2016. november 1., kedd

Októberi összegzés

Viszlát október!


Szuper gyorsan elrepült október (is), a jó időt kihasználva még voltunk Piros Lábos fesztiválon Szigetmonostoron, majd voltunk szombaton dolgozni (tudom mindenki más is) és emellett a lakás is megkapta Halloween díszítését. Személy szerint szeretem a gyönyörű narancssárga tököket, a boszorkányokat és a fekete macskákat, mint díszítés, ezért nem idegenkedem attól sem, hogy kirakjam a lakás és a kert számos pontjára ezeket a jópofa vidám dekorációkat. Emellett az október már a gyertyákról és teázásról is szólt, mostanában az édes narancs, a csokoládé került előtérbe, mint illat, a teázásnál pedig a jázminos zöld teát részesítem előnyben.

Moly

Sikeresen teljesítettem a Molyon az egyik legszuperebb kihívást. Légy Te is Sherlock Holmes VOL. 7.!
Emiatt nagyon büszke vagyok magamra, mert nem volt könnyű a kihívás és igényelt némi kutatómunkát is, de végül összejött és lett egy ilyen csini Sherlock kitüntetésem.


Beszerzések


A beszerzések terén recenzióra érkezett Gregus Gábortól a Pillanatnyi elmezavar, ami valójában egy fantasy, de számomra merőben újszerű és terjedelmes volt ezáltal az olvasást sem lehet elkapkodni, mivel rá kell hangolódni a témára és elárulom, hogy kizárólag ráhangolódás után tudunk belépni a furcsa és kicsit bizarr világba, ahol semmi sem az aminek látszik.  Jane Shemilt Légszomj című krimije egy hirtelen vásárlás következménye, mivel a fülszöveg alapján pont egy olyan könyvnek ígérkezik, ami izgalmas és ugyanakkor elgondolkodtató és letaglózó. Emellett az első regényem lesz az írónőtől, így kíváncsian várom a történet alakulását. Mostanában a Navarra trilógiának köszönhetően igencsak rákaptam a spanyol krimikre, így Jordi LLobregat-tól a Vesalius titkát nem tudtam kihagyni, ráadásul a borítója is eszméletlen. M.C. Beaton-t nem kell magyarázni, nagy rajongója vagyok az írónőnek, ezért már nagyon vártam a friss Hamish részt.


v

Olvasások

Az olvasások a fentiek miatt kicsit háttérbe szorultak, de azért teljesen természetesen nem feledkeztem meg a könyvekről sem, de igazából igyekeztem úgy válogatni, hogy olyan kötetekhez nyúljak, amelyek témája közel áll a szívemhez, vagy éppen könnyedebb olvasmánynak minősülnek. Amennyiben jól számolom azért 8,5 könyvet sikerült befejeznem októberben, ami nézőpontom szerint nagyon is jó, sőt két regény erejéig a VCS. listámat is apasztottam.
Dolores Redondo Navarra trilógiájának II. kötete nem a könnyedebb kategória, de tipikusan olyan sorozat, amely húz magához és muszáj folytatni, mert lebilincsel és a gyönyörű navarrai táj leírásával még inkább olvasásra ösztönöz.
Helen Simonson Pettigrew őrnagy utolsó csatája igazi angol környezetbe repített és kicsit átérezhettem az angol lovagiasságot, valójában élvezetes olvasmány volt, annak ellenére, hogy a történések annyira nem ragadtak magukkal, de kárpótolt a vidéki Anglia.
Tóth Gábor Ákos A világ közepén egy kis Provence-t varázsolt a Balatonra, nagyon szeretem ezt a trilógiát is, mert humoros, bájos és nagyon mediterrán, ráadásul ismerős tájakon.
Haladtam a VCS-re betervezett könyvekkel, Pettigrew őrnagy után Jessica Brockmole Levelek Sky szigetéről című regényét olvastam el, melyhez kellő inspirációt nyújtott katacita bejegyzése. A regény egyébként csillagos ötösre vizsgázott nálam és Sky szigete felkerült a bakancslistámra.
Végül sikerült befejeznem a Pillanatnyi elmezavart, mert sokkal gyorsabban haladtam vele, mint ahogy számoltam, sőt már értékeltem is.
M.C. Beaton rajongóként kötelező friss beszerzés és olvasás volt Hamish Macbeth újabb szív zűrjei. Ki merem jelenteni, hogy Hamish lassan közelebb áll hozzám, mint Agatha Raisin. A Molyon egy rövid szösszenetet már írtam is, azt viszont még nem tudom, hogy lesz-e bővebb értékelés Hamisról.
Az utolsó pillanatban, de sikerült befejeznem és értékelést írnom, a Mini-Könyvklub aktuális olvasmányáról, Jo Nesbø: A fiú című krimijéről. Böszörményi Gyula Beretva és tőr szösszenete pedig jó tett a lelkemnek, még akkor is, ha csak ilyen rövidkére sikerült, ezért lett 8,5 könyv az olvasásom, mert azért 88 oldalt mégsem mertem egy egésznek számolni. George Simonson Madame Maigret barátnője egy igazán remek krimi, ami az '50-es években játszódik Párizsban, az értékelés a héten érkezik is. 




Novemberi tervek


A Gyilkosság Mezopotámiában A.C. regény újraolvasását tervezem a Mini könyvklub keretében, majd az októberben beszerzésre került Légszomj című regényt szeretném megismerni és végül, de nem utolsó sorban Vesalius titkára is nagyon kíváncsi vagyok. Szeretném befejezni a Gonosz pályát, ami eddig a három rész közül kimagaslóan viszi a pálmát. A Mostohák (Fredrika Bergman I.) pedig egy izgalmas kriminek ígérkezik, ráadásul skandináv, de remélem kicsit más lesz, mint A fiú. Ami ezen felül felkerül majd a listámra annak csak örülni fogok.


A többiek októbere:

Nita
Mariann
Dóri
Nancy
AniTiger
katacita
PuPilla
Nikkincs

1 megjegyzés:

katacita írta...

Nagyon örülök, hogy ennyire betalált nálad a Skye, és hát a helyszín... még most sem hiszem el, hogy ott jártam. A könyv alapján különben nem gondoltam volna, hogy ennyire rendkívüli szépségű hely.
Szerintem nyugodtan számolj egésznek egy 88 oldalas könyvet is. :D

 

Könyvlelő Published @ 2014 by Ipietoon