is szolgál: az olvasó színes, képeslap-szerű betétek segítségével ismerkedhet meg közelebbről a korabeli divattal, szokásokkal és egyéb érdekességekkel.
szerző fotója
Budai Lotti az ELTE jogi karán végzett, a jogtudományok mellett művészettörténetet is tanult. A kez…