2015. augusztus 29., szombat

Várható megjelenések - 2015. szeptember - 13 csodás megjelenés őszre hangolva

Várható megjelenések 2015. szeptember

Várható megjelenés: 2015.09.01. Vivien Holloway: Végtelen horizont

Becky Dwyer három évvel ezelőtt hozott egy rossz döntést, és most eljött az idő, hogy megfizesse az árát.

Egy olyan világban, ahol az elektromosság csak háromezer méteres magasság felett elérhető, a légjárók biztosítják a kereskedelem áramlását. 
Becky egész életét nagybátyja, Duke Barton hajóján töltötte, és soha nem is tervezte, hogy ezen változtatni fog. Három évvel ezelőtt azonban üzletet kötött a kétes hírnevű Nick Mattockkal, aki most behajtja a lányon a tartozását. 
A műszerészlány hirtelen sokkal távolabb kerül az otthontól, mint azt valaha képzelte volna. Eddigi kényelmes világa darabokra hullik. Helyt kell állnia egy olyan legénység tagjaként, melynek legalább a fele hajdani kalózokból áll, miközben megpróbál megtenni mindent, hogy visszajuthasson a nagybátyjához. 
Azonban kénytelen ráébredni, hogy ez koránt sem lesz olyan egyszerű, és nem csak azért, mert Nick minden lépését szemmel tartja. Hamarosan nem csak az ő, de Duke élete is veszélybe kerül, és megoldást kell találnia, ha nem akarja elveszíteni azokat, akiket szeret.

„- Nick! – kiáltottam, de a hangom elnyomta a lézerpisztolyok, és az elvétett lövedékek becsapódásának hangja. Mielőtt még átgondolhattam volna, megemeltem Jun fegyverét, és lőttem. A férfi felkiáltott és megtántorodott, kezéből kiesett a puska, hátán, a lapockája alatt égett szélű lyuk, melyből vékony erecskében szivárgott a vér. A lézernyaláb már nem volt elég forró – állapítottam meg döbbenten, ahogy a rács ettől a második lövéstől kizuhant, és hangosan csattant a földön.”

A Winie Langton történetek, a Morrighan sorozat, és a Pokoli szolgálat szerzőjének új regénye!

Várható megjelenés: 2015.09.01. Jane Shemlit: Lányom



Amikor a tizenöt éves Naomi az iskolai színjátszó kör előadása után nyomtalanul eltűnik, az édesanyja, Jenny rádöbben, talán nem is ismeri a lányát igazán…
Egy évvel később még mindig nem bukkantak a kamasz lány nyomára. Az eltűnés napját követő sokk szétzilálja Jenny ideálisnak tűnő életét, a családja széthullik. És bár a nyomok már kihűltek, az asszony számára a kutatás csak most kezdődik. Hiába telt el egy esztendő, szentül hiszi, hogy csak úgy bukkanhat a lányára, ha megtanul bízni benne, odafigyelni rá, visszapörgetve életük napjait. Válaszokat keres – és az igazságot, azt, amit eddig külön-külön éltek meg, de amit közösen, együtt megértve újra
egymásra találhatnak. Vagy éppen az igazság lesz az, ami végleg elszakítja őket egymástól?
Jane Shemilt regénye egyszerre fájdalmas és felemelő nyomozás, amely a szülői szeretet és oda nem figyelés minden rezdülését árnyaltan, szívszorítóan ábrázolja.


Várható megjelenés: 2015.09.01. Manda Scott: Tisztítótűz



Tisztítótűz2014. február: Inés Picaut rendőrkapitányt egy tűzesethez riasztják Orléans óvárosában. Ez rövid időn belül már a negyedik pusztító gyújtogatás, és az első, ami halálos áldozatot követel. Egy olyan szélsőséges iszlám csoport vállalja magára a terrorcselekményeket, aminek a létezéséről semmi bizonyíték nincs. Inésnek minél előbb el kell fognia a tetteseket, mert Orléans-ben hamarosan választásokat tartanak, és a közhangulatban már kezdenek eluralkodni a szélsőséges hangok. A holttest azonosításakor kiderül, hogy az áldozat egy skót régészprofesszor, aki épp egy olyan kutatáson dolgozott, ami gyökeresen átírhatja az egész francia történelmet.



1429. szeptember: Jeanne d’Arc vezetésével a százéves háború kimenetele megfordulni látszik. Az angol csapatok ostrom alatt tartják Orléans-t, és Tomas Rustbeard, Bedford hercegének legkiválóbb kéme végre célba veheti a Szüzet. Jól tudja azonban, hogy a gyilkosság nem elég: a legendát kell elpusztítania, amiből a franciák hitüket és erejüket merítik. Ehhez pedig Jeanne d’Arc közelébe kell férkőznie, hogy kiderítse, ki ez az állítólagos írástudatlan parasztlány, aki nemcsak kiváló háborús stratéga, de férfiakat megszégyenítő lovas és rettenthetetlen harcos is egyben.



Manda Scott komoly kutatómunkával, letehetetlen stílusban írt regénye Dan Brown és Ken Follett legjobb műveit idézi. Részben feszültséggel és titkokkal teli, izgalmas nyomozás napjaink Franciaországában, részben pedig a százéves háború legfontosabb periódusában játszódó, lebilincselő történelmi regény.




Várható megjelenés: 2015.09.01. Kurt Vonnegut: Halálnál is rosszabb



Ebben az önéletrajzi kötetében Kurt Vonnegut, a fekete humorú humanista mindenről és mindenkiről leszedi a keresztvizet - elsősorban saját magáról. Ő, az örök kétkedő sokszor az elérzékenyülésig ellágyul, ha kisebb vagy nagyobb családjáról van szó - az utóbbin természetesen a világmindenség értendő, amelynek sorsa mindenekfelett aggasztja. Előadásainak, önéletrajzi írásainak, interjúinak, barátok és rokonok írásainak kaleidoszkópszerűen tarka és változatos válogatása ez a könyv - egy szenzációsan érdekes író és ember szemérmes és egyben gátlástalan kitárulkozása.

,,Kijelentem most is, amit már többször mondtam és leírtam, hogy Drezda felgyújtása révén a szövetségesek egyetlen centiméterrel sem tolták előrébb az állásaikat. Egyetlen fogoly sem szabadult ki egyetlen mikroszekundumnyival előbb a náci lágerekből. Csupán egy személynek származott nyilvánvalóan előnye Drezda pusztulásából. Én vagyok az a személy. Tetemenként legalább öt dollárt kerestem, ha a mai honoráriumot is beleszámítom."

,,Nem rabolom az idejüket olyan sorsokkal, amelyek éppen csak hogy rosszabbak a halálnál. Például, ha az ellenség elfoglalná az országunkat, de nem értenék a mi csodálatos gazdasági rendszerünket, és a légitársaságaink meg a traktorgyáraink mind csődbe mennének, és az amerikai milliók, akik dolgozni szeretnének, nem találnának maguknak állást. Vagy olyan ellenség kezére jutnánk, amelyik túl zsugori, és nem gondoskodna az idős emberekről, sem a gyermekekről. Vagy olyan ellenség szállna meg minket, amelyik semmi másra nem hajlandó költeni, csak a harmadik világháborúra való készülődésre. Ezek mind olyan megpróbáltatások, amelyekkel együtt tudnánk élni - bár Isten ne adja."


Várható megjelenés: 2015.09.01. T.S. Thomas: Londinium hercege


T. S. Thomas - Londinium hercege
Nagy Britannia kietlen romjain áll Londinium sötét metropolisza, amely az emberi civilizáció utolsó mentsvára. A növények szinte egytől egyig megsemmisültek, állatok sem maradtak a Földön, az éhhalál csupán két módon kerülhető el: farmerként zöldséget termeszteni a radioaktív talajon, vagy nemesként farmerek húsát enni Londinium fényűző éttermeiben. Az örök álmodozó parasztfiú, Demetrius Wannamaker útra kel, hogy szó szerint ,,eladja a húsát" a közösség polgármesterének, akinek lánya, Abigail éppen házasodni készül. Demetrius jó eséllyel pályázik rá, hogy őt magát szolgálják föl lakodalmi főfogásként, s ezzel megmentené családja tönkrement farmját - elsősorban haldokló édesanyját. Ám a nincstelen vegetáriánusfiú feltétlen önfeláldozása becsvággyá fajul, ahogy beleszeret Abigailbe, miközben a város sötét csatornarendszereiben lázadás készül a kannibál-társadalom szétzúzására...







Várható megjelenés: 2015.09.04. Leitner Olga: Bakker, azok a csodálatos férfiak


Leitner Olga - Bakker, azok a csodddálatos férfiak!
A nagysikerű Bakker, anya lettem! című könyv folytatásában Leitner Olga, a férfiakra jellemző magatartásmintákat kifigurázva arra keresi a választ, hogy ,,miért egyszerűbb például megjátszani az orgazmust, minthogy elmondjuk a párunknak, hogy most nincs kedvünk hozzá? Miért érezzük sokszor úgy, hogy a férfi csak szexet akar tőlünk, s miért nem értik, hogy mi viszont szeretkezni akarunk? Van-e különbség a szex és a szeretkezés között? Vajon mit szólnának a férfiak, ha tudnák, hogy a szexuális együttlét alatt olykor a másnapi teendőinken, konkrétan az ebéd menüjén jár az eszünk? És miért hisszük azt, hogy ha egy napig nem halljuk az imádott férfitől a ,,szeretlek" szót, akkor már nem is szeret minket? A fő kérdés pedig: mindezekből a keszekusza, sokszor saját magunk számára is bonyolult és néha nevetséges gondolatmenetekből miért nem ért és érez semmit a férfi?!"
Ez a szókimondó, vicces, laza stílusú könyv, ugyanakkor szinte érthetetlen lelki vívódásokkal és eddig kimondatlan bölcsességekkel nagy bólogatásokra és hatalmas nevetésekre ösztönzi majd a nők azon rétegét, akiket foglalkoztatnak a párkapcsolatok útvesztői.


Várható megjelenés: 2015.09.10. Carina Bartsch: Türkizzöld tél



A helyes, vonzó, de egy csöppnyit arrogáns Elyas Emely idegeire megy. Halloweenkor meg mintha nem is lenne beszámítható. Emelynek nem hagy nyugtot a kérdés, hogy a fiú vajon miért lett hirtelen ilyen távolságtartó, és az egyre csak halogatott találkozó Lucával szintén rossz előérzetet kelt benne. Fellebben a türkizzöld szemű fiút körüllengő titok fátyla is, ám a valóság még rémisztőbb lehet, mint ahogyan azt Emely gondolná. Milyen mélyek valójában a múlt szakadékai? Emelynek pedig be kell látnia, hogy talán tévedett a fiú és a saját érzéseivel kapcsolatban. Az első nagy szerelem örökre összeköti őket, nem tudnak egymástól szabadulni: a szív és az ész harca örökös. Vajon melyik fog végül felülkerekedni? S mi lesz, ha a döntése áraként soha többé nem látja azokat a gyönyörű, türkizzöld szemeket?



Hihetetlen a könyv humora. Sokszor a hasamat fogva kacagtam. Emely és Elyas szócsatáit egyszerűen nem lehet nevetés nélkül végigolvasni. 

Kadis Bücherwelt



Nagyon tetszett az első rész is, de ezt egyenesen imádtam. Ez tele van mély érzelmekkel, és olyan jól meg van írva, hogy mindent átéreztem, amit Emely. A friss szerelmes-érzést, a bánatot. Én is vele együtt szenvedtem vagy örültem. 

Barnes and Noble



Elyas nagyon sokat változott, és egy kedves, aranyos srác lett, akibe éppen úgy belezúgtam, mint a többi könyves álompasiba. 

Amazon



Elmondani se tudom, hogy mennyire tetszett, teljesen a hatása alá kerültem. Ami ezt fokozza: Emely szarkazmusa. 

Goodreads



Ez egy valóságos szerelem története. És attól olyan megkapó és lenyűgöző, hogy ez akár veled is megtörténhet. 

Heartbooks

Várható megjelenés: 2015.09.10. Chanda Hahn: Tükröm, tükröm... (Balszerencsés tündérmese 2.)


Mina Grime eddig sikeresen túl van már pár küldetésen, és úgy tűnik, egyre leleményesebben talál megoldást a mesékhez. De ahogy a lány egyre ügyesebb, a Történet is egyre nehezebb kihívások elé állítja. Mina érzi, hogy sokkal nehezebb és félelmetesebb dolgokkal kell megbirkóznia, mint korábban. Úgy tűnik, Jared mindent megtesz, hogy elnyerje Mina bizalmát, ennek ellenére az őt körüllengő titokzatosság éberségre kényszeríti a lányt. 

Legújabb küldetésében a barátai játsszák a főszerepet, de korántsem olyan leosztásban, ahogy azt Mina először gondolta. Közben emberek tűnnek el titokzatos módon, köztük Jared is. És míg Mina próbál szembeszállni a Történettel, elveszíti legerősebb fegyverét, a Gimoire-t. A lány kénytelen teljesen egyedül szembenézni a fenyegetéssel, és úgy tűnik, a mese megoldása csak olyan áron valósulhat meg, ha Mina megbirkózik vele, hogy szerelme, Brody a legjobb barátnője karjaiba fut. Amikor már minden veszni látszik, Mina szerettei veszélybe kerülnek, és a lány már abban is kételkedik, hogy ő túléli-e a próbát. Végső elkeseredésében felteszi a jól ismert kérdést: Tükröm, tükröm, mondd meg nékem, ki a legszebb a vidéken?


Mina története most is bővelkedik izgalmakban. A lány egyre ügyesebb és elszántabb. Bár ő sem mindentudó, de talpraesettsége és gyors észjárása a legnehezebb helyzetekből is kisegíti. Imádnivaló karakter. 

Amazon


Ismét egy hihetetlen kaland részesei lehetünk, ahol már nemcsak a mesét kell megoldani, hanem Minának saját magával is szembe kell néznie. 

Goodreads


Ezeket a mesés próbákat az teszi még drámaibbá, hogy a hősnőnek két fiú is folyamatosan eltereli a figyelmét: Brody, az álompasi, aki nem emlékszik közös múltjára Minával, és Jared, a végtelenül jóképű, de megbízhatatlan különc. 

Barnes and Noble


Döbbenetes, hogy mennyire vibráló és érdekfeszítő ez a könyv. Az utolsó pillanatig kétségek gyötrik az olvasót, hogy milyen új fordulat nehezíti a hősnő küldetését, mi lesz a megoldás, vagy befejezhető-e a történet. 

Lovestruck Literary





Várható megjelenés: 2015.09.10. Rachel Joyce: Queenie Hennesy szerelmes levelei



Queenie Hennessy nemrég költözött a Szent Bernát Otthonba, hogy itt várja be, míg súlyos betegsége végleg felemészti. És bár a testi gyógyulásra nincs remény, a lelkét fojtogató titkoktól és kimondatlan szavaktól még megszabadulhat. Levelet ír annak az embernek, akihez hosszú éveken keresztül plátói szerelem fűzte. Legnagyobb meglepetésére a férfi válaszlevelében megírja, hogy gyalog indul el Anglián keresztül, hogy meglátogassa őt. Queenie Hennessy addig nem halhat meg, amíg Harold Fry el nem ér az otthonba. Ezzel kezdetét veszi a várakozás, melyben támasza és segítsége Mary Inconnue nővér, aki a legnehezebb órákban is biztatja őt. Queenie levelek hosszú sorába kezd, melyekben feltárul egy életen át tartó, beteljesületlen szerelem története, ami tele van elfojtással, fájdalommal, megbánással, kétségekkel, ugyanakkor rengeteg szeretettel, erővel és önfeláldozással.



Rachel Joyce hús-vér alakká formálja azt az életszerető nőt, aki zarándokútra indította Harold Fry-t. 

Daily Express



Gyönyörű történet, amely elragadja az olvasót, megnevetteti, majd sírásra fakasztja, és eltölti az élet tiszteletével. Mélységesen hálásak lesznek majd, és mindenestől megváltoznak, miután letették ezt a csodálatos könyvet, amely a veszteségről, megváltásról és örömről szól. 

Daily Mail



Megható, csöndes, finom művű regény. Joyce írásművészete olyan egyszerű, hogy szinte dalra fakad. A remény és a megváltás dala ez. 

The New York Times



A Queenie Hennessy szerelmes levelei az emberi lélek ellenállásáról szól az élet hányattatásai közepette, miközben rávilágít olyan jelentékteleneknek tűnő pillanatokra, amelyek megváltoztathatják életünket. Bölcs, melegszívű, sokszólamú regény, amely szíven üti az olvasót. 

The Oprah Magazine



Joyce lefegyverező regénye az angol hétköznapok szerény szavú krónikája, amelyik elbűvöl és meghat, miközben kibomlik előttünk. 

People


Várható megjelenés: 2015.09.10. Mary Chamberlain: A dachaui varrónő





London, 1939. A tizennyolc esztendős csinos és ambiciózus Ada Vaughan varrónőként dolgozik a Dover Street-i nőiruha-szalonban. Divattervező pályáról álmodik megvan hozzá a tehetsége és a tudása , de ehhez ki kellene törnie a lambethi sivár családi környezetből. 

Ada egy véletlen találkozás során megismerkedik a titokzatos Stanislaus von Liebennel, és ez a kapcsolat a szerelem és a csillogás világába repíti. Amikor a férfi felajánlja, hogy elviszi Párizsba, Ada úgy érzi, itt a nagy alkalom, és meg sem hallja a figyelmeztetést, hogy a közelgő háború miatt veszélyes a kontinensre utazni. A jóslat beteljesül, kitör a háború, ők pedig Franciaországban rekednek. A német megszállás után Stanislaus elhagyja a lányt, de az utolsó éjszakán még kezeskedik arról, hogy Ada sose felejthesse el. Ada fogságba kerül, és annak köszönhetően éli túl a háborút, amihez ért: ruhákat varr. Jelenlegi megrendelői is előkelőségek, csak éppen német előkelőségek. Ada nem is sejti, mekkora bajt hozhat ez még a fejére 

Egy történet a reményről, az élni akarásról és a bosszúról.



Egy történet, mely egyaránt szól az emberségről és az embertelenségről. A bosszú és a megbocsátás örök küzdelme. 

Amazon



Döbbenetes, hogyan küzd Ada a világ és a sorsa ellen. Ehhez pedig a remény ad neki erőt. 

Goodreads



Hihetetlen erejű könyv egy nőről, aki törékeny és sebezhető, mégis elszánt és akaratos. Megszállottan keresi a kiutat, és kitartóan küzd egy álomért, mely talán sohasem érhető el. 

Barnes and Noble



Egy olyan emberi sors, mely káprázatos, ugyanakkor provokatív is egyben. 

Lovereading



Ada Vaughan ugyan nem létezett, de sok más hasonló helyzetben lévő nő igen. A mű pontos korképet ad az 1930-as, 1940-es évek Londonjáról, s a feltörekvésre vágyó nők körülményeiről. 

Book Trost




Várható megjelenés: 2015.09.14 James Dashner: Halálparancs



HalálparancsAz Útvesztő-trilógia előzményeinek története.


Mielőtt megalakult a VESZETT, mielőtt létrejött a Tisztás, mielőtt Thomas belépett az Útvesztőbe, napkitörések sora érte a Földet, és szörnyű betegséggel fertőzte meg az emberiséget. A bolygó lakóinak nagy része odaveszett. Aki megbetegedett, annak lassanként elborult az elméje, és előbb-utóbb tomboló véglénnyé vált. Mark és Trina a túlélők kis csoportjához tartozik. Mindennap az életben maradásért küzdenek, az élelmükért, a nyugalmukért. A természet lassan mintha már az újjáéledés jeleit mutatná a napkitörések után, amikor egy napon különös légi jármű - egy Berg - jelenik meg az erdő fölött. A Bergről a kitörés vírusával fertőzött lövedékekkel kezdik lőni a csoportot.

Ismét menekülniük kell - de vajon ki az ellenség? Fertőzöttek és immúnisok egyaránt veszélyben vannak. Vajon az emberiség teljes kiirtása a cél? Ki akarja a pusztulásukat? Létezik kiút ebből a borzalomból?





Várható megjelenés: 2015.09.15. Jandy Nelson: Neked adom a napot (Spoiler!)




Egy különleges ikerpár felejthetetlen története. 


A tizenhárom éves fiú-lány ikerpár tagjai, Noah és Jude hihetetlenül közel állnak egymáshoz. Különleges burkot húznak maguk köré színekből és szavakból, ahová nem engednek be semmit és senkit. Egy nap azonban a burok felhasad, és a családi tragédia úgy pörgeti ki az ikreket megszokott világukból, akár egy tornádó.



Három esztendő múltán jóformán szóba sem állnak egymással. Az érzékeny lelkű Noah szerelmes barátságba keveredik a szomszéd sráccal, Jude pedig mesteréül választ egy goromba férfit, akinek több köze van a lány családjának széthullásához, mint hinné…



Az ikrek nem veszik észre, hogy mindketten csak a történet egyik felét ismerik, és vissza kellene találniuk egymáshoz, hogy esélyük nyíljon világuk újjáformálására.



Jandy Nelson világsikerű regénye döbbenetes művészi erővel szőtt mese, amely beszivárog a csontjainkba, akár a tűz melege egy didergető napon.



„Vad, gyönyörű és mélyen megindító. Nelson írása annyira eleven, hogy a lapok szinte világítanak a sötétben.”



– Ransom Riggs, a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei írója



Jandy Nelson éppolyan babonás pereputtyot mondhat magáénak, mint Noah és Jude. Zsenge korában kitanulta a négylevelű lóhere felkutatásának tudományát, lekopogja a lekopognivalókat, sót hint a háta mögé, ha kell, és amuletteket hurcol a zsebeiben. Jandy immár két nemzetközi bestsellerrel a háta mögött minden idejét az írásnak szenteli.


Várható megjelenés: 2015.09.15. Hyeonseo Lee: A lány hét névvel



Hyeonseo Lee - A lány hét névvel,,Megrázóan szép történet egy lányról, akitől még a nevét is elvették, élete mégis azt példázza, mi tesz valakit emberré."


Hyeonseo Lee Észak-Koreában, a világ egyik legkegyetlenebb diktatúrájában töltötte gyermekkorát. Egyike annak a több millió embernek, akit túszul ejtett a titkolózó, brutális kommunista rezsim. Amikor az 1990-es években lesújtott Észak-Koreára az éhínség, ráébredt, hogy egész életében agymosáson ment keresztül. 

Tizenhét évesen elhagyta a hazáját. Hazatérésre menekültként nem is gondolhatott, mert családjával együtt börtön és kínzás várt volna rá. Mivel életben akart maradni, Kínában telepedett le. Tizenkét év elteltével visszatért az észak-koreai határhoz, hogy egy merész küldetés során átsegítse családját Dél-Koreába. 

Ez a vakmerő és különleges történet bepillantást enged a világ legzártabb diktatúrájának mindennapjaiba, első kézből ad számot a történelem egyik legbrutálisabb éhínségéről, miközben megismerhetünk egy kivételes nőt, aki nem félt küzdelmesen kivívott szabadságát kockára tenni a családjáért.

A szerző - akinek Ted előadását eddig több mint 4 millióan látták - szeptember 15-18. között Magyarországra látogat, így az olvasók személyesen is találkozhatnak vele.

0 megjegyzés:

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon